| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče a jejich mamahotely

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 147 [Dalších 107 >>]
Dasa,2
  • 
20.4.2008 0:23:14
Chci se podelit o svoje neplanovane osamostatneni po smrti me matky ve veku 13 let. Nastal u me z teto udalosti primo otres a ze dne na den jsem musela denne nakoupit pro sebe a bratra neco ke svacine a veceri, ucila jsem se pod dohledem babicky zehlit kosile a varit. Temer nic jsem neumela a casto jsem byla nastvana, ze nemam takove to bezstarostne detstvi a dospivani. Bylo to hodne tezke, z domova jsem odesla v 19 letech, studovala jsem a delala brigady a hodne jsem se postupne naucila - organizovat cas, postarat se o sebe a nyni i o rodinu, deti. Kdyz byly deti male, casto jsem si styskala, ze nemaji babicku, ktera by je rozmazlovala a ucila novym vecem. To je zivot!
Chci jen navazat na clanek pani psycholozky - myslim si, ze cim driv se osamostatni mlady clovek v 18 ci 20 letech (i pri studiu na VS) tim lepe a tim drive se nauci byt sobestacny. Tak drzim palce!
19.4.2008 23:22:58
jak sprakany pes.Uz v 17-ti letech chtel jit z domu byt hrozne samostatny.Mel tehdy silenou pubertu a tak pro nas bylo doslova osvobozujici,ze sel.Ale,jakapak to byla samostatnost.Platili jsme mu podnajem i kapesne,on tehdy jeste studoval.Takze samostatnost spocivala v tom,ze musel hospodarit s penezi.Vecer ho nikdo nepeskoval,mohl si delat,co chtel.Bajecne,ne?Bordel mel tak sileny,ze uz jsem ho prestala navstevovat,zahnile nadobi,veci pohazene po zemi.Nic mu nevadilo,ani neprinutilo si uklidit.Po 4letech se domu vratil s dluhy.Takhle dopadla jeho samostatnost.Dnes ma 21let,je nespolehlivy a lituji holku,ktera si ho jednou vezme.Rikate,ze je to moje vina?Prominte,ale byl nevychovatelny.
MSteflova
19.4.2008 11:27:38
Libiku, je soužití a soužití, péče a péče. Nikdo následně neocení, když "převezme" od tchýně partnera, který si ve 30 nenamaže chleba, nevstane z gauče a předpokládá, že vše se nějak samo udělá a zařídí.
19.4.2008 9:36:11
chybí tam kluka..holt ta rána, prstoklad nemotorný. Omlouvám se.
19.4.2008 9:34:14
Libiku,

otázka, zda to baví jejich partnery:-))
Osobně přiznávám, že bych si domů na noc asi běžně nepřiváděla vlastního(pokud bych tam bydlela) - jednak bych se s ním neměla kam uložit (myslím nějaké soukromé místečko) a pak je mi to prostě blbý, kdo ví, co to mám za povahu, byť rodina tyto otázky bere a brala absolutně klidně. Leda by bivakoval na gauči, pokud by bylo přespání nutné. Ale holt jsem asi těžká individualistka..za neurotičku bych se v tomto směru nepovažovala. Pokud má někdo velký barák a patro pro sebe je to přespávání trochu o něčem jiném, ale stejně..s rodiči by se v koupelně potkávat nemusel.
Proti gustu žádný dišputát..někdo na to má nervy a povahu, někdo ne. Na obou stranách.~j~
19.4.2008 0:00:08
Dospělé děti jsou moc zábavné a užitečné, se školákama to nejde srovnávat, jen vydrž.
Milada.
18.4.2008 23:47:58
Haha, náhodná známost, tak to fakt nevím, jestli se ovládnu, už teď se neovládám, když jsou doma cizí děti a pekelně jim smrděj nohy..snad abych jim doporučila použít jednu z naší jedné koupelny :-)

Haha, mne ty děti prostě nebaví už když jsou malé, natož když už budou dospělé.
18.4.2008 23:38:29
Mám prosperující mamahotel. Nedřu se, jsem se svými nejoblíbenějšími lidmi a pokud mě omezí dceřin přítel či synova náhodná známost v potřebě použít jednu ze dvou koupelen, holt se ovládnu. Co je to zas za pseudoproblém, hledat mouchy na nejveselejším a nejpřirozenějším soužití?
Mé děti mě prostě baví.
lucyová
  • 
18.4.2008 22:29:26
Vidím to tak, že záleží na poměrech v rodině. Tzn. pokud rodiče mají prostředky na to, aby poskytli svým dětem samostatné bydlení, je v pořádku, když to udělají. Pokud prostředky nemají, děti se holt postarají samy, co taky jiného, že :-) Naše rodina je model první - my s manželem bydlení od rodičů dostali (shodou okolností každý od své rodiny něco - prostě to tak vyšlo, že naši rodiče různě našetřili/podědili) a vážíme si toho moc. Nemyslím, že by nás to nějak negativně poznamenalo :-) Naopak tím pádem považujeme za samozřejmost, že naše děti bydlení taky dostanou. Právě proto, že my se nemusíme finančně vyčerpávat hypotékou či nájmem a můžeme tak tenhle "lehký start" předat zase další generaci. A velmi ráda to svým dětem dopřeju, protože, opakuju se:-), si velmi vážím toho, že my bydlení dostali a nemusíme se stresovat hypotékou. Naopak spíš nesouhlasím se situací, kdy prostředky v rodině jsou, ale rodiče "z výchovných důvodů" nechají děti, ať se starají samy (např. kamarádka bude bydlet v bytě, který staví její otec, ale kamarádka na ten byt bude normálně platit hypotéku. Což mi připadá zbytečné. Ona je teď na MD a její manžel maká od nevidím do nevidím, aby na tu hypotéku měli... prostě je to vyhrocený, i když by to nebylo nutné). Vlastně nevím, co je na tom výchovného. V dospělosti už je stejně na výchovu pozdě...
Milada.
18.4.2008 19:49:34
Lassie66,

v pohodě:-)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 147 [Dalších 107 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.