| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme uprostřed přírody

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 92 [Dalších 22 >>]
lucie
  • 
9.4.2008 13:17:09
Brzobohatko, byla jsem na tom stejně jako ty, taky jsem nechápala, proč naši na chalupě bydlet, jezdí tam jen rádi na víkend. Teď, když mám sama děti, to chápu, navíc mi stačilo několik prázdnin na chalupě během mateřské, jen sama s dětma, manžel v práci, známí daleko. Počítala jsem minuty, kdy manžel přijede z města za námi. Teď, když pracujeme oba a manžel do večera, jsem vděčná za každý kroužek, na který si děti dojdou samy a nemusím je vodit, naštěstí jsou stále více samostatnější, přesto asi dvakrát týdně chodí pomáhat babička, nemůžu být na třech místech současně (i když na dvou někdy zvládám :-)). Teď jsem zvolili kompromis, budeme mít domeček ve městě, s přírodou to pravda moc společného nemá, jen malá zahrádka. Ale už vím, že na venkov opravdu nechci, než jsem měla děti, byl to můj sen.
9.4.2008 13:13:14
S tou čistotou ovzduší, smogem, smradem, hlukem máš samozřejmě pravdu, vesnice se s městem nedá srovnat. Ovšem jeden paradox - bydlíme na sídlišti (cca 20.000 obyvatel) a večer je zde úplný klid, ticho, pokud nepočítám občasné zaštěkání psa, křik náhodného opilce potácejícího se z hospody nebo něco podobného. A když spíme u tchána a tchyně na konci malého městečka (větší vesnice? - obyvatel má podobně jako naše sídliště), nemůžu večer usnout, protože na silnici pod oknem jezdí auto za autem, případně traktory, náklaďáky (ty hlavně brzy ráno).... takže spát při otevřeném okně se moc dobře nejde a o čistém vzduchu se mluvit taky moc nedá. Samozřejmě záleží na každém jednotlivém místě, městě nebo vesnici a taky poloze domu nebo bytu, ale jen tak pro zajímavost:-D
&
9.4.2008 13:08:02
Verko,

Na stesti to ma kazdy jinak. Jinak bychom vsichni bydleli na stejnem miste.:-) Pro mne by treba 4hod. denne dojizdeni byl nepredstavitelny problem.
Bydlime v 300tis. meste manzel to ma do prace 10min. na kole. Ja taky vozim sebe i syna na kole. Do auto sedneme jenom, kdyz jedeme nekam na vylet. Nemame hlidani diky tomu, ze manzel natravi hodiny v aute zvladnu 2x tydne po vecerech chodit do skoly. Manzel chodi 2x tydne na treniky. Presto spolu travime dost casu. Nehlede na to, ze syn bude potrebovat spec. skolu a krouzky, coz bychom na male vesnici tezko hledali.
9.4.2008 12:45:56
Musím se přiznat,že mě některé příspěvky dost zaskočily.Zdá se mi,že my lidé jsme čím dál tím více a více pohodlní.Já jsem jako dítě vyrostla na vesnici,pole,zvířata,1 kamarádka stejného věku.Potom jsem odešla do města-VŠ,po škole byt ve městě.Nakonec po 3 letech ve městě jsem utekla zpět na vesnici.Přetože jsem dojížděním trávila ráno 2h a odpoledne 2h.Na auto nezbylo.Ano,ve městě jsou možnosti,které na vesnici nejsou,ale jsou tam i jiné věci-smrad,hluk,hodně lidí,nevšímavost,křik sousedů,špinavé chodby............Vše je o lidech,bez práce není nic.bydlet v bytě je určitě mnohem pohodlnější,ale díky -nechci.Kolik dětí se toulá po sídlišti-ničí a likviduje-není to jeho.Nechci ,aby my a ani mé děti jsme byli otrkokem domu a zahrady,ale hci.aby si děti uvědomili o čem ten život je a co sebou přináší.Je to strašně složité téma a co člověk-to jiný názor.Důležité je,aby každý mohl žít jak chce a byl se svým životem spokojený.V
brzobohatka
9.4.2008 12:43:40
tak k tomu nemám už co říct. má (mají to ty děti)těžký. skoro bych řekla, že slovo chudáci bylo v tomto případě na místě. pěkný den:-)
Simča
  • 
9.4.2008 12:26:26
Budu konkrétní,Brzobohatko.Pravidelně jedenkrát týdně k nám chodí dceřina spolužačka-přečkat čas do tréninku.Škola končí ve 13h,trénink začíná v půl páté.Po tréninku jede autobusem sama domů,přijíždí ve 20h.Pak se učí,píše úkoly.Není ráda,hodně jsme spolu o tom mluvily,bohužel se rodiče rozhodli přestěhovat se v tak nevhodném věku(bylo jí 11),přišla o kamarády,kroužky,jen ten sport si vymínila,že chce tam,kde vždycky chodila,ale výše popsané tomu třikrát týdně obětuje....
9.4.2008 12:10:21
Já jsem žila v panelákuj až do doby kdy jsem potkala svého manžela. Nyní bydlíme na malé vesnici kde je 35 domů, z toho nás tam nastálo bydlí deset. Pitnou vodu nám udělali teprve před dvěma lety, do tý doby jsme ji vozili na kárce v kanystrech. Máme tříletá dvojčata, která chodí do školky, která je v vedlejší vesnici. Je tu krásné bydlení, hodně prostoru, děti jsou zvyklé být celé dny venku, nevýhodou je, že autobus jede třikrát denně, ale jenom školák, víkendy, svátky a prázdniny se odsud bez auta nedostanem. Začaly sme to nejvíc pocitovat až teď když chceme holky dát na nějaké kroužky, protože je všude musíme dovážet, kroužky jsou ve městech zhruba 15-20km vzdálených. Hlavní je stíhat to časově, ale život je tu krásný. Navíc u nás na vesnici bydlí většinou samí mladí, všichni máme děti, je jich v celý vesnici kolem deseti ve věku od roku a půl do patnácti, hrají si všechny společně. Do města už bych se asi nestěhovala, ale je taky hodně lidí, co by tu žít nechtěli, je to o názoru a záleží na každém, jak si ten život zařídí.
brzobohatka
9.4.2008 12:05:35
aha.a ještě se blbě zeptám: vadí jim to (dojíždění) moc?
brzobohatka
9.4.2008 12:03:57
jo, to je možný, já si vždycky z článku vyberu, to, co se mi líbí. a je fakt, že s dojížděním zkušenosti nemám. já si vždycky představuju, že na venkově je ráj, ale to je proto, že jsem městem přesycena. takže mám asi zkreslený (zidealyzovaný) pohled.
Simča
  • 
9.4.2008 11:58:49
Já jsem taky v domě,Brzobohatko,ve městě.A právě že jsem nezevšeobecnila,ale konkretizovala děti,které mám na mysli(je jim kolem 11 let).
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 92 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.