| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko - já chci - pochovat

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 123 [Dalších 63 >>]
Teraza Horáková
21.5.2008 19:42:23
nosítka jsme neměli vůbec, jen, když byli úplná miminka, a taky jsem někdy takhle chovala půl dne. Do jejich půl roku tatínek pracoval, babička taky chodila do práce, takže jsem tu s nimi byla sama.


Když jsem potřebovala vařit, stěhovala jsem si do kuchyně cestovní postýlku, takže jsem byla pořád s nimi, abych nemusela lítat do pokoje.
Teraza Horáková
21.5.2008 19:40:45
Hani, uvidíš časem, má to mnoho výhod... např. to, že si pak hrají, většinou konzumují obdobné jídlo, tzn. když namixovaná kaše, tak kaše a nemusíš sólo vařit staršímu dítěti, po nošení úkolů ze školy, společné některé kroužky, prostě kamarád na celý život.

Někdy je to taky dobře "na budku", ale to asi i jedno dítě.
Hanka 75
21.5.2008 19:40:37
Žluťásku, takže ty: zkušenost s dvojčaty a nošením. Doporučila bys mi, ať na nošení zapomenu nebo myslíš, že to má smysl nějak "koulet" - jinak si to nedovedu představit. Abych si toho na sebe nebrala moc. Jsem doma, ale nevím zda investovat čas a energii na zjištování věcí okolo nošení nebo to pustit. Zase tolik toho času a energie totiž nemám.
Žluťásek.
21.5.2008 19:39:06
Už jsem pochopila, jaks to myslela, já jsem myslela nošení v šátku, nebo jiném nosítku. Ne prostě krátkou chvíli jen tak pochovat.
Teraza Horáková
21.5.2008 19:38:49
Vysvětlím. Jsem pravák, takže jsem pravou rukou umístila prcka na levou ruku (když byli úplně malincí, líbilo se jim ležet legračně, bříškem na celém předloktí a hlavu měli směrem k lokti). Nebo jsem ho prostě vzala do té levé ruky a klasicky obličejem dopředu držela opřeného o sebe podepřeného rukou pod zadečkem.

Vyndání toho druhého z postýlky probíhalo - a bude to tu znít blbě, takovým chvatem za krkem, kdy mu podepřete zbytkem dlaně zádíčka a toho jsem si "nadhodila" do náruče a opřela o sebe a chytila pod zadečkem.

Ono se to blbě vysvětluje, zkusím najít nějaké fotky....
Hanka 75
21.5.2008 19:37:45
To jsem se docela i zasmála. Ale sestra má otevřené dveře na WC i při jednom :-) To mě určitě také čeká, ona to je skoro nutnost ne ?

No neumím si vůbec dostatečně představit praxi s dvojčaty, ale to že se nebudu moci rozdvojit a mám jen dvě ruce na chování atd., me trošku leká. Určitě to jde zvládnout, ale mám v sobě tu nejistotu, že to budu dělat blbě. Jak já bych radši ty své drobečky měla postupně za sebou, jedno a jedno :-)
Žluťásek.
21.5.2008 19:37:22
Hanko, ani nevíš jak Tě chápu, protože sama dvojčata mám. Kdybych na ně byla sama, taky bych to asi byla nucena zařídit jinak.
klokana
  • 
21.5.2008 19:36:10
jojo, izolovaná matka na mateřské dovolené, to jsem přesně já - tatínka vidíme od 7 večer, když se zadaří - je fajn, že to někdo má jinak, přeju vám to.
abych nevyzněla moc pesimisticky, celou dobu při mateřské částečně pracuji (z domova - mám vstřícného zaměstnavatele) a teď jsem začala i studovat, takže nesedím doma a nestýskám si :-)
Teraza Horáková
21.5.2008 19:34:36
nošení miminek najednou?? a co se nedaří?? nošení, nebo uchopení??
Hanka 75
21.5.2008 19:33:36
Žluťásku díky za info, ale já budu na péči o miminka sama. Máte asi doma výhodu práce v společném prostředí, a to my ne. Bude my pomáhat babička, takže si nemohu stěžovat, že budu na vše zcela sama a zvládneme pí na úklid, ale s nošením mi nikdo nepomůže. Na to budu sama.

Mohu se zeptat, řešila jste zdrav. hledisko při nošení ? Nemám o tom páru, protože jsem nepočítala, že pro dvojčata je to vůbec možné, ale také jsem slyšela kritiky, že to není zdravé pro dětskou páteř. Právě snad to nošení na zádech, opravdu nevím.. ale zajímalo by mne to. Vídám miminka nošená na břiše, proto jsem si myselala, že to je ten zdravější způsob. Nevím.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 123 [Dalších 63 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.