| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 132 [Dalších 52 >>]
31.3.2008 21:57:02
Vladane,
cekani na dite u heterosexualnich paru je tak dlouhe proto, ze mivaji vysoke naroky na "chtene" dite - chteji, aby to bylo bile zdrave co nejmensi miminko, coz uz samo o sobe vyber znacne zuuje (nehlede na dali pozadavky - jako vzdelani matky atd.).
Detske domovy jsou ale plne uz vetsich deti, ruzne nemocnych deti, nebilych deti atd. atd. - deti, ktere nikoho nemaji, zijou bez kohokolio blizkeho, kdo by o ne mel zajem, coz je pro dite naprosto devastujici. Pokud by homosexualove meli zajem adoptovat i takoveto deti, respektive pokud by nebyly tak narocne, jako pary heterosexualni, neni mi jasne, proc by se jim v tom melo branit. Proc se pohorsovat nad tim, ze je nekdo ochoten ujmout se ditete, o nez nema NIKDO ZAJEM? Kdyz by to pro to dite bylo VYSVOBOZENI?

A jak pise Maceska - je mala pravdepodobnost, ze by se to delo v nejakem vetsim meritku. Byly by to radove jednotky rocne. Tak proc je proti tomu takovy odpor? Proc je takovy odpor proti tomu, aby byla par detem rocne dana sance zit v milujicim prostredi?

  • 
31.3.2008 21:57:02
No jooo, bleskove a aktualně..ja myslela, že mate nejakou kultivovanejší diskusi třeba v ramci gay komunity nebo i jinde..tuhle stoku, kde se ventiluje kde kdo se mi pročítat nechce...ale dík.
31.3.2008 21:55:23
To by mě zajímalo, jestli i u sociálních pracovnic někdo určuje, jestli jsou vhodné pro tu práci a jsou naprosto nezaujaté.
Asi jo, ale stejně mě štve, že se s lidskou bytostí jedná jako se psem - který je vhodný k tomu, aby si ho někdo vzal a který už by byl třeba agresivní atd...
31.3.2008 21:53:54
http://bleskove.centrum.cz/diskuse/diskuse.phtml?id=86
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=4282

Jinak na serveru aktualne.cz si stačí zadat do vyhledávaní adopce homosexuál - a najde se tam spousta článků a ještě větší spousta reakcí - doporučuju k přečtení názory Otce rodiny - to se jeden pobaví...:-(
  • 
31.3.2008 21:49:10
Vladane, nemůžete mi hodit odkazy na ty články, případně diskuse?
(jinak - po té, co jsme v minulosti měla možnost mluvit s nekolika mladými lidmi po opuštení DD, nejak se mi zdá, že i ty narážky na "bukvice" by byli lepší, hlavně , že by meli osobní péči)
31.3.2008 21:48:31
Vladane, jakkoliv je to hrozné, tak ano, závisí to na postoji sociální pracovnice. Podívej, když jde o "žádoucí" dítě, tedy malé-bílé-zdravé, číhá se na uplynutí doby kvalifikovaného nezájmu a hned se dává podnět k soudu, aby dítě bylo právně uvolněno a mohlo jít do adopce. Ale když to nikdo neudělá, není žádného dovolání :-( Prostě jestliže dítě uvolněno není, do adopce nemůže. Stává se to, když jde o dítě starší, jiného etnika, ne zcela zdravé nebo když má sourozence. A dokonce ani možnost jít do PP není pro tyto děti automatická. Pokud je jejich sociální pracovnice nenahlásí do registru dětí vhodných do NRP, nemají šanci. Chápeš? Sociální pracovnice určuje, které dítě může mít mámu a tátu, a které radši ne!
31.3.2008 21:48:00
podepsala bych úplně všechny Tvé příspěvky, zvlášť to, že bychom si měli vzpomenout na všechny ty rakouské nápisy po revoluci "Vy Češi nekrást tady". Marně bych tehdy nějakému Rakušanovi vysvětlovala, že to, že jsem Češka, neznamená, že jsem automaticky zlodějka. A nemohla bych se divit, kdyby si tenkrát nějaký Rakušan poté, co zaslechl češtinu, chytil lépe kabelku. Kvůli předsudkům vůči jiným etnikům je docela poučné vidět, co si o nás myslí v zahraničí a to nemluvím jen o Rakousku.
Jen bych ještě po straně tiše chtěla dodat, že pokud se jedná o adoptované děti, je z hlediska přístupu neinformovaného okolí skoro jedno, jakou mají barvu pleti. Automaticky se totiž očekává, že jsou to stejně děti "nějakých lumpů". Rozdíl je samozřejmě v tom, že třeba na našich dětech není na první pohled vidět, že se nám nenarodily. Po tom rozhovoru s Boučkovou jsme si však neomalenosti užila taky dost - půlka kamarádů mě varovala před tím, jak špatně dopadneme, že se to dočetli v Marianne (máme také 2 adoptivní děti). Kdo má jednou nějaké předsudky, dokáže je zkrátka mít vůči každému, kdo je jen trochu jiný.
  • 
31.3.2008 21:45:37
Děkuju - žiju v dommnení, že bílých zdravých miminek je nedostatek, ale že o starší děti, nebo romské, nebo s handicapem už takový zájem není. Nevíte, jsou nekde k dispozici statistiky?
To, že obecně žadatelé čekají na osvojení i léta vím, ale domnívala jsem se, že je to dono zejména jejich vysokými nároky na dítě - věk, barvu pleti, zdravotní stav....
31.3.2008 21:40:25
Maceško, prosím, jak se určuje, které dítě je vhodné k adopci? Je to způsobeno tím, že se biologičti rodiče o dítě zajímají (jednou za měsíc pošlou pohled) a nebo je někdo hodnotí jako "Ten si zaslouží rodinu a tohohle si tady necháme, byly by s ním jenom problémy?"
Jinak s Tvým názorem souhlasím - u lesbických párů asi není o čem mluvit. U gayů je to problém.
31.3.2008 21:37:32
Myslím si, že na tuto otázku se nedá odpovědět jednoduše, protože v dané problematice je hned několik aspektů.
Především dítě si může adoptovat i jedinec sám, pokud nežije v manželství. U PP si může vzít dítě do PP i jedinec z páru, pokud s tím jeho partner souhlasí. Přestože znám několik neprovdaných pěstounek, neznám žádného svobodného pěstouna. Samozřejmě výjimkou jsou buď příbuzenské PP nebo situace, kdy se vdovec stará o děti parnerky, která zemřela. Ale "klasicky" vzniklou rodinu otec + děti v PP neznám.
Důvody jsou, myslím si, dvojí: jednak bude takových žadatelů asi velmi málo, pokud vůbec, a kromě toho dostávají děti odcházející do adopce přednostně úplné rodiny, zřídka osamělé ženy. U PP je to samozřejmě jiné.
Dětí, které jsou vhodné do adopce, je mnohem méně než žádatelů. Takže z tohoto principu je malá pravděpodobnost, že by z hlediska dítěte (a u adopce jde VŽDY na prvním místě o hledisko dítěte) byla vhodnější adopce homosexuálním párem než heterosexuálním.
Přesto v zásadě proti tomu nic nemám, zejména pokud půjde o ženy. Ale upřímně řečeno, nevidím to příliš reálně.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 132 [Dalších 52 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.