| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 123 [Dalších 73 >>]
Žluťásek.
21.5.2008 20:00:55
Pardon, nepotřebuji tolik volna před sebou:-)
Lenka, Daniel 9měsíců
  • 
21.5.2008 19:56:31
chodila jsem na těhotenský kurz. Dostali jsme všeobecné informace. To víš, že jsem si ze začátku taky něco přečetla, ale pak jsem pochopila, že skutečnost je jiná :-). Aspoň u nás to tak bylo.
Lassie, ty jsi kojila tak dlouho? Tak to závidím. Mně mlíčko došlo asi před 3týdny. A to jsem ho ze začátku měla, že bych ho mohla prodávat :-). I když, dát si teď sklenku vína "bez výčitek" bylo taky fajn.
Jojo, být 3noci pryč, tak to bych se taky tulila :-). I po jedné :-).
Žluťásek.
21.5.2008 19:55:19
Hani, to je těžký...
Já si to totiž opravdu těžko předsavuji. Kdybych byla na Tvém místě já, určitě bych nějaké nošení zvažovala a připravovala se na něj.
Měla bych šátek nebo něco jiného doma a čekala jak se situace vyvine, jak co budu zvládat, jak budou reagovat miminka atd.
Pokud by ležela v postýlce či kočárku, volila bych jeden společný prostor, aby cítila aspoň svého sourozence poblíž.
Teraza Horáková
21.5.2008 19:52:22
Klokí, ano, přesně tak to funguje.... jak začali mluvit, pořád to bylo "a po báchu" "de je bácha".

A největší malér byl a to už jim byly 4, když jsme jednoho museli odvézt do nemocnice. Byla jsem tam s ním, na dva dny mne střídal manžel a bráška měl pocit, že jsme někam utekli a nevzali ho, skoro 2 dny jsem to pak dávala dohromady.
Teraza Horáková
21.5.2008 19:50:47
kluci začínali tak, že si brali hračky :-))) to brzo, v roce jeden chodil, druhý za ním lezl, protože to ještě neuměl.... je to taky dobré v tom, že ten, který nestíhá tolik v tom vývoji, je trochu snaživější, aby dostihl toho druhého, navíc mu brácha lecjakou pitominku ukáže.

Ve vaně spolu blbli, co zvládli sedět, tzn. asi od půl roku - sedmi měsíců, stačilo pár kelímků a voda a půlhodinová zábava byla na světě.

Jinak opravdu hrát si začali tak v roce a půl, ve dvou letech, kdy zvládali skládat kostky (a druhý pravidelně boural) a podobné.

Dneska spíš společně vymýšlejí ptákoviny, ale ještě juknu do fotek, abych si osvěžila po té době kdy co zvládali.
klokana
  • 
21.5.2008 19:47:42
Hanko,
neboj se a neřeš to tolik - ty děti to tak moc řešit nebudou - to spíš ty. Ty víš, že některé děti se narodí samy, třeba jako první vnouče a točí se pak okolo nich celá široká rodina a je ti líto, že tuhle pozornost nebudeš moci dětem věnovat, ale pro ty děti to bude jejich realita - narodí se se sourozencem zároveň a od počátku budou vnímat to, že se dělí (o pozornost, později o věci) a budou to brát jako přirozenou věc. Pak třeba budeš chtít dát dítěti dva bonbóny a ono půjde a automaticky ten druhý vrazí sourozenci. Ty zamáčkneš slzu v oku, ale to dítě to bere přirozeně, ne jako trauma ... nějak jsem se do toho zamotala, tak netuším, jeslti mi tu ještě někdo rozumí - prostě buď optimista - představy jsou vždycky černější než realita, dvojčata jsou fajn :-)
Hanka 75
21.5.2008 19:46:39
To si opakuji, i na dovolenou to asi bude výhoda, nebudeme muset plánovat dva programy pro dvě různě staré děti, vyhrají si.. Od jakého věku asi si začali hrát spolu a ne si jen brát hračky. Totiž co tak tuším, tak v určitém věku si děti tj. asi ani dvojčata spolu ještě hrát neumějí. Kdy se tak mohu těšit na to, že toto hraní začne ? :-)

Vůbec si nechci stěžovat, že čekám dvojčata, jsme moc rádi, že je máme-čekáme a hlavně, aby byla zdravá. Ale mám kámošky co by dvojáčtka chtěla a samozřejmě jim nadělil děti po jenom a nám po dvou :-) Takový je život.
Žluťásek.
21.5.2008 19:46:05
Zdravotní hledisko- jistě, že jsou různé názory, ale začínají převažovat ty, že nošení je zdravé. Já ho považuji za přirozené, proto se tím příliš nezabývám. Ono, v literatuře se píše jednou to, jednou to...
Názor má každý odborník jiný.

Nošení na zádech je stejné jako na břiše. Nosím v kapse, kde je miminko položené jako do kolíbky, prostě tam leží, pevně připoutané. Tak nosíme i ve předu. Asi to moc běžné není, právě proto, že je potřeba asistence na vložení dítěte.

Ale teď jak to píšu jsem si uvědomila, že by snad mohlo jít si takto dítě položit do babyvaku a přetočit z břicha na záda, při nějaké prezentaci babyvaků jsem to viděla, takže usuzuji, že i jedna osoba by nosit na zádech zvládla bez asistence, ale zkušenosti s tím nemám.
Jo, a když jdu do města nebo na procházku, většinou nepotřebuji mít tolik vola před sebou, takže nosím také v předu a užívám si tak bližší kontakt.
Teraza Horáková
21.5.2008 19:44:18
Hani, někdy ne a někdy jí budou hromady..... uvidíš.
Tak se mějte.
Hanka 75
21.5.2008 19:43:11
Klokano, já budu totéž, akorát se obávám se nejdřívější hodinu bude osmá, devátá. Ale tak to je, nechci si stěžovat, zase si můžeme dovolit pí na úklid a budu mít hodnou babičku, sestru.. Rozhodně nemám právo si stěžovat. Ale bojím se bojím, že to nebude sranda :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 123 [Dalších 73 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.