| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ubrečená Lucinka

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 222 [Dalších 152 >>]
Jíťa
  • 
29.6.2008 22:41:44
A máš sedátko daný tak, aby kromě tebe viděl alespoň trošku i co vlastně děláš?

Malý byl odmalička fascinovaný pozorováním naší činnosti. Ležet v postýlce a vidět mě, mu nestačilo, to dokázal prořvat hodiny. Až jsem si ho začala dávat do kočárku těsně vedle sebe a poměrně dobře viděl alespoň část z toho, co dělám, taky měl se mnou častý kontakt, protože jsem nemusela odbíhat od práce, ale mohla jsem ho kdykoliv pohladit, usmát se na něj, pohoupat, vyměnit hračku apod. A byl od něj poměrně klid. Sice jsem hodně chovala, ale pokaždý, když se uklidnil, vrátil se do kočárku a vydržel tam pár minut spokojený.
Postýlka v kuchyni zůstala zcela nevyužitá, protože řval a řval a řval. Prostá moje přítomnost mu nestačila.
Betull
29.6.2008 22:31:45
Libiku, ja teda nevim, proc by nekdo nemohl ragovat na prispevek aniz by cetl clanek, kdyz onen prispevek o clanku nerika nic. Pisatelka jen psala, jak je to u ni ted doma...
Ja taky na rozmazleni miminek neverim, neznam zadneho psychologa, ktery by tvrdil, ze se chovanim neco zkazi, naopak, viz treba Matejcek, zato doktori jsou studeni jako psi cumak, porad maji neco o zvykani na chovani. Ale mimiko se prece chovat POTREBUJE! (nikoliv chce, jen tak ze srandy pro trapeni rodicu)

Ja prvni dceru chovala az 12 hodin denne, bylo to silene, nevarila jsem, jedla az dosel manzel... musela jsem chovat, i kdyz spala, trvalo to 4 mesice, v kocarku vydrzela byt vzhuru klidna asi 20 min, spat tak 10 min, usnout v nem ovsem usnout neumela nikdy, to jsem ji musela uspat v naruci a pak ji polozit. Jedinkrat jsem ji nenechala schvalne plakat.Pak se to vse zmenilo ze dne na den, nase dceruska spala v kocare 4 hodiny a stalo se z ni spokojene slunicko a je takova do dneska, jsou ji dva roky. Je sikovna, sama se naucila usinat sama, spavat ve sve postylce, sama se v 15 mes. odstavila, od 17 mes je pres den bez plen, pocita do deseti... ted mame trimesicni miminko a starsi dcera je stale v pohode.
Nekdy mi z toho, jak se chova a jak je stastna, jak se raduje ze zivota pripada, jako by nam to vse vracela.
A jeste jeden dodatek, moje babicky mi porad vtloukaji do hlavy, CHOVAT, CHOVAT, CHOVAT. Kdo chova ma krala, kdo nechova... ma neco jinyho. Miminek, ktere musi nekde opustene plakat, je mi strasne, strasne lito.
GLT
29.6.2008 22:24:42
Přesně tak. A že jsou děti vytrvalí...:-D. Aspoň moje jo, užili jsme si a myslím, že sousedi taky.
Linda, 1 uplakánek a 1 pohodář
  • 
29.6.2008 21:30:40
Moje zkušenost: dráždivé děti potřebují jistotu, máminu milující náruč, režim, co nejméně "vykolejujících" podnětů, svatou trpělivost a hlavně se my mámy musíme smířit s tím, že naše děti jsou prostě takové, oni z nás totiž cítí naši nespokojenost a jen to zhoršuje jejich blbou náladu. A když na to není síla, musí zastoupit tatínek nebo kdokoliv další. Vím o čem mluvím, můj prvorozený řval 20 hodin denně se několika malinkými přestávkami. Na střídačku jsme ho nosili a říkali mu, ať se vypláče, že ho máme rádi i tak. Teď jsou mu čtyři a už hodně situací zvládne, ale dodnes nesnáší jakékoliv změny, bojí se úplně všeho neznámého a je lehce hypertonický. Cvičili jsme i Vojtovku, ale bylo to ještě horší.
29.6.2008 21:24:27
Gratuluji k tomu, že ještě přežíváš a máš energii hledat řešení.
Zkusila bych se taky zamyslet nad prvotní příčinou, nemůže to být tím, že ses Lucince nevěnovala v těhotenství?nemohla mít pocit, že je Lukášek důležitější? Já věřím tomu, že dítě už v těhotenství cítí a ukládá si všechno, co maminka zažije.
Mám zprostředkovanou zkušenost od kamarádky, která řešila svůj život, přoč se jí některé problémy opakují, byla u jedné paní a ta ji vrátila do doby těhotenství (nebyla to žádná hypnoza, ale prostě povídání, rychle kladené otázky...)a ona přesně slyšela o čem si maminka s tatínkem povídají, viděla tu místnost,...maminka ji to později potvrdeila, že to bylo přesně tak.
Možná by ti pomohla přijít na problém, aspoň bys věděla CO řešit.
taky je adresa, kde najdeš více info a kontakt, snad to pomůže.
Přeju hodně štěstí a pevné nervy http://www.poznejsvujcil.info/program.htm
Linda, 1 uplakánek a 1 pohodář
  • 
29.6.2008 21:18:05
Homeopatie dráždivému dítěti nepomůže, nemůžu uvěřit, že tomu někdo může uvěřit:-).
29.6.2008 21:09:39
Ani nevím,jestli má cenu,abych to psala,ale třeba to autorku malinko "utěší",že není sama....

Moje dcerka palakala stále...plakala dlouhé měsíce....nedokázala spát,budila se rovnou do řvu. Spala jen v kočáru,jen za jízdy,jen za ticha.

Kojila jsem a to byly jediné chvilenky ticha a "souznění". Byla jsem vynervovaná a ač jsem se snažila být v klidu pro ní,tak myslím,že už to byl začarovaný kruh. Manžel nebyl celý den doma a večer se vrátil natěšený na holčičku a oan u něj byla zázračně více poklidná,alespoň na pár okamžiků.

Asi to z něj cítila.¨


Trvalo to dlouho,dlouho. V šátku jsem nosila a to bylo fajn,koupání bylo fajn...pár drobných věcí se na pomoc našlo.

Teď mám druhé dítě a je to asi polovina toho. Ten je též nespavý,též "uřvaný",ale dá se utěšit. Najdu ten důvod. Pláče že chce nosit,že je nuda. Je to prostě "jen" tyran. Ale to je úplně o něčem jiném. Je to náročné miminko,ale není to ten uzlík,co plakal,plakal....ne ne..řval a řval a nikdo mu nedokázal mopoci.¨

Je to náročné,vydržte!!! Snad i to,že jste se vypsala Vám ulevilo.

Jistě Vám to Vaše miminko vrátí. Snažte se to moc neřešit,nepitvat,jen přežít a hledat střípky,které Vám a jí udělají dobře a jak čas bude plynout,tak se vše jistě zlepší.

Dcerka je teď šikovná holka. Není hyperaktvní,nebo něco podobného.

Držím palce!!!

29.6.2008 20:46:54
Kdo to nezažil, nepochopí. Naše dcerka prořvala v podstatě celý první rok. Byli jsme s manželem oba dva absolutně vyčerpaní. Pořád jsme jenom chovali nebo houpali a ani to kolikrát nezabíralo. Situace se postupně zlepšovala tím, jak se mohla samostatněji pohybovat. Když začala mluvit, ubývalo i důvodů k pláči. Dnes jsou jí skoro dva roky a všichni obdivují, jak máme neuvěřitelně šikovnou a inteligentní holčičku.Navíc je velice společenská a pohodová. Ničeho se nebojí, nemá zábrany ve styku s lidmi a dokáže zvládnout i pobyt v neznámém prostředí. A přestože jsme ji tolik chovali, není na nás vůbec závislá! Řekla bych, že je to spíš naopak. Díky naší péči získala důvěru ve svět, který se jí zřejmě původně vůbec nelíbil.Kolikrát na ni spolu s manželem s láskou a úžasem hledíme a říkáme si, že je to zasloužená odměna za ten náročný začátek.:-)
Lucka a 18-ti měsíční Viktorka
  • 
29.6.2008 17:35:37
Trošku mi to připomíná naše období cca. před rokem. Bez malé jsem nemohla udělat ani krok. Jakékoliv domácí práce jsem dělala buď s Viktorkou v šátku, nebo byla (o víkendu) s tátou zavřená v pokoji, aby o mě nevěděla, anebo se vše odehrávalo v naprostém řevu. Nutné situace jsem řešila šátkem (i WC), uklízelo se o víkendu, vařilo se "letecky". Viktorka přes den skoro nespala, takže ani to mi moc v udržování bytu a nás všech vč. koucoura moc nepomohlo. Všichni mi říkali, ať si ještě užívám klidu, že až malá začne lézt a chodit, to si teprve užiju. OMYL! Od té doby, co se ten malý človíček začal pohybovat po bytě, je klid. Když chce za mnou, dolezla si nebo teď už dojde. Nepotřebuje mou pozornost celý den vkuse, protože si vystačí čím dál tím víc sama. S odstupem času musím konstatovat, že nejhorší období pro nás všechny bylo od Viktorčiných cca. 2 do 9 měsíců, kdy právě začala lézt.
Takže zkus to vydržet, třeba bude zachvíli líp.
čaroda
29.6.2008 15:40:05
Taky jsem mela placici miminko co tedy neplakalo, ale jen diky tomu ze jsem kojila kdykoliv si rekl, chovala a chovala prakticky celych 11mesicu...a vychovala :)) dnes ve 2 letech je to pohodar ktereho mi vsichni zavidi. Breci jen kdyz se neco deje-a tehdy spolehlive zabira moje blizkost - pomazleni a pochovani...a ted uz si to uzivam. Urcite neajke miminko jeste bude a ja jen doufam ze jeho potreba blizkeho kontaktu s matkou nebude tak velika, uz nebude mozne mu venovat veskery cas a silu.
Je to hodne narocne, ale jedine co muzu vzkazat: Bude lepe..s kazdym krokem vpred, s kazdym mesicem. u nas hodne pomohlo kdyz zacal malej chodit..to se dokonce unavil natolik ze zacal pres den spat.
Budes holt ta maminka co nerika - bylo to tak roztomilounke jako miminko, ale...bezva ze uz je velka a domluvime se spolu...DRZIM PALCE!!!!
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 222 [Dalších 152 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.