| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 123 [Dalších 83 >>]
katka
  • 
21.5.2008 22:48:03
Jasně, že je ta kniha stále aktuální. Vždyť i v dnešní době se nejen od našich babiček, maminek a dokonce i pediatrů (má známá u svou obou dcer poslechla v jejich pů roce pediatričku, která tvrdila, že dítě má v půl roce spát celou noc, a když ne, má se nechat vyřvat. Známá tedy s manželem čtyři noci strávila před domem několik hodin, protože dítě několik hodin řvalo a nespalo ...po pěti dnech si zvyklo...a známá si to pochvalovala, že pak už měla v noci klid a radila to všem svým známým, jak se jí to osvědčilo!)dovídáme, že máme nechat děti vyřvat , že nás křikem manipulují a jsou rozmazlovány, když jejich křik vyslyšíme a máme je při sobě. Některé mé vrstevnice tyto starší rady stále poslouchají a uvádějí staré omyly v praxi!
KristAlex
  • 
21.5.2008 21:59:36
Zlababo,děkuji za hezký článek.
knížku jsem taky četla a je opravdu inspirující a zajímavá.
Jak už to někdo zmínil výše, opravdu se nejedná o příručku pro rodiče jak vychovávat své děti.Žena,která ji napsala prostě předává dál informace,kterí zjistila při svém pobytu s indianány a které jí příjdou důležité i pro naši společnost.Tato kniha byla napsaná (jestli si to dobře pamatuju) v 80. letech,tedy v době,kdy se novorozená miminka davála do společných místností a přebalovala se a krmila podle určitého harmonogramu,který většinou pak matky dodržovaly i doma. Pláč dítěte byl považován za nástroj,kterým se snažilo manipulovat rodiče, takže pokud bylo najezené a přebalené, tudíž by mělo být spokojené,nechalo se brečet tak dlouho jak to zvládlo. A dalo by se pokračovat.
To jsou věci,které dnes už tak moc neplatí, dítě máme po porodu hned v náručí, jsou rooming in atd.
Myslím,že to co se snažila autorka říci,je to, že děti prostě potřebují cítit náruč a teplo své matky, nebo i jiné lidské bytosti a že tím,že je budeme nosit či chovat se z nich nestanou rozmazlenci. V době kdy tu knihu napsala musela určitě způsobit veliký poprask.Ale i v dnešní době nám má co nabídnout.

sally
21.5.2008 21:28:03
Kvůli tomu, že indiáni se chovají nějak si nepořídím pole a nepůjdu se svým dítětem okopávat pole... záleží na dítěti. Můj starší se chovat nikdy nechtěl, byl nepříčetnej pokud neměl volnost pohybu a rozhled (šátek byl u nás totální propadák). Ne, že by nepotřeboval tělesnej kontakt, ale spíš to bylo takové to kočkování - i teď, když se pod vlivem mladší sestry přijde občas přitulit, tak to stejně skončí tak, že mě začne lechtat nebo vyprovokuje nějakou "rvačku" - zkrátka samotné "tulení" je pro něj příliš málo akční.
Mladší je neuvěřitelnej mazel a mamas a dodnes potřebuje svou denní dávku tulení se k mámě.

Můj názor? POskytovat dítěti to, co ono potřebuje, nikoliv to, co píšou chytré knihy.
sally
21.5.2008 21:19:04
Kvůli tomu, že indiáni se chovají nějak si nepořídím pole a nepůjdu se svým dítětem okopávat pole... záleží na dítěti. Můj starší se chovat nikdy nechtěl, byl nepříčetnej pokud neměl volnost pohybu a rozhled (šátek byl u nás totální propadák). Ne, že by nepotřeboval tělesnej kontakt, ale spíš to bylo takové to kočkování - i teď, když se pod vlivem mladší sestry přijde občas přitulit, tak to stejně skončí tak, že mě začne lechtat nebo vyprovokuje nějakou "rvačku" - zkrátka samotné "tulení" je pro něj příliš málo akční.
Mladší je neuvěřitelnej mazel a mamas a dodnes potřebuje svou denní dávku tulení se k mámě.

Můj názor? POskytovat dítěti to, co ono potřebuje, nikoliv to, co píšou chytré knihy.
21.5.2008 21:18:12
Hanko, i na břiše lze nosit miminka velmi nezdravě, doporučuji kurs vázání nebo alespoň prostudovcat nějakou tu stránku, myslím, že Vám poradí tady na rodině v diskusi, hlavně ne klokanky a visící chudinkové... což je to nejčastější, co lze spatřit na ulici, bohužel;((
21.5.2008 21:16:21
to jsem zapomněla napsat, ale myslela jsem na to, že Indiánky a nejen ony mají obrovskou výhodu v rozšířené rodině nebo celém společenství, izolovaná matka je dost nepříjemný důsledek vyspělé kultury;((
Bumbi&05,08,10
21.5.2008 21:15:37
Jíťo - jen k šátku a zádům. Mě se po porodu zhroutila páteř, defacto z porodnice jsem jela na neurologii a odcházela s korzetem. Bez šátku bych svoje dítě vůbec nemohla chovat - nošení v šátku mi schválila i neuroložka, váha dítěte se totiž rovnoměrně rozloží na celá záda a nezatěžují se jednostranně, jako když nosíš dítě jen na rukách (moje dítě se narodilo 4 kg a v 6 týdnech mělo 6 kg, žádný drobek. Já mám 50 kg a 160 cm).

Je to jen o znalostech fyziologie tvojí vlastní a schopnosti uvázat dítě pevně na svoje tělo tak, aby zatížení zad nosiče bylo co nejmenší (každopádně je menší, než při nošení dítěte jen v ruce).

Tlačit kočárek pro mě bylo první 3 měsíce velmi bolavé - nebyla jsem schopna držet ruce natažené dopředu a tlačit rukověť... šátek byl vysobozením.

Má záda jsou mi vděčná, myslím, protože teď při dalším těhotenství mě vůbec nebolí, nemusím chodit na rehabilitace, prostě jsem je posílila nošením prvního dítka natolik, že teď zvládám v pohodě i těhotenství (což jsem u prvního nezvládla, bolesti zad jsem měla cca od 20 tt).
Hanka, kluk + dvojčata holky
  • 
21.5.2008 20:43:09
Dobrý večer,

všechny názory jsem nečetla, jen jsem nakoukla na pár.

Sama se občas potýkám s tím, že si říkám, co vše jsem mohla dříve pro své děti udělat (a jsou také bohužel momenty, na které pyšná nejsem).

Každá máma se snaží udělat pro své dítě (děti) to nejlepší, co se v tu chvíli nejlepším ukáže. Neodsuzujte se za to, že jste mohla udělat více, já myslím, že pro svého syna, resp. syny děláte maximum a já před Vámi a ostatními maminkami smekám.

Naštěstí mám děti zdravé, ale nebyli jsme daleko od rizik s předčasně narozenými dcerami a doma jsme měli čerstvě 3-letého syna.

Ve chvíli, kdy všichni řešíme nějaké strašně důležité "hlouposti", měli bychom si přečíst Vaše články a diskuze s maminkami, jejichž děti mají jakékoliv zdravotní problémy, dodáváte si navzájem hodně sil, podporujete se, to je dobře.

Přála bych Vám všem, aby jste žádné problémy nemuseli řešit, aby Vaše děti prožily normální dětství.

Hodně sil, pevných nervů, ochotných a ohleduplných lidí k pomoci.

Hanka



MSteflova
21.5.2008 20:22:26
Lenko, poslední asi 4 měsíce už jsem kojila jen tak na dobrou noc, odstavení proběhlo v klidu. Odjeli jsme si s přítelem na prodloužený víkend do Londýna a teď čteme místo kojení z nových knížek :-)
Příručky jsem také dost omezila, ale rady zde mě často inspirují. I když všeho moc škodí, někdy se prostředí, kde se mluví o miminech a plenách úmyslně vyhýbám ;-)
21.5.2008 20:17:06
Nemela jsem moc mleka, takze od zacatku krome kojeni dostavali umele mleko. Byla jsem na ne sama (babicky daleko, manzel hodne na sluzebnich cestach) a abych se v noci vyspala, tak kdyz se probudil jeden na jidlo, dostal i druhy. Pres den jsem krmila tak, ze jsem mela dve housenky vedle sebe a dostavali mleko, pozdeji sedeli oba v lehatkach a krmila jsem je lzickou.
U nas se osvedcilo, ze pokud breceli oba dva, tak je strcit do autosedacek a jemne s nimi kolebat nebo do kocarku a snazit se je udrncat (v noci doma, ve dne venku), fungovalo to i na zuby....
Oba jsem najednou nosila jen na prebalovani. Usila jsem si velkou prebalovaci deku (1mx1m) a prebalovali jsme najednou (hlavne po jidle).
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 123 [Dalších 83 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.