| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ubrečená Lucinka

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 222 [Dalších 192 >>]
3.7.2008 14:19:29
Emičce bude za týden rok, ještě pořád je to dost dráždivé dítě, ještě pořád řve v autosedačce jako by ji vraždili, sedět na kočáru...no tak maximálně 15 minut, pak je to už velká nuda a opět řev a ještě pořád má problém usnout a v noci se několikrát budí.Ale rozhodně musím říct, že JE TO LEPŠÍ! Díky bohu, protože už opravdu tahám poslední zbytky energie z paty.Kdo mě potká po delší době, ten mě nepoznává, jsem jak kost a kůže , díky mému malému tyranovi.Otec malé to taky psychycky nesnesl a odstěhoval se od nás...prý se potřebuje vyspat, protože on narozdíl ode mě chodí do práce.To co jsem si tady přečetla, mě trošku dodalo energii, ten pocit, že takové děti jsou a není to jen to moje.Podotýkám, že se ve svém okolí stýkám opravdu s hodně matkami podobně starých dětí a to moje bylo vždy to nejhorší, nejuřvanější a nejproblémovější...a já se ptala proč, kde dělám chybu s co s tím...už NIKDY nechci další dítě, to by byla moje smrt!!!
Katka+3
  • 
2.7.2008 22:40:08
To, jak bude mimi plačtivé, samozřejmě závisí na jeho vrozené dráždivosti, ale vnitřní rozpoložení maminky má také velký vliv. Moje švagrová se právě zaobírá malinkým neustále plačícím uzlíčkem. Když je však u nás, kojí a my si povídáme, syn je neuvěřitelně klidný, protože ona je v tu chvíli také klidná. Když jsme nad tím přemýšlely, uvědomila si, že když malého doma krmí, už dopředu přemýšlí, jestli usne,... aby neplakal,... jestli stihne uvařit oběd,...kolik sousedů jeho pláč ruší,atd. U nás si celé odpoledne povídáme, hrajeme s dětmi, sousedi nejsou:-) a malý je jak mávnutím kouzelného proutku to nejhodnější miminko. A není to náhoda! Takže momentální naladění maminky miminko určitě vnímá a může se odrazit v jeho chování.
Linda
  • 
2.7.2008 12:59:15
Tak to jo, jako placebo samozřejmě zafugovat může, těm kdo tomu věří:-). Mě osobně a mým dětem nepomohla nikdy na nic (asi že tomu nevěřím, jen jsem zkoušela).
bravad
2.7.2008 8:40:47
Tak vidíš a prý že je holčička opožděná v motorickém vývoji :-) .
1.7.2008 19:38:19
Ahoj Deniso,
jako bych to psala já. Má teď už 5.5 měsíční holčičku, podotýkám první dítě. Dala nám tři měsíce tak zabrat, že už jsme to přestávali s manželem zvládat. Od malička řvala celé noci, celé dny, už jsme nevěděli co s ní. Ptala jsem se x krát naší paní doktorky, jestli ji něco není a vždycky jsem dostala odpověď, že je to nosící miminko. Jenže ani nošení nezabíralo. Spali jsme s manželem asi 3-4 hodiny denně, byl to mazec a hlavně jsme mysleli, že to nikdy neskončí. Taky na ni nezabíraly žádné chrastítka, hračky apod. Do kočárku ji nemůžeme dostat dodnes, ale dneska mi tam aspoň 20minut vydrží, jako miminko jen plakala. Jak říkáš taky jsem od ní nemohla ani na krok. Vaření, uklízení apod u nás vůbec nehrozilo. Teď už je to sluníčko, je živá, točí se krásně sama, hračky už ji taky zabaví, ale stále vyžaduje něčí pozornost. Přes den toho sice moc nenaspí, ale od těch tří měsíců spinká opravdu celou noc, vstává s manželem do práce, takže teď už můžu říct, že je to pohoda, proti tomu co to bylo za horor. A hlavně mně všichni stresovali, že to není normální a že je určitě nemocná apod. Takže nám to taky moc nepřidalo. Ale jak říkám, teď pohoda lahoda. Je to náš malý miláček. Radu pro Tebe nemám, protože na to snad rada neexistuje, prostě musíte vydržet a ono se to zlepší samo uvidíš. Budeme Vám držet palečky ať je to co nejdříve.Mejtě se krásně. Hana
1.7.2008 18:43:06
Jen mi napadá otázka jak to mají udělat mámy co mají třeba dvě děti uřvané...nebo uřvaná dvojčata...to pak přece nejde jen nosit nosit nosit...?Taky je musí nechat někdy řvát aby si třeba došly na záchod nebo se najedly jinak by se zbláznily ne?Myslíte že jim to ublíží?Mě přijde že zlatá střední cesta...A ještě dotaz na Lízu-máš určitě pročtené vývojové psychologie kterou knihu by jsi doporučila k prostudování jen tak ze zájmu?Říčana?
1.7.2008 13:58:47
Podobně uřvaného syna měla švagrová, te´d už je mu 11, takže už konečně neřve-:) Vojta taky pořád řval, naprosto kdekoliv, v kočáře, v náručí, jediné co občas zabíralo, byla jízda autem. Takže švagrová se švárou se v noci střídali a jezdili, aby se aspoń jeden vyspal. U takovýchto dětí, je podle mě hrozně důležitá i pomoc rodiny, hodně si ho brala babička, i my s manželem jsme jezdili se řvoucím kočárem,protože jinak je to fakt na zbláznění. Bohužel psychické problémy má Vojta dodnes, švagróvá s ních chodí k dětskému psychologovi a ještě k nějakému lékaři, který se specializuje na homeopatii.
1.7.2008 13:25:43
Ahoj maminky, my mame sestitydenni miminko, takze se ani neodvazuji radit zkusenejsim, ale jen chci napsat nasi zkusenost. Kazde dite je jine, takze na kazdeho plati neco jineho. Plati i u dospelych lidi. Co se place, revu tyce, tak nam se osvedcil na uklidnovani babyvak. Jeste jsem totiz nezvladla s minimimcem kurz na vazani satku, takze jsem zatim poridila toto. Pouzivani je velmi jednoduche a pry lze pouzit i pro starsi deti. Bohuzel nestiham cist celou diskuzi, tak nevim, jestli se uz nekdo nezminil. Osobne si take myslim, ze mala miminka potrebuji hodne kontaktu s rodici (Koncept kontinua prave ctu a je to super kniha!) a protoze taky nemam nervy nechat dite dlouho brecet, soupnu Terezku do vaku a vetsinou je po chvili klid a spici ji pak prelozim do kocarku nebo kolibky. Neverim, ze by si v tomhle veku mohla na chovani vytvorit zavislost. Resp. je to pro ni prirozene, ze kontakt vyzaduje. Uz jsem i jinde cetla, ze deti vyrustajici v kmenovych spolecenstvich temer vubec neplaci. Takze odpoved musime hledat nekde u nich. Nase spolecnost se uz hodne vzdalila zakladnim lids. potrebam, takze problem citlivych, hyperaktivnich deti vidim spis od odklonu od nasich puvodnich potreb.Uz treba jenom to co jime nas hodne ovlivnuje,telesny kontakt se vytraci, jsme masakrovani reklamama v televizi.Zajimalo by mne, kolik maminek a tatinku si treba dite priklada casto na hole telo? My se o to snazime, ale neni to uz uplna samozrejmost. Uz to vyzaduje vice pece, uklidit kdyz miminko kakne nebo ublinkne. Samozrejme nejsem pro reseni vratit se do doby kamenne, spis se jen zamyslet nad minulosti prip. soucasnymi napr.indianskymi praktikami a zkouset stare osvedcene metody zakomponovat castecne do naseho "moderniho" zivota. Mejte se fajn a zvladejte vsichni konejsit uplakanky co nejlepe!
ataraxia
1.7.2008 13:14:58
Milá Deniso,
v každém případě Ti chci vyjádřit svou podporu. Dovedu si představit, jak jsi asi teď unavená. Taky jsem byla. My jsme dceru nosili skoro pořád a vůbec toho nelituji. Jsem přesvědčená o tom, že učit ani ne půl roční dítě samostatnosti je nesmysl. V prvním roce, alespoň pokud vím, by člověk měl získat především jakousi bazální jistotu, což se mu samotnému a plačícímu v postýlce asi může podařit jen těžko. Teď má dcera 19 měsíců, a když ji vidím, jak je veselá, samostatná, společenská a nebojácná, mám vážně radost. Je ale pravda, že jsme taky využili služeb homeopatky a myslím, že to (spolu s běžným fyzickým a duševním vývojem) taky pomohlo. Ještě bych Ti snad mohla doporučit kineziologii, kterou jsme my v tomto případě nezkoušeli, protože jsme tehdy o ní ještě nevěděli. Několika našim přátelů i nám se ale až neuvěřitelně osvědčila, a to i pokud jde o malé děti. Přeji Ti hodně sil. Určitě se to brzy zlepší.
Kammca
1.7.2008 11:04:13
ahoj, já mám doma stejného čertíka. Bude mít rok, ale lepší to rozhodně není a nejvíc mě vždycky naštve rady typu ohrádky atd. kdo to nezažil neví co to je. Držím pěsti a nervy jak špagety.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 222 [Dalších 192 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.