| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem podruhé vdaná…

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 188 [Dalších 138 >>]
Cow :-)
13.6.2008 16:28:55
fakt, Monty? A jak to děláš, když smrdíš? Taky s láskou?:-D
Jíťa
  • 
13.6.2008 16:28:35
Na vztah nemá příliš vlivu délka známosti nebo chození, ani to jestli spolu ti dva zkusili žít nebo nezkusili, dokonce ani předmanželský sex nebo ne-sex.

Když se rozhlédnete kolem, zjistíte, že každý známe ve svém okolí několik šťastných párů, které se vzali po delší známosti, stejně jako několik párů - hazardérů, co se vzali po pár měsících (patřím mezi ně). A přesto jsou všichni spokojení.
A stejně tak určitě každý zná několik rozvedených párů, kteří spolu před svatbou několik let žili i těch druhých, kteří se brali narychlo.
Možná, kdybyste si to spočítali jen ve svém okolí, došli byste k závru, že těch párů je přibližně stejný počet ve všech 4 kategoriích.

Vztah se totiž během let mění a vyvíjí. To co nás uspokojovalo ve 20 letech není to samé, co chceme ve 30, 40 a později. Taky přijdou (a později zase odejdou) děti. Přátelé se odstěhují a my si najdeme jiné přátele. Ze zdravotních či rodiných důvodů opustíme své koníčky a začneme se věnovat něčemu jinému. A po letech soužití zjistíme, že jsme každý úplně jiný než když jsme se poznali. Někteří to ustojí, jiní ne a rozejdou se.

A to, že tu z obou táborů zaznívá, že už jste spolu X let a klape vám to, ještě neznamená, že to tak bude pořád. Já vám to přeju.
Ale vím o jednom manželství, kde měli 9 dětí a rozvedli se krátce před zlatou svatbou!
13.6.2008 16:18:39
I prdět a krkat se dá s láskou a úctou. Jsou to přirozené tělesné projevy. ;)
Cow :-)
13.6.2008 16:11:23
Huhu, i nás to jde s láskou a úctou a už jsem xkrát na Rodinč psala, že před sebou nekrkáme, neprdíme, nechodíme na wc a pod. Jednak jsou věci, kdy mám ráda soukromí a pak ta úcta je konkrétně PRO NÁS důležitá.
Je pochopitelně řeč o době, kdy jsme zdraví a mobilní. Kdyby byl jeden z nás nemohoucí, je to zase o nečem jiném.

p.s.: Náš model nikomu nevnucuju.
huhu
  • 
13.6.2008 15:42:30
mery je krestanska idealistka, veri, ze vsude to jde s laskou a uctou. kdovi jak dlouho je vlastne vdana. V realu je to jinak, na nektery problemy nestaci ani laska s uctou ani dokonce poradna. I u krestanskych nebo jakychkoliv jinych manzelstvi. Nevim proc ma potrebu nam tady kazat.
13.6.2008 15:35:16
Mery,
a když tvůj vyvolený bude třeba masochista a bude FAKT potřebovat k sexu pocit ponížení a bolesti, s láskou ho odmítneš, i když bude po této stránce strádat? Nebo se překonáš a sem tam ho seřežeš, což bohužel NENÍ úplně přesně "to ono"?
*Niki*
13.6.2008 14:58:53
No, oni by ti muži, jako píše autorka, i byli... jen třeba já mám kolem sebe ženy, které by takové chování netolerovaly. Nenadávaly, ale sjednaly pořádek. Takže to není jen ve vzorku mužů, ale i v chování žen. Varanka prostě není dostatečně asertivní, ale to je dáno taky věkem (nezapomeň, že je o spoustu let mladší než ty nebo já - já byla ve 24 ještě na vysoké a byla dítě, jako 99 % vysokoškoláků :-)
Já, byť máme děti, muže akutně k životu nepotřebuju, takže chlapa jako má ona bych pustila k vodě, jen by se po něm zaprášilo. Ale každý máme jiný práh tolerance (ten můj vůči můžum je docela nízko) a v pohodě jsem si žila sama a necítila být stále s někým, jako to spousta žen (ke své škodě) má.
Varanku bych neodsuzovala, má taky snahu situace řešit, jen někdy nevyvozuje správné závěry ze svých osobních zkušeností. Ale kdo vždy ano? :-)
13.6.2008 14:04:36
Varanko, proc naivky? My ti taky nerikame slepice hloupa:))
Prestan se litovat. Ja pracuji v uplne muzskem svete a takto ,jak popisujes, se nikdo nechova. Ale holt nehlasame tvoji pravdu, co.
brzobohatka
13.6.2008 13:56:23
ještě jsem trochu přemýšlela...nechci ti radit (ale budu-tfujtabl), ale možná kdybys to takhle upřímně popsala ve svém článku, reakce by byly jiné. a ted´mi můžeš říkat idealistko!:-D
Žžena
13.6.2008 13:10:35
Varanko,
hodně dělá i náš vlastní přístup. Taky znám muže, kteří doma nehnou prstem, ale nebaštím jim to a nepodporuji tento přístup. Naopak je v pozitivním duchu motivuji k tomu, aby se do příslušné práce zapojili a oni se většinou i zapojí. Hlášky typu "to je ženská práce" přecházím naprosto bez povšimnutí, zároveň je nestraším tím, jaká je to doma "fuška". Jistě že mám kolem sebe i dost mužů, o kterých vím, že doma nedělají, ale čím to je, v mé přítomnosti se normálně zapojí, přestanou vypiskovat něco o podřadné práci a nemají problém :o)
Alternativu "muž se válí na pohovce zatímco žena běhá s hadrem" jim totiž nenabízím R^
No většinou se prostě slušně dohodnem, bez ohledu na rodinné stereotypy ;)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 188 [Dalších 138 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.