Dasa,2 |
• |
20.4.2008 0:23:14
Chci se podelit o svoje neplanovane osamostatneni po smrti me matky ve veku 13 let. Nastal u me z teto udalosti primo otres a ze dne na den jsem musela denne nakoupit pro sebe a bratra neco ke svacine a veceri, ucila jsem se pod dohledem babicky zehlit kosile a varit. Temer nic jsem neumela a casto jsem byla nastvana, ze nemam takove to bezstarostne detstvi a dospivani. Bylo to hodne tezke, z domova jsem odesla v 19 letech, studovala jsem a delala brigady a hodne jsem se postupne naucila - organizovat cas, postarat se o sebe a nyni i o rodinu, deti. Kdyz byly deti male, casto jsem si styskala, ze nemaji babicku, ktera by je rozmazlovala a ucila novym vecem. To je zivot!
Chci jen navazat na clanek pani psycholozky - myslim si, ze cim driv se osamostatni mlady clovek v 18 ci 20 letech (i pri studiu na VS) tim lepe a tim drive se nauci byt sobestacny. Tak drzim palce! |
19.4.2008 23:22:58
jak sprakany pes.Uz v 17-ti letech chtel jit z domu byt hrozne samostatny.Mel tehdy silenou pubertu a tak pro nas bylo doslova osvobozujici,ze sel.Ale,jakapak to byla samostatnost.Platili jsme mu podnajem i kapesne,on tehdy jeste studoval.Takze samostatnost spocivala v tom,ze musel hospodarit s penezi.Vecer ho nikdo nepeskoval,mohl si delat,co chtel.Bajecne,ne?Bordel mel tak sileny,ze uz jsem ho prestala navstevovat,zahnile nadobi,veci pohazene po zemi.Nic mu nevadilo,ani neprinutilo si uklidit.Po 4letech se domu vratil s dluhy.Takhle dopadla jeho samostatnost.Dnes ma 21let,je nespolehlivy a lituji holku,ktera si ho jednou vezme.Rikate,ze je to moje vina?Prominte,ale byl nevychovatelny.
|
MSteflova |
19.4.2008 11:27:38
Libiku, je soužití a soužití, péče a péče. Nikdo následně neocení, když "převezme" od tchýně partnera, který si ve 30 nenamaže chleba, nevstane z gauče a předpokládá, že vše se nějak samo udělá a zařídí.
|
19.4.2008 9:34:14
Libiku,
otázka, zda to baví jejich partnery) Osobně přiznávám, že bych si domů na noc asi běžně nepřiváděla vlastního(pokud bych tam bydlela) - jednak bych se s ním neměla kam uložit (myslím nějaké soukromé místečko) a pak je mi to prostě blbý, kdo ví, co to mám za povahu, byť rodina tyto otázky bere a brala absolutně klidně. Leda by bivakoval na gauči, pokud by bylo přespání nutné. Ale holt jsem asi těžká individualistka..za neurotičku bych se v tomto směru nepovažovala. Pokud má někdo velký barák a patro pro sebe je to přespávání trochu o něčem jiném, ale stejně..s rodiči by se v koupelně potkávat nemusel. Proti gustu žádný dišputát..někdo na to má nervy a povahu, někdo ne. Na obou stranách. |
19.4.2008 0:00:08
Dospělé děti jsou moc zábavné a užitečné, se školákama to nejde srovnávat, jen vydrž.
|
Milada. |
18.4.2008 23:47:58
Haha, náhodná známost, tak to fakt nevím, jestli se ovládnu, už teď se neovládám, když jsou doma cizí děti a pekelně jim smrděj nohy..snad abych jim doporučila použít jednu z naší jedné koupelny
Haha, mne ty děti prostě nebaví už když jsou malé, natož když už budou dospělé. |
18.4.2008 23:38:29
Mám prosperující mamahotel. Nedřu se, jsem se svými nejoblíbenějšími lidmi a pokud mě omezí dceřin přítel či synova náhodná známost v potřebě použít jednu ze dvou koupelen, holt se ovládnu. Co je to zas za pseudoproblém, hledat mouchy na nejveselejším a nejpřirozenějším soužití?
Mé děti mě prostě baví. |
lucyová |
• |
18.4.2008 22:29:26
Vidím to tak, že záleží na poměrech v rodině. Tzn. pokud rodiče mají prostředky na to, aby poskytli svým dětem samostatné bydlení, je v pořádku, když to udělají. Pokud prostředky nemají, děti se holt postarají samy, co taky jiného, že Naše rodina je model první - my s manželem bydlení od rodičů dostali (shodou okolností každý od své rodiny něco - prostě to tak vyšlo, že naši rodiče různě našetřili/podědili) a vážíme si toho moc. Nemyslím, že by nás to nějak negativně poznamenalo Naopak tím pádem považujeme za samozřejmost, že naše děti bydlení taky dostanou. Právě proto, že my se nemusíme finančně vyčerpávat hypotékou či nájmem a můžeme tak tenhle "lehký start" předat zase další generaci. A velmi ráda to svým dětem dopřeju, protože, opakuju se, si velmi vážím toho, že my bydlení dostali a nemusíme se stresovat hypotékou. Naopak spíš nesouhlasím se situací, kdy prostředky v rodině jsou, ale rodiče "z výchovných důvodů" nechají děti, ať se starají samy (např. kamarádka bude bydlet v bytě, který staví její otec, ale kamarádka na ten byt bude normálně platit hypotéku. Což mi připadá zbytečné. Ona je teď na MD a její manžel maká od nevidím do nevidím, aby na tu hypotéku měli... prostě je to vyhrocený, i když by to nebylo nutné). Vlastně nevím, co je na tom výchovného. V dospělosti už je stejně na výchovu pozdě...
|
Milada. |
18.4.2008 19:49:34
Lassie66,
v pohodě |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.