| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předčasný porod je jen pro silné povahy a to my s manželem nemáme

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 99 [Dalších 59 >>]
Veru Kolmanová dvě malé dcery
  • 
11.6.2008 12:06:54
naprosto chápu co jste si prožila,máme doma dnes už rok a půl staré dvojčátka (holčičky) narodily se také předčasně. beznaděj a strach který jsme prožili se nedá popsat a kdo nezažil nepochopí naštěstí i my jsme měly štěsti a holčičky jsou naprosto zdravé.Držím palce všem maminká a tatínkům aby nezoufali a vydrželi neb naděje umírá poslední
Jana
  • 
11.6.2008 10:57:32
Simono, ono taky záleží na tom, jak jsou miminka vyzrálá. A kolik potřebují intenzivní péče. Ti naši dva jsou na ARO, oba potíže s krevním oběhem, minimálně jeden měl abnormální stahz srdíčka, takže i na lékách, ani jednomu ještě moc nefungují střeva, protože se právě kvůli tomu tlaku špatně prokrvují. Na plících voda (ale už o X dnech konečně začínají čůrat, tak snad to odčůrají) - na typickém ventilátoru naštěstí nebyli, to je tady rezervováno jen pro nejhorší případy, jinak jsou děti na šetrnějším CPAPu. A tak by se dalo pokračovat - léky na podporu dýchání (když často zapomenou), na zklidnění když hrozí prasknutí křehké plíce z pláče... O takovéhle děti by se se vší ctou ve tvé nemocnici starali jen stěží a u nich ani nelze čekat, že by mohly být s maminkou. Takže - ano, pro mírně nezralé děti to je cesta, ne ale pro ty hodně nevÿvinuté - a to nemusí záležet na váze, u nás je kritické dítě více než dvoukilové...
Karel
  • 
11.6.2008 9:25:43
Při pročítání příspěvků u tohoto článku jsem narazil na zmínku o sestře Jitce z oddělení 12.
Taky s ní mám nepříjemné zkušenosti jak se nepěkně chová k rodičům a dětem. Dokonce jsem již sepsal stížnost na její neurvalé chování, které výrazně kontrastuje se snahou ostatního personálu. Zatím jsem ji, ale neodeslal, protože nemám přímý kontakt na jejího nadřízeného a protože z okolí vím, že málokdo se odváží si stěžovat přímo i když jsou hrubě nespokojeni a taky jeden hlas proti je docela málo.

Proto navrhuji aby jsme sem sepsali svoje zkušenosti s touto sestrou a to nejen ty špatné a potom bych poslal tuto diskuzi na obilňák ke zvážení jestli se jim taková sestra vyplatí.

Můj názor je takový, že sesře Jituně by to více slušelo v pekárně, kde by mohla HÁZET těsto.
S dětmi se totiž zachází opatrně JITUNO!!!
Martina, Matyáš 5let a Hanička 3měsíce
  • 
11.6.2008 9:15:53
Taky mám dvě- jedno v 31týdnu-i přes slušnou porodní váhu 1800g se mu nechtělo dýchat takže byl pár dní na ventilátoru o sacím reflexu ani nemluvím, ten nebyl vůbec a tak i přes veškerou snahu a odstříkávání bylo do měsíce po mlíku.Byl to boj,malého jsem jen porodila- ukázali mi ho na dálku ve dveřích porodního boxu a odvezli do jiné nemocnice kde byla neonatologie.Viděla jsem ho prvně až za dva dny kdy jsem i přes protesty doktorů podepsala revers a odjela se na malého podívat a vrátila jsem se zpět.A to jsem na to byla sama, otec malého se se mnou rozešel hned na začátku těhotenství.Když byl malému rok, seznámila jsem se s mým manželem. Malého adoptoval a chová se k němu líp než kdejaký bio- otec.
Teď se nám narodila Hanička- jen o měsíc dřív, ačkoliv jsem byla otevřená od čtvrtého měsíce. A je vidět že je to "ženská", byla naprosto v pohodě a jen díky tomu že byla císařem, jsme byly v nemocnici 6dní.
Chtěla bych povzbudit všechny podobně "postižené". Myslím že každý člověk dostane do života jen to co je schopen zvládnout. Tak držím palečky. Martina
Danka
  • 
11.6.2008 7:47:19
Ano, Deniso, souhlasím. Ale málokterá z těch maminek, co měly špatnou zkušenost si chtěla ztěžovat. Od začátku s námi většina doktorů jednala, že si svoje problémy vymýšlíme. Například i ten porod tak probíhal. Prohlédli mě, až když jsem si neustále stěžovala na bolesti, pak zjistili, že už rodím. Jinak mi pořád tvrdili, že si to namlouvám. Když víte, že vám nikdo nevěří, tak je to těžké. Teď už se člověk cítí strašně moc "silný". Ale jak píšete, zase už to ty maminy berou tak, že je to za nimi a stížnost od jedné "histerické" matky určitě nestačí.
Viděla bych to úplně stejně jako vy, ale zkuste si jen představit, že vás z hodiny na hodinu zavřou na pokoj,dají vám kapačky, injekce na dozrání plic miminka a "informují" vás o tom, že se miminko může každou chvíli narodit a to by znamenalo, že buť zemře nebo bude mít VÁŽNÉ následky. A s tím tam ležíte hodiny, dny, týdny a jen čekáte a doufáte. Ještě dnes je mi z toho hodně špatně. Ještě několik měsíců jste z toho všeho hodně psychicky vyčerpaná. A odpor hned na místě? Ano, taky jsme si uměly dupnout,když šlo jen o nás, ale když jde o vaše miminko, zvažujete všechny možnosti a následky a raději se přikloníte k té pro vaše dítě lepší variantě.
DENISA
  • 
11.6.2008 1:49:33
No samozrejme je to vsechno o lidech a je moc smutny, ze na jedne strane jsou zivot zachranujici, obetavi lide a na druhe strane lemplove a nelidove, kteri jim to usili kazi. Nepisu jen o zdravotnicich, pisu o obou stranach i o rodicich. Myslim, ze jedina cesta je se hlasite ozvat a bojovat za prava naseho ditete. Jak psala Mili, dite na dle umluvy narok na nepretrzitou pritomnost blizke osoby, takze by rodice meli byt na jedne strane soudni (kdyz neni misto, tak co asi maji zdravotnici delat) a na druhou stranu kdyz vidi ze to jde jen se nechce, neustupni a snazit se zjednat napravu. Kdyz jsme tam a prozivame peklo jako vy, tak mame jine starosti nez psat stiznosti na personal, a kdyz uz jsme doma, tak radeji rychle zapomeneme a nic neresime, ale je to chyba, meli bychom se ozvat pro ty budouci pacienty co prijdou po nas.
Diva.Bara
10.6.2008 22:42:52
7měs dvojky se mi narodili v 34tt, přiroz.měla jsem to štěstí, že jsem byla asi od 4.dne s nimi, první 4dny byli o patro výš, chodila jsem je kojit co 3hod, sestřičky vždycky zavolaly nebo dokrmily mým odstříkaným MM.pak už jsem byla s nimi, cca ještě 2týdny, měla jsem je i s inkubátorem u sebe v pokoji, později tam byli i s lampou na žloutenku. je mi moc líto, že to není běžná praxe všude, tak ně+jak jsem to brala jako přirozenou věc, že pokud to zdr.stav mým miminek dovolí, že budu s nimi, a díky Bohu za to. rodila jsem v Ml.Boleslavi, kde jsme také leželi na nedonošencích, a byla jsem moc spokojená, s přístupem personálu i dr. přeju všem nedonošeným miminkům co nejvíc síly a co nejlepší start do života!!!!
bejbina
10.6.2008 22:29:55
Danko, tak já tu musím vychválit plzeňskou neanatologii. Náš syn se narodil v 34 týdnu. Návštěvní hodiny jsou na Jipce kdykoliv, mimo velkou vizitu. Odstříkávala jsem mléko v klidu, odpoledne v ordinaci paní doktorky. Naopak mě k tomu honili, aby mohli Honzovi dát mléko nesterilizované. To co jsem jim vozila museli sterilizovat, takže mělo méně protilátek, než čerstvé. Preferují tam "klokaní chování". Celou návštěvu jsem proseděla a Honzíka chovala na nahém těle. A nejen já, ale i choť. Ten asi jen 2x, pak ho sejmula chřipka a musel zůstávat doma. Měla jsem štěstí, že dole na JIPce byl Honzík jen 10 dní, pak ho přemístili o patro výš a já si šla k němu lehnout. A o své miminka se starali i maminky dříve narozených. I když nevím, jestli se mohli chovat. Potkávala jsem se při odstříkávání s maminkou, která měla nedonošeňátko z 24 týdne. Ty jsou ještě od JIPky za sklem a chodí se tam v rouškách. Ale viděla jsem, že si tam malého ta maminka přebalovala v inkubátoru.
Také chci moc poděkovat plzeňské neanatologii. Mudr. Dortová je úžasná doktorka.
10.6.2008 21:45:19
Danko, ani nevíš, jak moc tě chápu, je to jak píšeš, naše nemocné děti mohou být jako rukojmí, aby si personál na nás mohl dovolovat. Ne všichni jsou takoví, většina je třeba hodná, ale najdou se mezi nimi takoví jako nakonec všude a proto bychom jako matky měly mít právo se svými dětmi být. Pamatuji se moc dobře, jak při službě některých sester byly dětičky hodnější, měly méně desaturací a i my maminky jsme byly klidnější, že dnes má naše dítě na starosti právě tato sestřička. A pak byly sestry, při jejichž službě pravidelně měly děti více potíží, bylo mnohem více pípání a i my maminky jsme cítily, že v těchto rukách našim dětem není dobře. Zajímavé je, že jsme se velmi rychle všechny shodly na tom, které sestry patří do které skupiny a to podle reakcí našich dětí. Řešení je podle mě v tom, co nakonec deklaruje i charta práv dítěte v nemocnici, i nemocné nebo předčasně narozené dítě má právo na nepřetržitou přítomnost nejbližší osoby a také jsem přesvědčená o tom, že tohle není jen právo pro právo, ale jedna z nejdůležitějších podmínek pro jejich uzdravování a prospívání.
Danka
  • 
10.6.2008 21:32:04
Ivano, je hrozné, když člověk ví, že jeho dítě je nemocné kvůli špatné poporodní péči. Chtělo to hodně sil, se vším se poprat a tak nějak to "přijmout". Ale z toho, co píšete je vidět, že jste udělala maximum. Ať se Vám i Vašim dětem a blízkým jen daří.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 99 [Dalších 59 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.