| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme uprostřed přírody

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 92 [Dalších 12 >>]
ALianan
9.4.2008 11:58:19
Brzobohatko, článek je o něčem jiném. Taky bydlíme na takové samotě autobus jede ráno v 5 do města a večer v 18 na druhou stranu, musíme přes pole, nejsme klasická vesnice, ale pár samot co má společné jméno. Rohlíky seženu v sousední vesnici (10 km daleko), nejblížší město je 20km daleko. Za pár let budu muset vozit děti ze školy a do školy. To je život na samotě.

Jak to vidíš ty je život na malém městě.

Zatím si nestěžuji, jsem omámena velkym prostorem k životu a jako samotář se tu vyžívám. A poprvé v životě si mohu v zahradnictví koupit kytku a nepřemýšlet nad tím jak vyroste velká.:-D. Nicméně bez TV a internetu bych tu nebyla a strešně se těším na nákup do Tesca. Kdo nezažil nepochopí.
brzobohatka
9.4.2008 11:55:03
jo, tak to je "hustý". no, ale ne všichni, co bydlí mimo město to mají tak náročné. asi to nejde zobecňovat, každý máme jiné zkušenosti.hlavně, že jsme spokojení, já v domku a vy v bytě. tak se mějte.
9.4.2008 11:48:30
Článek se četl krásně, je pozitivní, opravdu pohádka, ale tento způsob života není pro každého. Celý život jsem žila v paneláku a mým tajným snem bylo mít malý domeček se zahrádkou. Manžel pochází z malého města, z rodinného domu, a jeho snem byl byt v paneláku. Celé dětství musel pomáhat se stavbou domu rodičů, s prací na zahradě, nesměl s kamarády ven, do kroužku, přestože přírodu měl téměř za domem. Snažili jsme se vymyslet nějaký kompromis a snad se nám to podařilo. Máme 3+1 v paneláku ve velkém městě, do obchodu, do školy, k lékaři je to co by kamenem dohodil a vloni jsme si koupili chalupu se zahradou v malinké vesničce, kde trávíme víkendy. Děti jsou nadšené, o víkendu se vylítají, vyřádí, rády pomájí na zahradě i s rekonstrukcí chaloupky a přes týden není problém s kroužky, školou, dojížděním.
ifuzizt
  • 
9.4.2008 11:45:55
Já jsem cítila to, že jsem z maloměsta, ještě dlouho na výšce - ostatní na tom byli vzdělanostně o hodně líp, těžko se mi dohánělo. U nás prostě byl jen pionýr, sokol a hasiči, takže záv. plavání nemožný, páč ostatní měli z dětství natrénováno, techniku atd. a já špatnej styl z vesnickýho rybníka. :-( To samý tenis. S angličtinou bojuju doteď, též latina u nás na gymplu nebyla a chybí. JInak - měla jsem depky z toho, že ač dětí kolem dost, z "mé krevní skupiny" skoro nikdo, lidi "na své úrovni" jsem našla až na VŠ a pak ve velkoměstě.
Simča
  • 
9.4.2008 11:43:55
Jo takhle, ti "chudáci" podle mě jsou spolužáci mé dcery,znám je,vstávají ve čtyři ráno,autobus stíhají v 5(musí na něj dojít přes pole) a před šestou dojíždějí do města.Naštěstí gymnázium,kde dcera chodí,otvírá už v 6,30,aby měli kam jít a počkat do 8.
brzobohatka
9.4.2008 11:33:34
tak to se musím zastat orace, žádný pichlavý ton v přízpěvku nespatřuji.to vy jste označila dojíždějíci děti za chudáky.
brzobohatka
9.4.2008 11:30:56
ale já tam chtěla (na chalupě) trvale žít. ale rodiče byli proti.(byli už zvyklí na jisté pohodlí-chápu je) spočítala jsem si dokonce o kolik by se mi protáhla cesta do školy-o 20 minut, což není tak hrozný.a spoj jezdil každých 30 minut.takže pohoda.
Simča
  • 
9.4.2008 11:28:55
Proč ten pichlavý tón..."nikdo vás nenutí...."Jistě že mě nikdo nenutí přestěhovat se na venkov,o tom ani není můj příspěvek,stejně jako já nikoho nenutím žít podle mých představ,pochopeno?Je to můj názor,jen moje volba,můj vlastní životní styl,stejně jako já respektuji životní styl autorky(viz má první věta prvního přípěvku).Škoda jen,že vám to musím takhle polopaticky vysvětlovat.
katka+katka
  • 
9.4.2008 11:26:46
možná že to tím VYPADNOUT nikoli TRVALE ŽÍT. Měla jsem spolužačku, která taky dojížděla jak sama říkala z Prdelákova a nebylo to jednoduché, autobus tam jel jen párkrát za den, pokud ho prošvihla měla smůlu
brzobohatka
9.4.2008 11:26:24
já jsem to měla naopak: celých 27 let jsem žila v paneláku a záviděla dětem na vesnici. že můžou jít kdykoliv do volné přírody, vykoupat se v rybníku, sekat dříví, hrabat listí, mají pejska... kino mě nebavilo a rodiče byli celý den v práci...
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 92 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.