brzobohatka |
17.4.2008 14:49:32
tak to bylo roztomilé!
|
Marci |
• |
17.4.2008 14:42:50
Já když se ve 20letech stěhovala od rodičů, tak mi babička prorokovala, že do půl roku umřu ve špíně. Mámě jsem totiž v té době vyvěšovala doma ve skříni lístečky s nápisem: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaos" a důsledně jsem toto heslo dodržovala.
Minulý týden jsem málem omdlela, když jsem uklízela vyžehlené věci syna (19let) a ze skříňky na mě koukal papírek : "Nepořádek v mém pokoji je jen zdánlivý, je to výraz složité osobnosti a skrývá v sobě vnitřní krásu a strukturu, zřejmou jen těm, kteří mají dar skutečného poetického vidění. Jsem zkrátka svobodná, nespoutaná a tvůrčí duše, povznesená nad každodenní banality jako je například uklízení". Ten až se odstěhuje, tak za půl roku umře ve špíně |
Marci |
• |
17.4.2008 14:42:42
Já když se ve 20letech stěhovala od rodičů, tak mi babička prorokovala, že do půl roku umřu ve špíně. Mámě jsem totiž v té době vyvěšovala doma ve skříni lístečky s nápisem: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaos" a důsledně jsem toto heslo dodržovala.
Minulý týden jsem málem omdlela, když jsem uklízela vyžehlené věci syna (19let) a ze skříňky na mě koukal papírek : "Nepořádek v mém pokoji je jen zdánlivý, je to výraz složité osobnosti a skrývá v sobě vnitřní krásu a strukturu, zřejmou jen těm, kteří mají dar skutečného poetického vidění. Jsem zkrátka svobodná, nespoutaná a tvůrčí duše, povznesená nad každodenní banality jako je například uklízení". Ten až se odstěhuje, tak za půl roku umře ve špíně |
brzobohatka |
17.4.2008 14:39:55
s myšlenkou, že dítě starších rodičů nebo/a jednináček má větší předpoklad se stát adeptem na "mamahotel". takoví jedinci jsou z různých rodin. jediné, co nejspíš převyšuje, je počet mladých mužů-synů, žijící v "mamahotelu" než mladých žen-dcer.
|
MSteflova |
17.4.2008 14:38:36
Ha, Xantipo, závidím ti, že to máš už vyřešené. My bydlíme vedle tchýně s tchánem a zatím to vypadá, že řešení nenacházíme...
Tchýně je vynikající babička, sporovně založená, trpělivá, dceru miluje od té doby, co jsme jí přivezli domů (vytoužená vnučka, sama má 2 syny). Být dítětem, chtěla bych babičku, jako je ona. Přesto se naše vztahy spíše zhoršují, jelikož ona je vyložená pečovatelka a neustále chce s něčím pomáhat. "Myslí to dobře", jak říká, takže jsem po návratu z porodnice měla vypráno, vyžehleno a umytá okna. Věřím, že by se našli i závistivci, ale mně to bylo nepříjemné. I když jí požádám, aby nedělala věci za nás, druhý den se na ní koukám z okna, jak seká zahradu nebo pleje záhon. Také nám uklízela okolo baráku po zednících a zapojila i dědu Vznikají z toho konflikty a ona se vždy cítí ublížená. Do nedávna pečovala o mladšího syna - mamánka, a ten její péči s radostí přijímal. Já jsem zdrhla z domu jakmile jsem mohla a nemám ráda, když mi někdo posluhuje. Uznávám - jsem bordelář. Nikdy by to kolem našeho domu nevypadalo tak hezky, nebýt tchýně. Ovšem pokud podlehnu, začne se to stupňovat a zítra jí tu mám se smetákem a hadrem. |
Kimmy, 2 deti |
• |
17.4.2008 14:26:42
Katko - mas pravdu a zivot je podstatne komplikovanejsi, nez aby se dal shrnout do nejake jednoduche formulky a male deti jsou nejspokojenejsi s vyrovnanou a spokojenou matkou...
Hlavne si neber k srdci vykrik "normalni zenske" Kimmy |
Simča |
• |
17.4.2008 14:26:31
Normální ženská,
moc se mi nelíbí,že Katku rovnou pasuješ na ředitelku zeměkoule.Proč?Protože nemáte ani jeden společný názor?Já jsem taky např.jedenkrát rodila SC na přání,ale narozdíl od Katky mám 3 děti,narozdíl od ní mám vyhraněný názor vůči soukromým,placeným,anglickým a jánevímjakým školám(z vlastní zkušenosti).Ale to přece neznamená,že to,co říká Katka, je všechno špatně.Trochu tolerance, prosím, té je tady hodně málo... |
MSteflova |
17.4.2008 14:26:24
Katko, souhlasím. Vůbec je dobré vést děti k samostatnosti a to už od mala. Naučit je být v dětském kolektivu, v létě je poslat na tábor, nechat je někdy v létě u tety či prarodičů. Intr a pak kolej či podnájem jim také spíše prospěje(čímž nechci říct, že bych dítě poslala studovat na druhý konec republiky jen proto, aby bylo na intru .
Vidím to u mého švagra - do jeho 27 let bydlel u rodičů, nepřispíval ani na nájem, vše v domě bylo dle jeho slov "rodinné". Nyní s hrůzou zjišťuje, kolik co stojí. Osamostatnění u něj totiž neprobíhalo postupně, ale narozením jeho synka...učí se žít s přítelkyní ve svém a zároveň se starat nejen o sebe, ale i o dítě. Až je mi ho někdy líto. Tohle rozhodně nehodlám svým dětem udělat - i když mezi příbuznými mého přítele působím jako Herodes, když tvrdím, že čím dříve děti půjdou z domu, tím lépe. |
Martina, 3 synove |
• |
17.4.2008 14:24:47
Já odešla z domova v 16 (na podnájem), v 18 jsem se vdala, v 19 měla dítě a za dve roky druhé. Zvládali jsme výborně, ani já ani manžel jsme si soužití s rodiči neuměli představit.
Dneska je mým milánkům 24 a 22, hrají ve svám dětském pokojíčku playstation nebo koukají na kreslené grotesky a evidentně se jim nikam nechce. Peněz na domácnost vydělají dost, domácí práce jim nejsou cizí, ale mamahotel jim připadá pořád nejlepší životní varianta. Nevím, v čem to je. |
*Niki* |
17.4.2008 14:20:24
Já teda neuměla nic, ale člověk se naučí vše, když to potřebuje a nikdo to za něj neudělá. Magdalena Rettigová ze mě nebude nikdy, ale hlady neumřeme
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.