| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 132 [Dalších 72 >>]
Zuzka M.
  • 
1.4.2008 7:49:58
Jo neřekneš mu kolik je hodin... a jak to asi dopadne (mluvim jen za tu naši nechvalně proslavenou čtvrť) ale v takovém případě nechodí cikán sám a je schopnej ti s partičkou rozbít tlamu... takže nevim...
1.4.2008 7:19:14
Statistiky jakého druhu? Zkuste se podívat na stránky Ligy lidských práv, sekce Děti z ústavů, jsou tam uveřejněny velmi sofistikované údaje. Odpověď na to, kolik dětí v ústavech je vhodných do NRP a nejsou pro ně vhodní žadatelé ale nenajdete.
Číslo udávající počet dětí v ústavní výchově je zavádějící, protože zdaleka neplatí, že každé dítě žijící v ústavu je nahlášeno do registru dětí vhodných k NRP. Doporučuju mrknout na stránky www.detipatridomu.cz, záložka Příběhy, a z nich konkrétně Zuzka. Popisuju tam, jak složité je vyrvat dítě ze soukolí ústavní výchovy.
Líza
1.4.2008 6:27:00
Vladane, znám hodně slušných Romů, kteří vyrostli mezi Romy.
BTW, jsi proti homosexuálním adopcím, protože "dítě by bylo chudák" kvůli netolerantní společnosti, ale nějak ti nedochází, jakej handicap hned na začátku mají romský děti - a to i ty z "dobrejch rodin".

A pokud jde o to, děti neadoptovat, všimla jsem si za roky, co tě tu vídám, jak ublíženecký postoj máš ke světu. Tedy - dobře, neadoptuj, protože by bylo dítě chudák. Ale dovolit to ostatním je něco jiného. A možná bys byl/bychom byli všichni překvapeni, jak by ty děti nebyli chudáci.
Líza
1.4.2008 6:22:30
Janno, já znám slušný cigány, kteří mluví s tím přízvukem. Nálepkuješ už ty, když kvůli přízvuku člověka zařadíš mezi neslušný.
Lenelka
31.3.2008 23:56:47
Aido, ahoj, uz jsem myslela, ze se po Tobe slehla zem!:-D
*Aida*
31.3.2008 23:31:45
Margito,
zcela off topic Te zdravim:-D. A souhlasim, rodina.cz je mnohem civilizovanejsi. I ja mam kamosky hehe. A treba i diskuse o porodech doma a jinych tak trosku vybocujicich vecech jsou uplne nekde jinde, nez co byvaly. Takze ja jsem pozitivni:-D.

Jinak Macesko,
Tebe po dlouhe dobe tez zdravim a dekuji za opet nadherny a podnetny clanek. Obcas kdyz mam krizi, tak si rikam, co by asi tak delala Maceska? Dneska jsem potrebovala synatora nechat vyfotit a skoncilo to tak, ze jsem ho uplatila zmrzlinou a jeste bonbonama. Takze do Macesky daleko hehe. Kdyztak mrkni na poruchy komunikace, tam jsem ted popisovala, proc jsem se tak odmlcela. Opatruj se :o).
Margita
31.3.2008 23:06:30
Vladane tak to jsem nevedela. V americke gay komunite to je asi opravdu jinak...adoptujici pary jsou sice samozrejme v mensine (zvlast muzi), ale rozhodne se o tom mluvi. MMCH i tady samozrejme hodne zalezi na tom, kde zijes. Napriklad vcera jsme byli v loutkovem divadle a pan se dvema batolaty u nohou mi zacal licit, jak se jeho partner ucil vazat satek. Oboum nam to samozrejme pripadalo naprosto prirozene, takhle navodit rec i kdyz se nezname, ale verim, ze kdyby zil v konzervativnejsim meste nebo na vesnici, tak by musel byt mnohem ostrazitejsi.
Margita
31.3.2008 23:01:50
Kacislavo, diky. Ja rozhodne nechci aby to vyznelo jakoze hazim vsechny Cechy do jednoho pytle. Nejenze opravdu nemam rada argumenty typu "moje osobni spatne zkusenosti = spatne etnikum," ale znam spousty Cechu, kteri se pozitivne angazuji v mezietnicke problematice nebo jsou proste celkove fajn. Tito lide mi nepredhazeji, jake lumparny provedl ten a ten Rom, nepozaduji po me takovym tim neprijemne vyzyvavym, abych se k tomu "vyjadrila" a obecne jednaji s kazdym clovekem jako s jednotlivcem, ktery ovsem s sebou muze nest zivotni zazitky podle toho, do jakych skupin patri... Clovek si takove lidi musi umet vyhledat, ale stoji to za to :-) A taky mi prijde, ze tady na Rodine se najde cim dal tim vic civilizovanych prispevatelu a opravdu jen ojedinele "Hitler mel pravdu" (cehoz je na ostatnich serverech podstatne vic), takze to snad o necem svedci. A vubec pamatuju dobu, kdy jsem nekam treba napsala jen to, ze jsem Romka a vsichni do posledniho diskutujiciho se zacali chovat jak neandertalci, coz se ted obecne deje min. Na Rodine se navic objevuji opravdu sofistikovane premyslejici lidi (ne jako ja :-)
31.3.2008 22:36:00
Je tady ještě jedna možnost, někteří lidé opravdu adopci nezvládnou (mám na mysli adoptivní rodiče, ne děti!). Tím nechci obvińovat konkrétně paní Boučkovou, její příběh znám jen ze zmiňovaného rozhovoru a z filmu. Ale v podobných případech si kladu otázku: "Jak by dopadlo toto dítě v jiné rodině?" Je to samozřejmě jen spekulace, ale tu možnost bych nevylučovala.
Vždyť psychologická vyšetření žadatelů o adopci nemohou být 100% dokonalá..
Darka, 4+1
  • 
31.3.2008 22:26:53
Gratuluju k vašim dětem a doufám, že více romských rodin dokáže přijmout dítě svého etnika.My "bílí" budem vždy trochu v nevýhodě.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 132 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.