| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Firemní mateřská škola

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 172 [Dalších 102 >>]
4.6.2008 9:54:42
Terezo,
ale já po svém synovi vůbec nechci, aby se mnou ztrácel drahocenný čas. A pokud jde o vyměňování plenek, tím se zabývá školený a placený personál.
To je právě ten rozdíl v chápání reprodukce. Já naopak pokládám za sobecké pořizovat si děti proto, aby nějak naplnily můj čas a aby se o mne staraly, až budu stařecky dementní. Dítě není hračka na ukrácení dlouhé chvíle. Je to budoucí dospělý člověk, který si bude svůj život utvářet podle svého. Můj syn je svébytná osobnost, není to můj majetek ani kašpárek, který mne má zabavit, protože sama za sebe toho nejsem schopná. A rozhodně si nemyslím, že je chudák. Proč by měl být? Proto, že ho vedu k samostatnosti, odpovědnosti, že se v něm snažím prohlubovat jeho schopnost úsudku, logického myšlení, utváření si vlastního názoru? Proto, že citově ani materiálně nestrádá? Chtěla bych být takový chudák, jako je můj syn...
;)
Teraza Horáková
4.6.2008 9:52:27
terezo - jen poznámku na okraj... vidím poměrně velký rozdíl v chodit do práce a pracovat..... :-)))
Juldafulda
4.6.2008 9:45:41
MOnty už párkrát jsem četla tvé příspěvky a nevím neberu ti tvůj názor, ale přijdeš mi kapánku mimo. Nazvala bych tě sobcem. Nechápu jak můžeš vůbec takhle mluvit o svém dítěti. chudák malej. Navíc nechápu co je za podřadnou práci utírat dítěti nos až budeš jednou stará baba tak ti budou vyměňovat plenky a chudáci tvé děti co budou muset vyměňovat ty plenky. Radši budou chodit do práce než aby s Tebou ztráceli drahocený čas. Další věc je ta, jak můžeš o ženských , který jsou 4 roky doma s děckem mluvit, že sedí na prdeli. Hm a napadlo Tě někdy, že některé z nich třeba 10 let pracovali naházeli do státního rozpočtu ze svého platu takové částky za daně, že nějaké 4 roky co jim stát vyplatí je minimum toho co oni do "státu" vráží?

Další věc je ta, že ne každý má možnost pracovat při mateřské. Mám pocit, že se tu utvořila skupina "těch nejvyšších" ne každý má ty možnosti a zázemí, aby si mohl chodit do práce.
4.6.2008 9:24:43
Ještě malá poznámka - byť to tak možná na první pohled nevypadá, ale mám kamarády i mezi naprosto běžnými, standardními lidmi. Např. mám nějaké bývalé spolužačky, které si člověk obvykle nevybírá. A i mezi nimi jsou velké rozdíly v přístupu k MD a k práci. Mám třeba dvě spolužačky, které mají tři děti. Obě je mají proto, že je chtěly, jsou to obyčejné holky - maminy, které svoje děti milují a rodina je pro ně na prvním místě. Jedna z nich by do práce nemusela chodit nikdy, protože manžel je s přehledem uživí; přesto zoufale sháněla práci alespoň na půl úvazku a šla pracovat, když byly nejmladšímu dítěti dva roky. Aby jí z toho (jejími slovy) "nehráblo" a dostala se po letech MD zase mezi lidi. Žije na vesnici. Druhá by do práce nešla, kdyby nemusela, žije ve městě a kontakt s lidmi má, ale zase nebyla příliš veselá ekonomická situace rodiny.
Mám dojem, že tady se na různé eventuality a motivace moc nehraje a dost přispěvatelek trpí černobílým viděním. Jenže lidé jsou zkrátka různí, mají různé životní podmínky, názory, priority. Z mého úhlu pohledu může být sebevětší pitomost odstěhovat se trvale do amazonské džungle, ale nemůžu přece tvrdit, že to je pitomost pro každého. Někdo to prostě takhle chce. Jiný - z nějakého důvodu - musí nebo se alespoň domnívá, že musí.
Vždycky existovala a existuje silná skupina lidí, kteří podléhají určitým společenským trendům. Je lhostejné, zda to byl socialistický přístup "šup s dítětem do jeslí a hurá k soustruhu" nebo dnešní "návrat k přírodě". Ale převažující trend nutně neznamená, že mu musí přijít na chuť nebo se mu podřídit všichni do jednoho. Důležité je, aby byl člověk s tím, co dělá a jak žije spokojený. On sám. Co dělá jeho soused nebo soused souseda je zcela vedlejší, protože to je jeho život a může si s ním naložit, jak se mu zlíbí. ;)
4.6.2008 9:01:08
Tak dobře. přiznávám to, jsem blbá.
Po mateřské jsem se do práce vracet nechtěla. Chtěla jsem se válet doma, mít barák s velkou zahradou a k tomu ještě 2-3 děti, co by po tý zahradě lítaly. a k tomu manžela, kterej by vydělával dost na to, aby nás všechny pohodlně uživil.
Jenže jsem blbá.
Vdala jsem se z lásky, nikoli pro peníze.
Můj muž měl a má průměrný plat. Já při první MD brala 2.500,- Zaměstnavatel mi 3 roky držel místo, kam jsem se celkem ráda, i když nedobrovolně, vrátila. Na zkrácený úvazek 6 hodin denně. Což v praxi znamenalo "Dostaneš zaplaceno za 6 hodin, ale práce budeš mít jako jiný za 8". Školka, státní, byla naštěstí ob ulici. Takže to znamenalo šoupnout to ubohé 3 leté dítě do státní péče a sama jít pracovat jako státní zaměstnanec. K původnímu příjmu manželovu přibyl ješzě jeden mírně podprůměrný plat, přesto pro mě byl podstatný rozdíl být doma za 2.500,- nebo v práci za 15.000,-. Nehledě na to, že v té době ještě byla pouze 3 letá rodičovská dovolená.

Jo, taky pracuju proto, že musím. A taky proto, že jsem s tím počítala, vybrala jsem si práci, která mě baví. Protože makat někde 8 hodin u něčeho, co nesnáším, to je smutný.
Te´d už dávno pracuju na plný úvazek. už to mám za pár, za 2 měsíce odcházím na druhou MD. A zase počítám po 3 letech s návratem. jen s těma školkama už to bude trochu složitější. Proto bych k těm stravenkám a příspěvku na dovolenou, které dostáváme jako zaměstnanecký benefit, uvítala i tu firemní školku.
Aspoň teda pro nás, pro blbé.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
4.6.2008 8:54:53
No, na blbou otázku blbá odpověĎ: a víš ty proč někdo chodí do práce a vydělává? Aby si zase někdo jiný mohl válet šunky 4 roky doma.Přidávám se ke Kulíškovi, výkřiky "proč si pořizovala dítě, když od něho jde do práce" mě taky nazdvihávají ze židle.
Teraza Horáková
4.6.2008 8:44:32
Libiku, já jsem ale předpokládala, že tak ta otázka zněla celá..... Ano.... když zvážíš, že bych pak měla možnost vybrat si lidi, kteří by pracovat opravdu chtěli, myslím, že by ten provoz při nějakých 5-10-ti dětech nebyl tak finančně nákladný. Plat dvou hlídacích paní (případně učitelek), vybavení je jednorázový náklad, pak už se jen obměňuje, místo by našlo, protože kanceláří je dost.

Narazila bych na dva jiné problémy - a to vyhovět hygienickým předpisům, co se týče dětských WC, nejsme v nové budově a dalším by bylo zajištění stravování.
4.6.2008 8:21:07
Klidně bych brala firemní školku, určitě s plně kvalifikovanými učitelkami a "klasickým školkovým programem". Obyčejný koutek na hlídání dětí by se mi hodil jenom při velmi malém úvazku, kde by dítě nebylo víc jak řekněme dvé hodiny denně (a i to je skoro moc).

4.6.2008 7:18:35
Olino, protoze deti chci, ale zaroven nechci byt bez prace. Neni tak tezke to pochopit:))))Ono se to nevylucuje.
4.6.2008 0:41:24
Monty, tak ten Excel pekna kravina. Schopny clovek, co nevie Excel je lepsi, ako magor, co ho vie. Vyskusane, odskusane a vtlkane do hlav zakaznikom, ktori naberaju blbcov, co maju dobry zivotopis a kopec vedomosti, ktore su im v konecnom dosledku na prd..

Trosku od veci prispevok, ale nevadi. Len mi to nedalo.

Tym ale netvrdim, ze suhlasim s tym, ze ist po 10 rokoch pauzy do prace je pohodicka. To si nemyslim.

Za firemne skolky by som urcite bola a ani by som nepozadovala prepych, aby boli zadara..
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 172 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.