| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Firemní mateřská škola

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 172 [Dalších 112 >>]
Teraza Horáková
4.6.2008 10:38:58
Díky Katko, jsem měla pocit, že z nich dělám blbce. Jinak nakupovat chodí, hlavně zmrzlinu do malých krámků tady v okolí. Do školy je vozíme, protože zastávku máme asi 500 metrů a autobusy sice jezdí, ale taky ne přímo ke škole, druhá věc je, že nemusíme tak brzo vstávat, vstáváme v půl sedmé, vyrážejí v půl osmé a to ještě oba rozlepují oči :-))). Plánujeme tak 5-tá třída, že je v tomhle osamostatníme úplně, myslím, že i jim se to bude zajídat. Navíc mám obavy z těch šmejdů, co se dneska všude pohybují.

Jinak samozřejmě lítají po vsi na kolech, občas jim vnutím i mobil, protože tu byly scény, že se musej každý dvě hodiny hlásit, vždycky na to zapomněli, já jsem pak plašila, takže vozí mobil na krku a když se zapomenou přihlásit, že jsou v pořádku, tak je prozváním. Občas se totiž zašijou k někomu domů a zapomenou na čas...... tak jsem si říkala, jestli nejsem prototyp matka = hysterka.

Jo, co se bordelu týče, od minulého měsíce pravidelně na střídačku utírají prach a luxují pokoj. To jsem zavedla z pudu sebezáchovy a taky proto, aby poznali zač je v Pardubicích perník dřív, než budou mít pokoje vlastní a já budu sama šúrovat celý barák.


Juldafulda
4.6.2008 10:37:02
Terezo, ale pochop, že v jeslích dítě nemůže dostat to co od vlastní mámy.
Juldafulda
4.6.2008 10:34:13
MOnty, protože jsem je chtěla představ si to. Aha ty jsi vlastně přišla do jiného stavu nechtěně. to je pak těžké vysvětlovat. ty se na svět díváš tímto pohledem. Potom je ještě jeden pohled a to lidí, kteří se o dítě musí snažit, aby ho měli. Ale to ty nemůžeš pochopit, protože jsi to v životě nezažila. To potom, když nějakým zázrakem a chtěně otěhotníš tak je pro Tebe práce najednou naprosto podřadná věc. Vidíš dítě úplně jinak. No můj klon to rozhodně není. Je to neskutečný živel a vím, že se spoustou věcí si s ním asi nebudu muset dělat velikou hlavu. Představ si ,že jsme chtěli do našeho vztahu pustit ještě někoho dalšího kdo by náš vztah obohatil. Ne, aby nám dělal kašpárka, ale chtěli jsme lásku, kterou v sobě máme dát ještě někomu jinému.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
4.6.2008 10:31:25
Hele, pokud jde o dnešní silniční provoz a frekventovanou křižovatku, tak bych se taky bála. To beru jako zvláštní kategorii, protože dneska když půjde po přechodu na zelenou, tak ho ten kamion klidně sejme.Jinak myslím, že je ten můj docela samostatný,do školy a na házenou chodí sám, ale není to daleko ani přes blbé silnice. Malý nákup také zvládá, ale opět nejde o tebou popsanou cestu. Moji kluci jsou od mala zvyklí být cca týden u babiček, tak jim nedělá problém třeba škola(školka) v přírodě, učitelky je chválí, že jsou tam v pohodě a umí se postarat. Ale doma jsou to bordeláři co si nechají sloužit - klasičtí chlapi.
Teraza Horáková
4.6.2008 10:30:41
Terezo směšuješ naprosto nezávisle několik věcí dohromady. V jeslích děti nevychovávají, tam se starají o jejich základní potřeby, děti jsou malé.
Já pracuju doma, jsem s dětmi v podstatě pořád, mazlíme se, chválím je, přesto mám jedno dítě poněkud nesebevědomé. Do školky šly ve 3,5 roku, první rok jen do oběda, pak si tam chtěli hrát déle. Dneska je to tak, že jednoho vyzvedneme z družiny v jednu, pro druhého jedeme ve tři, protože tam chce zůstat.

Myslím, že problém sebevědomí je to ad a) problém výchovy, ač dělám, co můžu a ad b) problém povahy, s čímž asi nehnu. Brácha má výchovu stejnou, přičemž sebedůvěra mu rozhodně nechybí. Jsou to dvojčata, takže žádný komplex staršího sourozence. Myslím, že nuly z nich nerostou, oba pěkně hrají na klavír, sportují, chodí na angličtinu, dobře se učí.
Juldafulda
4.6.2008 10:28:39
tak tlachani na piskovsti me taky nebavi. Takze tam s nikym netlacham:))). Katko a nikdo nerika, ze jsi matka mrcha, ale ty svuj prispevek aspon nepises s takovou namyslenosti jako Monty. Mne taky nebavi denne uklizet binec atd. Ale proste to beru jako fakt, ze to je. Mam z pisoviste zazitek, ze muj syn zboural nejakemu vetsimu diteti neco co melo byt asi hrad a jeho matka se do me pustila jakoze si s tim dal praci atd. Tohle mi prijde jako vychova ditete k nesamostatnosti. Ja mam zasadu tu, ze az bude velky tak se s nim zivot taky nebude mazlit. A vadi mi prehnana haklivost nekterych maminek, ze jim nejake dite bere hracky atd. Nebo treba mi prijde totalne divne, ze rodice vozi sve deti do skoly autem byt to jsou treba dve zastavky tramvaji.
4.6.2008 10:25:33
Terezo,
a proč sis je tedy pořizovala? Proto, že to dělají ostatní? Nebo proto, aby po tobě něco zůstalo, až umřeš?
Já na rozdíl od tebe nemám pocit, že děti, co je ve dvou letech rodiče dali do jeslí jsou nesebevědomí chudáci. Rozhodně ne paušálně. Ty mechanismy jsou daleko složitější, než jak je vnímáš. Můžeš být sebevíc přesvědčená o tom, že pro svoje děti děláš to nejlepší, ale co když to ony budou po čase vnímat jinak? Dítě není tvůj klon. Může se vyvíjet úplně jinak, než si to přeješ a jak předpokládáš.
Mmch., auto nemám a do domova důchodců se nechystám. Ekonomická nezávislost mi umožňuje i domácí péči. ;)
Juldafulda
4.6.2008 10:16:41
Monty a proč si myslíš, že si ženský pořizujou děti pro to aby je zabavily a dělaly jim kašpárky:)))). Já jsem si dítě pro to teda nepořídila. Myslím si, že hodně lidi posuzuješ z pozice vyššího. Ano jsou ženský, který spoustu času proklevetí a jsou to slepice s tím naprosto souhlasím. Jedna věc je ta mít samostatné dítě a druhá věc je ta, že tohle si mysleli naše matky taky a podívej se co vyrostlo z lidí co byli dávány do jeslí ve 2 letech. Jsou to zamindrákovaný nesebědovemé nuly, protože jim chyběl pocit zázemí. díě nepotřebuje, aby kolem něj člověk pořád poskakoval, ale potřebuje ten pocit zázemí. A to mu peníze opravdu nepřinesou. Já třeba do školky nikdy nechodila. A ani mi to nijak nechybělo. Z domova jsem odešla ve 20 letech slušně jsem si vydělávala. Ty se na věci díváš hrozně materialisticky. Až budu stará budu mít placený servis. Hm. Jsem zvědavá jak dlouho se ti to bude líbit, být mezi starýma babkama a denně slyšet jejich nářky. Tady jde o nějakou rodinnou pospolitost. A myslím si, že v tom je dnešní problém. Lidi se nedokáží přenést přes to, že Pepa od vedle má auto za milion atd. Tak jsou schopný jenom kvůli nějakýmu kusu blbýho šrotu lítat do práce nevidět vlastní děti a raději je šoupnout do nějaké zařízení hlavně, aby si rodinka žila na úrovni.
Teraza Horáková
4.6.2008 10:12:20
Katko, koukám, že máš stejně velkého staršího synka.... zajímalo by mne, jak je to Vás. Mně se moc líbí názor Monty v tom, že vychovává dítě k samostatnosti. Někdy mám pocit, že jsou naši kluci na spoustu věcí děsně malí....... jsem asi přehnaně úzkostlivá a děsně si to vyčítám, myslím, že jim spoustou věcí komplikuju život.

Můžete mne trochu poučit v té samostatnosti?? Co všechno Vaše děti samostatně zvládají v tomhle věku?

U nás je například problém v tom, že aby došli nakoupit - do vzdálenějšího obchodu je to cca 800 metrů až 1 km a musí přes dvě rušné křižovatky, na jedné z nich mám problémy i já třeba na kole, je tam zrcadlo a zhora se řítí jeden kamion za druhým. Prostě je tam samotné nepouštím.... nevím, jestli v tomhle věku nedělám chybu, ale než si něco vyčítat... co myslíte?
Katka,kluci 5 a 9
  • 
4.6.2008 10:07:51
Dík za rozumný názor,sama jsem ta kategorie, co vždy po 2 letech péče o robě odchází zpět do práce (jinak by mi slovy tvé kamarádky hráblo).A Libiku, nesnáším líčení, strašně nerada chodím k holiči (pro mě je to ztráta času), fakt jsem na MD neměla pocit, že mi v práci něco uniká, jen už mě to utírání prdýlek a tlachání na písku straaašně nebavilo.Podle mě mým dětem můj návrat do práce prospěl, nebo´t najednou měli mamku, která je v pohodě a která se na ně těší, namísto nervózní a zpruzené nestíhající a jejich bordel věčně uklízející ženské. A může mi zas někdo napsat, že jsem si holt neměla pořizovat děti... Dámy já je mám FAKT ráda ale FAKT jsem předem nevěděla, že mě to nebude bavit je opečovávat každého 4 roky....Tak mi to prosím odpusťte, starší zatím nosí jednu dvojku a jinak jedničky, tak z něj možná ani kriminálník a asociál nebude, i když má mámu takovou mrchu.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 172 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.