| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče a jejich mamahotely

Příspěvky 110 z 147 [Dalších 137 >>]
24.4.2008 10:38:39
Děkuju za podporu :-)! A i tobě držím palce, aby šlo všechno jak si představuješ...
24.4.2008 8:32:27
Ještě jsem chtěla dopsat - držím palce, pevné nervy:-)
24.4.2008 8:30:18
Markéto, vší silou lpět a udržovat vazby silné, jak to jen jde - jak živě si to pamatuju:-);((

Váš muž může mít hlavně také obavy z toho, jak situaci řešit. Jak říct mamince, už se o nás "nestarej", už to zvládneme sami. To je těžké právě pro ten zmíněný pocit viny. Mamince by to bylo přece líto - tolik se o nás vždycky starala ...

Zase z vlastní zkušenosti, je hodně těžký takto "odvrhnout hodného rodiče" :-)
23.4.2008 19:05:08
Danielo, děkuji za to co jste napsala, manžel se skutečně asi nejvíc bojí, že by bylo řečeno, že problém je u něj. Takhle doma je to totiž jednoduché, když se kvůli stavu věcí pohádáme - řeč začnu já a sklouzneme do hádky - je mi vždy řečeno, že problém je ve mně, že já jsem ten nespokojenec a nesnášenlivec, který nemůže vystát jeho matku a co spatřuje v něčem problém...do té poradny vyrazím sama, už jsem o tom uvažovala i dříve. Manžel si opravdu myslí, že rozvodem jen vyhrožuji, je to částečně pravda, mám ho ráda a chci aby měla dcerka úplnou rodinu a do rozvodu se mi zatím nechce, vidím to jako poslední řešení, nejsem však člověk, který by jej nerealizoval a to si manžel bohužel neuvědomuje. Jeho maminka má opravdu jen své syny, bohužel, ona na těch vazbách na syny lpí a vší silou je udržuje silné jak to jen jde a to tím že se činí co nejvíce užitečnou, všudypřítomnou, skoro bych řekla, že pro ni platí heslo "vždy připraven":-).
Jája (50 let)
  • 
22.4.2008 19:42:42
To mi doma v mých 20 létech prorokovali taky !!! Že se stěhuju do chalupy a ani nevím, kdy a jak se seje mrkev. Ale zvládla jsem to, i když už dneska mrkev ani jinou zeleninu "pěstujeme" v supermarketu.
Jo, a dceři jsem na citát: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne i chaos" řekla, že jsem si nějak nevšimla, že by byla génius. Dřív měla doma mrdník jak když bouchne granát, dneska uklízí a prádlo dává do komínků. Vařit ještě moc neumí (24 let, ale studuje VŠ), ale myslím, že se to časem taky naučí. Zatím si zvládla dokončit byt (měli jsme léta rozestavený domek a nedokončené patro. Nějak jsme ten prostor nepotřebovali).
Jája
  • 
22.4.2008 19:31:16
To je něco jiného. Mám příbuzného, je mu 50, rozvedený a mamahotel se jaksi změnil na dítě-hotel, protože jeho mamince je přes 80, špatně chodí a sama už domácí práce nezvládne. Sám teda pere, uklízí, chodí do lesa na dřevo, je to fakt šikovný kluk (jen měl v životě smůlu, že padnul na satorii a platí na dvě děti).
Zufi.
22.4.2008 19:30:50
Přesně,Libi!
Oba hoši mých dcer jsou fajn, ráda jim uvařím, zahraju si s nimi Dostihy, kanastu, jsme v poho.Jsem spokojená.
Pavla
  • 
22.4.2008 19:27:33
Libiku, tak to ti přeju hodně štěstí, až budeš obskakovat čtyři dospělé lidi, budeš jim vařit, prát, uklízet a starat se o jejich děti. Já mám o svém životě jinou přestavu a služku někomu dělat nebudu, jakkoli své děti miluju.
22.4.2008 15:03:35
Psychoterapie je opravdu finančně a hlavně časově náročná. Navíc první malou úlevu jsem pocítila až někdy po roce "docházky". To, že jsem tam vydržela chodit vděčím jen vědomí, že nic jiného, kromě léků, mi nepomůže. Velký strach jsem měla taky z toho, že mi na to nebudou stačit peníze.

Moc bych Vám přála dojít nějakého klidu. Co se týká zdravotních problémů, ty jste si taky pěkně užila... Nejvíc mě zaráží, že Vaše matka si prožila v podstatě to samé, ale teď jí nedochází, že se chová úplně stejně. A korunu všemu nasazuje muž - macho - mamánek. To je fakt na román. Ale teď mě napadá, jak to všechno vlastně pěkně do sebe zapadá. Dokud se člověk nevzchopí a aktivně se nezačne bránit, ze všech stran se na něj budou hrnout něčí požadavky. Tak dlouho, dokud to ten dotyčný vydrží. A když nevydrží, je to nakonec stejně zase jeho vina. Ale jak víme, nejtěžší je nátlak umět utnout. To se to mluví ...:-) Jen to umět realizovat ... Já tedy ještě ani po těch třech letech nemám vyhráno, jsem takříkajíc "v záběhu" :-)

Moc Vám fandím, vím, jak je to těžký a jak ztuha to jde a nejde. Jsem ráda, že máte oporu v léčbě, a že to nevzdáváte. Myslím, že Váš vztah se synem je konečně ten "normální", že tu rodinnou návaznost jste přerušila. A to je výhra.

Mějte se hezky, když budete mít chuť, pod jménem mám e-mail.
helena . dva kluci
  • 
22.4.2008 13:26:21
Zkuste vynechat z vašich problémů manžela a jemně, taktně ale asertivně se braňte sama.. Váš manžel vaše pocity nechápe - to nevadí.Musíte se o sebe postarat sama. Stanovte jasná pravidla a používejte asertivní jednání. držím palce.helena
 Příspěvky 110 z 147 [Dalších 137 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.