| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vstup do života

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 896 [Dalších 826 >>]
madelaine
13.6.2008 13:10:35
Cizinko, jistěže každý má právo kritizovat. Když si někdo myslí, že jste zpovykané nány, tak to taky může napsat, že? Pak ovšem zase vyvstává otázka, jestli kritika víc vypovídá o kritizovaném, nebo o kritizujícím.
13.6.2008 12:24:21
Hanko, když tedy podle tebe (nebo tobě známých psychologů) děti po narození nejsou schopny rozeznat blízké a cizí osoby, jak to potom přijde že plačící dítě se spíše uklidní u matky než u někoho cizího? A když je to tomu dítěti tak jedno s kým je, tak proč ti připadá samozřejmý (a předpokládám že i smyslupný)rooming in, když dítěti by to podle tvé teorie mělo být jedno?

Apolena.
13.6.2008 11:24:25
Milado,
nevysvětlíš to, problém je v tom, že Monty to z nějakého důvodu pochopit NECHCE. Já jsem psala jako příklad toho, co mi vadí: odnášení, aniž se někdo zeptá nebo řekne, kam s dítětem jde, očkování bez souhlasu matky, mazání dítěte zvláčňujícím krémem...a Monty z toho vydedukovala, že mi vadí, když se na moje dítě někdo usměje.

cizinka1
13.6.2008 11:23:21
Hanko,

tvoje zkusenosti v souhrnu jsem cetla, a nechapu, z jakych zkusenosti? Jedno tvoje dite bylo odnaseno, druhe ne? Jedno bylo odneseno na odber krve, a druheho nozicku jsi predtim poradne vyhrala, drzela jsi ho v naruci, pak mu jsi dala napit? A oba tva rvala stejne? Neuveritelne. A zkousela jsi zjistit, proc tvoje princezna tak rvala? (Muj prvni take tak hrozne bezutesne rval.) Nebo radeji o tom proste nepremyslis?

Je experimentalne dokazano, ze miminka poznaji vuni svoji matky. A jsem naprosto presvedcena, ze pro novorozence neni jedno, kdo ho drzi v naruci. Proste jiste pachove stopy, tlukot srdce, hlas, jsou mu zname a pripomina mu neco bezpecneho a rozkosneho, a jine jsou proste cizi.
Žžena
13.6.2008 11:19:48
Tak já v těch pár minutách tedy rozdíl vidím. To dítě vnímá celkem dost.
Celkem zajímavý článek k tématu (a jde taky o ZKUŠENOST, ne o knižní teorii) je např. zde:
http://ries.blog.respekt.cz/c/29402/Nejen-otevrene-oci-ale-i-zkoumavy-pohled-a-zazitek-zrozeni.html
To, že si to miminko nebude za 20 let pamatovat, není pro špatné zacházení žádnou omluvou. Sama říkáš, že v jeho roce bys to samé nepřipustila. Ale jaký je v tom rozdíl? To roční si to přece taky nebude pamatovat...
13.6.2008 11:13:30
Cizinko1,
jenže já právě nevycházím z chytrých knížek, ale ze zkušenosti. A podle té soudím, že to asi tak staršné trauma nebude. A podle psychologů taky děti začnou rozlišovat mezi blízkými a cizími až kapku později. Kdybych měla dát roční dítě očkovat někam za roh a nesměla s ním, souhlasím, že by to pro něj bylo trauma, proti kterému bych jistě protestovala. Ale v prvních dnech se opravdu většina miminek nechová vystrašeně v cizí společnosti. Teda rooming in považuju za samozřejmost, ale pár minut nevidím za problém.
Ale chápu, že pro některou maminku s jejím přesvědčením to může být problém, a v takovém případě by asi měla být možnost účastnit se všech vyšetření.
cizinka1
13.6.2008 11:03:09
Hanko,

Ptas se tady jiz jako asi 50. v poradi: "A to, že vezmou miminko po porodu na pár minut od maminky - to myslíte vážně s tím strašným traumatem?" - Nevim, jak strasnym, ale myslim to naprosto vazne. A moje presvedceni plyne ze sectelosti (nejake tipy na cetbu jsem jiz davala), ze vlastni zkusenosti z porodnicnim a domacim porodu, z pozorovani svych a cizich miminek a matek po porodu, vzpominek na to, jak mi bylo, kdyz musela jsem honit tu smradlavou tupou zensku abych se zeptala, kam zase nese moje miminko.

Ujistuji te ale, ze je mi naprosto a uprimne jedno, jak nakladas s vlastnimi detmi. Az si ti sestra zepta si, jestli neco svolis, muzes ji odpovedet ze jo, at si dela co povazuje za vhodny, a dokonce i zastanu se tebe, jestli bude delat na tvoji odpoved ksichty.

Predpokladam, ze Lucka ma prumer IQ nemocke ci rakouske sestry, a to ptani se o svoleni a zarizeni se podle toho, hrave zvladne.
13.6.2008 10:27:50
Hanko, nám přece vadí to, když se maminky NEZEPTAJÍ, jestli s miminem můžou dělat to či ono. Není v pořádku, když se ona sama musí hlásit, že se svým dítětem chce při zákroku nebo čemkoli jiném být.
13.6.2008 10:21:57
Já myslím, že Lucka našla svoje místo jako sestra na šestinedělí, a každý nemůže dělat všechno. Když se někdo najde zase v práci jako propagátor přírodních přístupů, tak je to taky fajn. Takové ženě (muži) přece taky nikdo nebude vyčítat, že radši nejde prakticky pomáhat s porody nebo miminkama.
A to, že vezmou miminko po porodu na pár minut od maminky - to myslíte vážně s tím strašným traumatem? Koneckonců, nejspíš by pustili s miminkem i maminku, kdyby měla zájem. Ale spousta maminek je unavená, já třeba po druhém porodu měla problém dojít i do sprchy, byla jsem hrozně zeslabená, a ta moje princezna řvala, ať byla v náručí u mě nebo u kohokoliv jiného. První dcera naproti tomu byla v pohodě, ať jí měl v náručí kdokoliv, cizích lidí se začla bát až asi v osmi měsících. Tak ono to asi tak strašné zase nebude ne?
13.6.2008 10:17:31
Taky se mi moc líbí, jak jste našla právě to svoje místo ve svém životě. Myslím, že přesně takhle se to pozná. Po létech asi nebudete mít takovéto "první nadšení" - jak zamilovanost, ale podle všeho budete svoji práci vždycky mít ráda a dělat s láskou - k miminkám i k maminkám, i k životu samotnému.
Přeju hodně štěstí a držím palce (a těmi škarohlídy se nenechte odradit ;) )
Hanka
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 896 [Dalších 826 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.