| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Firemní mateřská škola

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 172 [Dalších 122 >>]
Markéta, syn 6 l.
  • 
4.6.2008 17:52:41
Teda moc si nedovedu představit hnutí, v jehož čele stojí žena, která "šla od malého děcka do práce" aby splatila barák, ale bojuje proti tomu, aby matky nevyčerpaly rodičovskou, protože jim přece nic neuteče. Jinak si samozřejmě dovedu představit, že pracuju čtyři hodiny denně (ve skutečnosti o něco více) a ano, mám pocit, že dělám denně spoustu divných věcí - v práci i doma. Ale už jsem tomu celkem přivykla - například do školy jsem chodila sedmnáct let, tam se to pro mě divnými věcmi jen hemžilo.
Lída+2
4.6.2008 17:07:59
Margáto. Krásně jsi to sepsala.:-)

Sice jsem myslela , že se tu druhý den dovím jak si maminky představují firemní školku a oni sem zase naběhli "HÁDALKY HÁDAVÉ" a prudí.....
no jo no....

úžasný po 9 letech na nechopence (7měsíců) a doma si po některých příspěvkách připadám jak "KRKAVČÍ MACECH"...že bych stála skoro 10letýmu dítku za zadkem za pár let by to určitě ocenilo až by šlo se mnou v závěsu na rande:-D..asi bych měla přehodnotit situaci....

Jsem ráda, že jsme našla práci, kde si můžu udělat klouzavku a vzít děti po obědě není problém. Minulý týden šli 2x...neřešit jestli můžu být u DR 2hodiny nebo celý den...šéf chce jen,aby se moje práce nijak výrazně nezdržela...což jde napravit pár hodinkama doma, když bude nejhůř...:-)zatím to bylo potřeba jen 4dny za celý kalendářní rok....
Ale kluci to brali normálně...vědí, že jindy na ně mám čas... a spoustu....
Ilona a její holčičky
  • 
4.6.2008 14:46:01
Souhlasím. Děti mají být pod odborným dohledem. Kvalifikovaná učitelka jim dá jistě víc, než maminka, která se o ně sice vzorně stará, ale při hře si musí odskočit k pračce, nádobí či ke sporáku. A paní na hlídání, která nemá příslušné vzdělání je možná horší řešení, než domácností zaneprázdněná maminka.
Jana, syn 16 měsíců
  • 
4.6.2008 14:21:03
Firemní školku ano, ale jedině s režimem normální školky a pedagogickým dozorem. Pouhé hlídání dětí nějakou paní nemůže zcela určitě děti zabavit a nijak je nerozvíjí. Navštěvuji se synem dětský klub a vidím, že ho to velice baví, navíc instruktorka vždy vymyslí takovou zábavu, jaká by člověka doma ani nenapadla. Máme předem daný program, co se kdy bude dělat např. jednou se zpívá, podruhé je rozvoj jemné motoriky kreslením, navlékání těstovin na špejle, bublifuky, soutěžení s běháním apod. člověk by si myslel, že tak malé děti to nezvládnou, ale sama jsem někdy velice překvapená, co dokážou.
Trochu jako nevýhodu (spíše pro děti) vidím v tom, že taková školka svádí k tomu, že člověk zůstává déle v práci, protože ví, že o děti je postaráno, ale to asi záleží na člověku.
4.6.2008 13:31:38
Katko, nejsi z Prahy?
U maminky v práci již několik měsíců hledají skladnici/prodavačku do elektroskladu. Práce je to sice namáhavá, ale není to špatné. Je to naplný úvazek, plat základ asi 12.000,- + prémie + stravenky+příspěvek na důchodové spoření a pojištění. Je to na Praze 10. Kdyby někdo měl zájem, tak mi pište na mejl. Pracovní doba tuším 7-16. Jednou v týdnu "služba" do 17, s tím že si nadělané hodiny vyberete dle potřeby a domluvy.
  • 
4.6.2008 12:47:58
Ano.brala bych to.ale toho já se asi nedočkám.Mám tři děti ,doma jsem už 8 let a docela bych šla do práce třeba jenom na 4 hodiny.Jenomže jsem ,,jenom´´ vyučená a tak jediná práce ,kterou bych mohla jít dělat je někam do supermarketu.Tam sice dětsské koutky jsou,ale nechat tam dítě celý den,tak tam nechám výplatu.Pokud bych chtěla dělat svůj obor,tak nemám šanci jak jsem zjistila už s prvním dítětem.Protože v prodejně s elektronikou vám asi těžko zaměstnavatel zaplatí chůvu k dítěti a z platu,který nabízejí bych si to dovolit nemohla.Takže si myslím že to je pro bohatší.Ale ted už jsem ujela od tématu.
Pokud firemní školka,tak by jí měl vést někdo kdo tomu rozumí,aby děti měli určitý řád a někdo se jim opravdu věnoval.
madelaine
4.6.2008 10:59:18
Magráto :-DR^
Juldafulda
4.6.2008 10:52:02
MOnty to říkáš ty. Já dokážu mít ráda i cizí lidi:))))). No nic myslím, že my dvě bychom se mohly bavit sto let a stejně by to k ničemu nevedlo:)))). Jdu dělat něco smysluplného, třeba vařit oběd pro mé dítě:))))))
4.6.2008 10:43:07
V jeslích může samozřejmě dostat totéž, co od vlastní mámy. Jediný rozdíl je v tom, že vlastní máma obvykle nemá doma deset dvacet dětí ve stejném věku. :-)
4.6.2008 10:41:46
Dát lásku, kterou v sobě máme, ještě někomu dalšímu. Nutně vlastnímu dítěti, protože přece nebudeme mít rádi nějaký cizí lidi. Pro to, aby člověk někomu dal lásku se nemusí rozmnožovat. Na světě je dost již existujících osob, které mohou být milovány. Ano, z mého úhlu pohledu je to nelogické a alibistické, nicméně neupírám nikomu právo to takto vnímat. Každý chápe lásku jinak.
Pro mne je láska - řekněme v křesťanském pojetí - pokusem o vyčlenění člověka z rámce biologické přirozenosti, která má jiná pravidla hry. Marný, bohužel. Jsme stále příliš velká zvířátka na to, abychom lásku oddělili od sobectví a majetnictví. :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 172 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.