| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předčasný porod je jen pro silné povahy a to my s manželem nemáme

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 99 [Dalších 79 >>]
14.6.2008 13:30:55
Myslím,že každá maminka, která porodila předčasně, by mohla napsat svůj vlastní příběh a o následné péči o takové mimi snad i knihu.Já jsem porodila na Obil. ve 24tt dvojčátka, z čehož jedno bylo mrtvé hned při porodu a u druhého lékaři zvažovali,zda ho mají zachraňovat.Celou tu dlouhou cestu,která následovala po porodu bych nazvala jedním slovem - zoufalství.Dnes je Honzíkovi 22 měsíců, vidí, slyší, s pomocí si alespoň v kočárku sedne. Nevím, co vše přinese budoucnost,ale jsem ráda za to,co je teď.Držím moc pěstičky všem, kteří třeba právě teď prožívají stejný osud, aby neztráceli naději a to i když vám lékař veškerou naději vezme.
*MaF*
13.6.2008 18:26:43
JO kruh to je opravdu fajn věc! Já na bez něj měsíc nedala ani ránu. Malej se narodil v lednu a když sme někam jely autem, tak já jedině s kruhem :-D no vypadala sem jak magor, že du někam na pláž...
A jinak autorce článku držím pěsti!! Zažila sem něco podobného, akorát že mě doktor předčasným porodem vyděsil tak, že se mi zkracování čípku zastavilo až do porodu a pak když mi praskla voda, tak sem měla čípek ještě asi 2,5cm.. no bylo to děs, proto ten kruh taky... ale přežila sem to a druhý už teda po tom všem nechci...
Diva.Bara
13.6.2008 13:56:09
Danko prošla sis dost těžkou cestou ale už bude jen líp a líp!!!! taky přeju jen to nejlepší!!!!!
Diva.Bara
13.6.2008 13:53:44
Jani, máš pravdu že jinde by se o vás asi líp nepostarali, z toho důvodu moje dr chtěla ten Motol. taky mám ještě starší holčičku (2,5r), hlídal manžel, ale bylo to hodně náročný (do toho reko rd), bez hlídacích babiček. a kde v Kladně bydlíš? my jsme teď ve Pcherách, ale do Kladna občas jezdíme. tak kdyby ses chtěla třeba sejít, budeme jen rádi! klidně písni na mail (simona.knop@volny.cz).
Danka
  • 
13.6.2008 11:14:39
Milé maminky HRDINKY! Moc Vám všem držím pěsti. I když je to už rok, od té naší "nehody" a jsem vděčná, že všechno dopadlo dobře, tak na ty šílené měsíce v porodnici nikdy nezapomenu. Tím spíš,když si uvědomím, že to mohlo dopadnout tragicky. Přeji hodně sil, zdravíčka a energie Vašim dětem i Vám.
Jana
  • 
12.6.2008 22:50:16
Simono, to je síla. No já jsme taky z Kladna, ale od počátku jsem chodila na kontroly k Apolináři (i do poradny jako vysoce rizikové těhotenství asi od 15. týdne) takže jsem jaksi problém neměla se někam dostat, respektive nebyl problém s tím, že by mě chtěli někam vystrnadit (spíš už tak týden dva než hrozilo, že půjdou kluci ven + nehrozil předčasný porod, ale špatné průtoky - se už referovalo, aby o nich věděli). A asi by to bývalo i špatně dopadlo, protože děti se sice narodily ve 33. týdnu, ale jako hodně nezralé se spoustou potíží a nedělám si iluze, že by to kdekoli snad kromě Motola a právě Apol. nebyl jeden neskutečný průšvih. Takhle měli kluci péči od první minuty a že si jí užívají, už jsou oba na JIPu. Pomaličku polehoučku, snad ty potíže budou klesat a mizet, stále je toho ještě na hlídání dost a dost, ale už je to přecejen lepší. Jinak ovšem je u Apol. takový nátřesk, že tam čistě lůžkově - prostorově nemůžou poskytnout pobyt matek s nedonošeňátky, protože těch se tam rodí velká spousta, obecně se tam rodí moc dětí, je velký přetlak na prostor a mají myslím jen pár míst v pokoji pro "doprovod". Ovšem to pro mě upřímně není, mám ještě 2 klučíky doma a potřebuju stíhat péči o 4 děti a ne se na ty 2 starší vybodnout :-). Ale jako prvo-matka bych asi jako doprovod být chtěla.
Luca + Tom
  • 
12.6.2008 14:22:55
Můj klučina se také narodil ve 29 týdnu, zpočátku to žádná procházka růžovým sadem sice nebyla, ale zvládli jsme to a dnes mám doma krásného a šikovného 5-tiletého rošťáka, který nemá vůči svým vrstevníkům "dobře" narozeným" žádný handicap. Nikomu tuto zkušenost nepřeju, ale dá se zvládnout. Luca
  • 
12.6.2008 11:43:43
Moje švagrová porodila ve 27 týdnu a malý vážil 940 g,jezdila za ním 90 km co to nejvíc šlo.Byl v nemocnici 3.měsíce ale všechno zvládl a při propuštění měl 3 kila a je moc šikovný.
Danka
  • 
12.6.2008 10:17:56
A ještě jak jste psala, je to těžké, vymáhat si něco, co jiní rodiče nedělají nebo nemají.
Danka
  • 
12.6.2008 10:15:52
Děkuji za informace, kdybych to někdy potřebovala(kéž by ne). Přístup na oddělení ale měli jen rodiče a prarodiče (a to po dvou) a návštěvní hodiny byly pevně stanoveny. Což jsme i chápali, protože stálý rozruch cizích lidí malým miminkům asi taky moc neprospívá a sestřičky mají stále spoustu práce. Určitě by si ale každá maminka ráda pohlídala, jak se s jejím dítětem zachází. No a jak tady psala jedna maminka, tak na JIPce někdy ta hodina byla až dost, protože jsme odcházeli s tím, že snad měl malý problémy s dýcháním jen když jsme tam byli my a jinak to není tak často - bylo to psychicky náročné, když jste bezmocná.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 99 [Dalších 79 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.