| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ubrečená Lucinka

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 222 [Dalších 142 >>]
29.6.2008 14:15:50
Ahoj,
my chovali naši dceru taky pořád a taky se jí pořád věnujeme. A nedošlo to tak daleko, že by nevydržela sama aniž by tak plakala, jako tvoje dcera. Zkus se poradit jinde...
EVA
29.6.2008 14:06:19
Tak s tím souhlasím. Určitě může za plačtivost dítěte z části jeho povaha a z části prostředí, ve kterém se nalézá (např. jestli je maminka v pohodě). U každého dítěte ten poměr bude jiný - některé dítě je nezmar, co se směje pořád a náladu mu jen tak nezkazíš, další bulí pořád, bez ohledu na to, jak v milém prostředí se nachází, a některé dítě zase nasává atmosféru kolem sebe jako houba a necháse tím ovlivnit víc než většina vrstevníků. Ale určitě můžem my mámy ovlivnit aspoň trošku, jak budou ty děti usměvavé. Nebo když už jsou uřvané, tak se můžu uklidnit DŘÍV, když my samy budem víc v pohodě, než když spolu s nimi sklouzneme do depky a hysterického křiku... Ale 100% vina rodičů to určitě není, když mimčo trochu víc řve.
29.6.2008 13:54:08
Milá Denisko prožívám to samé, co Vy, v podstatě již od narození naší princezničky Elišky a mám pocit, že nikdy nebude líp. Četla jsem si Váš článek a říkala jsem si, no to je u nás doma. Naší slečně bude už rok a jediné, co se zlepšilo je noční spaní. Nebudí se po jedné až dvou hodinách s pláčem. Tento příspěvek píši a stále odbíhám k poplakávající Elišce. Mám ji v přenosné postýlce obloženou hračkami, vidí na mě, přesto pláče a rozhodně jí nic nechybí. Radila jsem se také s lékařem, řekl mi, že je naše Elinka malá tyranka a v podstatě mi doporučil to samé, co Vám. Jenže, je to velmi těžké. Také nevydržím a jakmile ji plačící vezmu do náruče, rozzáří se jako sluníčko a vesele kope nožkama, jakoby žádný pláč nebyl. Přitom jí tečou slzy jak hrachy. Mám staršího syna, je mu sedm let, ale takové problémy jsme s ním neměli. Zase musím odběhnout k naší slečně. Tak píšu jen takto krátce a přeji Vám a všem maminkám, které mají stejné děti, hodně sil a trpělivosti.
  • 
29.6.2008 11:02:17
Tak tohle jsem si přesně říkala taky, že v životě už další dítě chtít nebudu.
Ale věř mi, že se to bude lepšit, i když tomu asi teď moc nevěříš. My tak protrpěli rok a půl, ale jak malá začala chodit, opravdu se to začalo lepšit.
Musím ale podotknout, že já měla aspoň oporu v manželovi, jinak bych to asi nezvládla. Teď je malé něco přes 2.5 let a my se pokoušíme o další mimi, tak jen doufám, že tohle bude kliďas.
MarkétaP + 4 dcerky
29.6.2008 6:52:31
Ona je ta kniha taky napsaná v roce 1975 ;)
DENISA
  • 
29.6.2008 3:35:24
Nevim na co narazis Libiku, ale chovat male mimino nejde porad. Predstav si, ze matka je take lidsky tvor a ma sve potreby - fakt blbe se mimono chova pri vykonavani male a velke strany, pri naklaneni se do lednicky pri vyzirani zbytku, pri cisteni zubu ve 3 odpoledne, pri oblekani tyden noseneho tricka, pri mlaceni vetsiho nezvedeneho sourozence, pri rizeni se vetsinou mimo nevejde za volant, pri sexualnich hratkach, pri nepretrzitem 12ti hodinovem spanku, ktery si kazda matka na MD zhusta doprava apod.
DENISA
  • 
29.6.2008 3:16:16
Ja bych se autorky zeptala na to same. Treba to zkousela a neuspela. Muj syn dudlik odmital, vubec jsme ho nepouzivali, ale videla jsem x x jak dudlik uklidnil vztekle, placici dite naprosto okamzite. Ted se proti dudlikum silene broji, ale generace ho pouzivali, proc asi.
29.6.2008 0:25:31
To je tu skutečně vetšina žen, které hledají důvody proč nechovat malé mimino, když se takto blbě ptají?

Míša
  • 
29.6.2008 0:13:35
co tě mrzí? tvoje předchozí eakce, nebo žes to četla?
Proč vlastně přispíváš do diskuze aniž bys znala článek? NEzdá se ti to jako zbytečný vysilování sebe sama, reagovat na něco a nevědět tomu hlavu ani patu?
28.6.2008 21:07:52

Tohle se mi stalo s několika věcmi taky. Že jsem to své děti neučila a oni se to naučily samy - řvát že něco chtějí nebo tak. :-) Příklad: Když byl syn malinký, z porodnice přivezený, neučila jsem ho spinkat za naprostého ticha. Prostě nějaký rámus být musel, aby nemusela tehdy tříletá dcerka chodit po špičkách, ale třeba si vedle postýlky hrála, sem tam něco ťuklo, občas jsme promluvili. Čas uběhl a ono povídání jednou synka vzbudilo a řval. Spal jen 30 minut, byl nevyspalý, no hrůza. Ale nějak mi to nedošlo, takže šel zase příště spát, někdo klasicky polohlasně promluvil - a řev. No a když najednou zjistíte, že dítko spí takhle jen 2x30 minut za den a že nestíháte nic a že ho cokoliv vzbudí... no, kdo by nezačal tiše zavírat dveře, napomínat dcerku a chodit po špičkách? COKOLIV, hlavně ať spí déle než 30 minut. :-)
Teď mě hned další případ nenapadá, ale prostě se tohle děje. Nastane zlom, dítko dospěje nebo tak něco, já nevím, nerozumím tomu.
Každopádně - po takovém vývoji - postěžovala jsem si někomu, že syn málo spí, tak 30 minut a cokoliv ho vzbudí a bylo mi vpáleno: Se nediv, když sis ho rozmazlila na ticho, to moje děti... :-)

Těžká na tom všem je jedna věc. Když to člověk zrovna prožívá, když je v tom, když je nevyspalý, když se resty množí, když si chce na chvilku odpočinout, užít manžela nebo starší dítko, když si chce jednou vyjít s někým ven a ono nic z toho nejde, protože je pořád jako v zajetí, raní i dobře míněné rady.

Měla jsem kruté šestinedělí s dcerkou a možná asi celý půlrok, ale dnes už je to mlhavá vzpomínka, které se dokážu zasmát a říct: jo, s Verunkou jsme za noc naspali 4,5 hodiny a to ještě po kouskách.:-) Ale tenkrát mi to přišlo jako konec světa. :-) (A on to možná malý konec soukromého světa byl. :-D )
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 222 [Dalších 142 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.