Adelka |
• |
18.4.2008 13:05:30
Někdy to není tak jednoduché. Manžela jsem si vyzvedla z mamahotelu Bylo mu tehdy 25, už 7 let pracoval a vydělával. Naštěstí se ke všemu postavil vcelku chlapsky a o nynější společnou domácnost i naše děti pečujeme spolu bez větších problémů. Kam měl jít bydlet takový kluk z vesnice, když měli velký barák? Sice mám jeho mamince za zlé, že mu poskytovala dokonalý servis (já bych ho tedy do péče o domácnost úplně normálně zapřáhla), ale nějak násilně ho vyhánět z domu jen proto, aby si zkusil samostatné bydlení, je podle mě hloupost.
|
MSteflova |
18.4.2008 12:38:24
Xantipo, plně s tebou souhlasím. Ze svého okolí neznám moc lidí, kteří měli ve 20 svůj vlastní byt - ale těch pár jedinců, které jsem poznala, si toho stejně nijak zvlášť nevážilo, bralo to jako samozřejmost, na samostatnosti jim to nepřidalo a k rodičům chodili s nataženou rukou vesele dál. Nejde ani o to, že by člověk nechtěl dát - kdybych byla milionář, nějak jim s tím bydlením i pomohu(za určitých podmínek). Ovšem aby staří dělali na dva úvazky, jedli doma chleba s máslem a nejezdili na dovolenou, a to vše jen kvůli zabezpečení svého dospělého potomka, se mi nelíbí ani trochu.
|
anat |
• |
18.4.2008 12:34:38
My založili dětem úrazové spořící pojištění, peníze dostanou, až dostudují. Výsledná suma na byt nestačí ani náhodou (v současné době je konečná částka 100 tis., ale navyšuje se podle inflace, tak nevím, kolik to bude za 15 let...). Stavební spoření mají založeno také, ale o tom už víme, že ho využijeme pro zajištění našeho vlastního bydlení. Říkám si, že na studiích je podržíme, jak dlouho bude potřeba, a tohle je pak malá kapka do začátku. Zbytek už si budou muset obstarat sami...
|
18.4.2008 12:31:42
spíš mě dráždí to, když se tady říká, že v dnešní době a dále to bez pomoci rodičů mladí nezvládnou. Klidně ať si kdo chce dětem koupí bydlení, prosím. Pak ale dost takových naříká, jak si toho děti neváží, jak kupují kdejakou blbost apod. Pokud je dítě naprosto normální /tím myslím bez nějakého handicapu/, tak to zvládne, když bude chtít a někdy, když bude muset. Myslím si, že samostatný člověk by se měl o sebe postarat sám, včetně bydlení. A myslím si, že to, aby rodiče kupovali potomkům byty, by měla být vyjímka a ne pravidlo, či dokonce norma.
Jen jsem nějak mimo - co znamenala to poznámka o tom, že nemáš stavební spoření? To jako, že dětem nespoříš a nebo že jsi dítě a od rodičů nemáš spoření. |
18.4.2008 12:03:41
Xantipo,
ale tady jde o to, že jim chtějí rodiče něco usnadnit - to je vážně taková hrůza? Proč tak rýpeš? Jinak já sama stavebko nemám. |
18.4.2008 11:54:50
My jsem holkám založili každý stavebko. Dostanou ho až budou dospělé. Ale myslí, že i kdyby jsme jim nic nedaly, tak nám to nemůžou vyčítat. Je fakt, že já ani manžel jsme od rodičů nic nedostaly, já jsem to jednu chvíli nesla docela blbě, protože moje segra i můj brácha od našich dostaly ke svatbě každý hodně vybavení - peřiny, nádobí, peníze - mě naši nepřijeli ani na svatbu, byla to taková fraška, že je mi dost smutno když si na to vzpomenu, byli tam všichni příbuzní z manželovi strany a z n aší jenom já. Děs. Ale śnažím se na to zapomenout. Holkám bych tohle nechtěla nikdy udělat.
|
Pavla |
• |
18.4.2008 11:45:25
A k tomu na prdel...
|
18.4.2008 11:45:23
TAk něco podobnéh má moje 17 sestra na psáno v pokoji. Schválně si to pověsila na záclonu, tak aby to každý viděl hned jak do pokoje vejde. Zůstala u rodičů bydlet sama , studujje v prváku, jinak už jsme všichni z domova pryč, naši si oddechli, je nás šest sourozenců.
|
18.4.2008 10:17:37
I když - napadá mě, že vlastně já to vidím ze svého hlediska. Protože když bychom byli v paneláku 3+1, tak možná třeba bych taky dětem spořila na část bytu /netuším/, ale vzhledem k tomu, že máme na hypo dům a staráme se o vlastní bydlení, tak tohle vůbec neřeším. Nehledě na to, že v našem domě je další bytová jednotka a počítáme, že po přechodnou dobu to bude každé z našich dětí moci využívat. Ale zdůrazňuji - pouze po přechodnou dobu.
|
suzann |
• |
18.4.2008 10:15:52
Tak to je moje řeč, taky si myslím, že když děti "do startu" nic nemají, není to žádná katastrofa. Já jsem z pěti dětí a manželova rodina taky neměla na spoření dětem, takže jsme si museli pomoct sami. Včera nám schválili úvěr na byt. Člověk se umí postarat, když je k tomu veden, i bez finanční injekce.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.