| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 132 [Dalších 42 >>]
31.3.2008 21:34:46
Podívej, to je složité. Nevěřím tomu, že dětské domovy jsou plné dětí, které čekají na osvojení, když čekaní na adopci je pro bezdětné páry tak dlouhé.
Ne, dětský domov je vždy špatný a tyto instituce by se měly zakázat, protože coby výchovný prostředek totálně selhaly - stejně jako polepšovny. Ovšem - naše společnost ještě není zralá na to, aby gay pár vychovával dítě. Stačí se mrknout pod články s touto tématikou do diskuzí - Dvě bukvy budou vychovávat další bukvici, jsou to úchyláci a teď nám chtějí brát i děti...atd.
Já bych osobně takovému tlaku dítě nevystavil.
hrouda
  • 
31.3.2008 21:31:19
Vladane,
to je zajimavy - a kdyby ty pary - stejne by musely - prosly stejnym vyberem jako heterosexuální ? (myslím psychologický pohovor, příprava na adopci)?
Já neumím posoudit - myslíš tedy , že z hlediska sociálních tlaků okolí je pro dítě horší mít dva otce nebo dvě matky než být z "děcáku"?
31.3.2008 21:22:21
Jsem gay a jsem proti. Už jsem to napsal do několika diskuzí - to dítě by bylo chudák. Dost na tom, že by bylo adoptované - ještě by si muselo od spolužáků, učitelek a okolí vyslechnout, že jeho rodiče jsou buzeranti a takové ty inteligentní otázky "Pavlíku, a který z těch dvou je tatínek a který maminka?"
Myslím, že je dost heterosexuálních manželů, kteří touží po dítěti a jsou ochotni je adoptovat.
A taky mi jde o délku trvání partnerských svazků gayů. Jak je to u lesbiček, nevím, ale např. desetiletý fungující vztah je u gayů spíš výjimka. A do takového nestabilního prostředí bych nechěl přivést dítě.
Občas je největší důkaz lásky k dětem děti nemít...
31.3.2008 21:18:55
Já teda nevím, ale v našem městě rozhodně nikdo Romy nenutí, aby žili v ghetu. Ale jakmile se nastěhuje do bytu jedna rodina, postupně většinu bytů obývají Romové. Mají taky výhodu v tom, že když je v baráku víc romských rodin, postupně se další byty stávají pro Romy snáze dosažitelné. Nemyslím si, že je to způsobeno nějakou politikou města.
Abych to uvedl na pravou míru - Romové mi nevadí. Sice nepracují, ráno je možné je vidět na nádraží už od šesti s lahváčem, jejich děti vyrůstají na ulicích, matky nechávají dvouleté děti toulat se po městě...ale nevadí mi. Mají právo na svůj způsob života. Oni mi taky nekecají do toho, co dělám ve volném čase. Kdybych chtěl, mohl bych na těch dávkách být taky, že...
Jinak - znám pár Romů - slušných lidí, jeden dokonce s vysokou. Většinou - v drtivé většině, jsou to však adoptovaní Romové, kteří vyrůstali v české rodině. Nejvíc mě točí, že se musí zřizovat vyrovnávací třídy, aby romské děti dohonily ty ostatní - proč? Od toho jsou přece školky, ne? Pokud by romské matky posílaly děti do školek, spoustu věcí by děti pochytily...
Když srovnám vietnamskou komunitu - tak vietnamské děti naprosto běžně chodí do mateřských škol i základních. Svůj handicap jazykové bariéry zvládají bez problémů, začlenění do kolektivu taky. Tak proč Romové ne? V čem je ten zakopaný pes?
Snažíme se nějak sžít s Romy. Ale přiznám se, že nechci, aby na mě někdo na ulici pokřikoval "Ty bílá hubo, chceš do držky" nebo abych se musel bát hloučku snědých dětí, protože i když nejsem žádné tintítko, když je jich dvacet, dost těžko se jim člověk ubrání - nota bene když si přivedou starší sourozence nebo rodiče, když na ně člověk vztáhne ruku.
Romové mi skutečně nevadí - občas jim ten jejich život závidím.
31.3.2008 21:18:02
Já osobně bych nebyla proti tomu. Znám několik lesbických párů, které mají dítě/děti. Ty samozřejmě vznikly "normálně" (u nás ani jinak nelze). Ale vím, že děti samotné s tím nemají problém.
U mužů homosexuálů je to samozřejmě problém. Ženy to mají jednodušší. Říkám si, že je lepší rodina než ústav, byť by měla být trochu netradiční.
  • 
31.3.2008 21:11:02
léta čtu Vaše příspěvky a domnívámn se, že o všech možných stránkách ústavní péče, pěstounské péče, osvojení atd. máte dost ucelenou představu :-) - po určitém váhání jsem si dovolila Vás tady požádat o Váš názor - ministrině Stehlíková oznámila - i když později s odkazem na veřejné mínění trochu couvla - že by se postavila za možnost homosexuálních párů adoptovat dítě (dosud to zákon o registrovaném partnerství zakazuje).
Myslíte si, že je to vhodné? Nebo jen u dětí, o něž nemá zájem žádný heterosexuální pár? Nebo raději vůbec?
Zajímal by mě samozřejmě i názor jiných čtenářek Rodiny, zejm. pokud s tím mají nejakou zkušenost, či žijí v zemi, kde to možné je apod.
děkuju, hrouda
MarkétaP + 4 dcerky
31.3.2008 20:48:18
Janno, jen poznámka - před nějakou dobou tu proběhla debata o tom, kolika lidem přijde normální tykat vietnamcům :(((
Margita
31.3.2008 20:32:03
To mas pravdu. Kdyz se ke me nekdo chova neslusne, proste mu nereknu kolik je hodin a at si pak pokrikuje, co chce. Nicmene dovolim si podotknout, ze Romove by tezko zacali rikat "hej, gadzo" a tykat (coz jsem tedy v zivote od nikoho neslysela, ale verim Ti), kdyby jim predtim tak dlouho netykali "bili," napr. na uradech, a kdyby neslychali "hele, cigos!", pripadne "hej, cikorko," atd. (Nemluve o hakovych krizich, napisech Cigani do plynu apod.) MMCH s tim tykanim je pravda, ze v dnesni dobe se uz vetsinou neznamym Romum netyka, zato nekteri Romaci to maji popletene (mezi Romy jsou pravidla tykani a vykani totiz dost jina nez ta ceska, jak v romstine tak v cestine) anebo to jsou proste hulvati. Ale to ceske tykani "jinym" se dnes projevuje vuci Vietnamcum. Nestacim se divit, jak casto uz jsem slysela lidi vsech generaci tykat zcela neznamym Vietnamcum a chovat se k nim jako k nejakym spratkum, naprosto povysene, az clovek nevi jestli se smat lidske hlouposti nebo brecet. Ale pak si vzpomenu, co vsechno zazili moji prarodice a je mi jasne, ze mozne je vsechno (koneckoncu i na to vyvrazdovani doslo).
31.3.2008 20:29:20
Chlapeček nebyl těžce zvladatelný, byl to naopak velký oblíbenec ředitelky ústavu, která ho chtěla adoptovat sama. Pak si ale myslela, že by se jako Rom měl ve Švédsku lépe. Rodina pak měla soud, že ho neposlala jako nemocného k doktorovi a nezabezpečila mu lékařskou péči, dokonce byla podezřelá z týrání a hrubého zacházení.
pavla 2 deti
  • 
31.3.2008 20:27:28
ahoj,tak ja asi zapadam do te kategorie na ZS bezproblemova..co se tyka kolektivu...byla jsem mezi spoluzaky i spoluzackami oblibena,i dnes po cca 20 letech poradam srazy a vubec si myslim,ze jsme meli stesti a byli bezva trida..a ted ta druha strana mince..jsem rozvedena..i kdyz netusim,zda to spolu nejak souvisi :)Kazdopadne jsem pak mela docela problemy"prosadit se" v klucici tride na stredni skole a po tom kolektivu se mi ani moc nestyska..Zivot je holt obcas nevypocitatelny :)
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 132 [Dalších 42 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.