28.6.2008 21:01:30
Tak mě někdo nabádal, abych si to přečetla, když kritizuji účastnice diskuse pod článkem, za jejich hrdě hlásané postupy. Tak jsem to udělala.
Mrzí mě to |
M+T |
• |
28.6.2008 20:48:54
Když se syn narodil, každý mi říkal, nenos ho, at ho na to nenaučíš...tak jo..nenosila sem...
šestinedělí bylo úplně v pohodě, občas zlobily prdíky...ale šlo to, všecko sem stíhala, do třech měsíců ...taky celkem v pohodě hodné dítě, krize byla ve 2.měsíci, kdy trochu víc řval,od 3,5 měsíce, obrat, hrůza děs.... Nyní má pět měsíců a pár dní a od 3,5 m v noci spí dobře ale přes den řev řev a řev...hrací deka ne, sedátko ne, kolotoč hrací ..ne...nepomůže na mně vidět...řev, v autosedačce ne... jen se nosit...to je klid...já ho to ale neučila...přes den nespí vůbec nezabere doma ani na minutu ale jen v kočárku a musí to drncat...doma je s ním k nevydžení...musí být jen venku , v autosedačce na podvozku to je celkem klid, ale doma hrůza...stačí jít na ec řev, vařit nehrozí...ani nepomůže když na mně vidí ze sedátka...řev, jen se nosit. Záda mám bolavý, ruky necítím a čekám na zázrak co nepřichází... |
28.6.2008 19:16:06
Ahoj Mili, no abychom si opravdu dobře rozumněly, opravdu si myslím, že tak maximálně v jednom případě z deseti může za plakání miminka maminka a její chování, jako třeba nervozita apod. V těch ostatních případech to může být cokoliv jiného: reflux, alergie, prdíky, povaha (zejména u těch chronických uplakánků). Myslím, že právě o tom to je - maminky plačících dětí by si měly uvědomit, že vina s největší pravděpodobností není na jejich straně ale někde jinde.
|
28.6.2008 17:01:03
ahoj,
nečetla jsem celou diskusi, ale chtěla bych přispět trochu z jiného soudku. Očkování nemusí být tak bezpečné, jak si většina rodičů myslí. Znám bohužel desítky rodičů s dítětem, které má trvalé poškození následkem očkování. Očkování mj. může způsobit také neustálý pláč dítěte. Málokdo z doktorů to většinou přizná, ale Lucinka z článku nemusí být opravdu úplně zdravá a kvůli tomu křičet. Nutno dodat, že poškození očkováním se velice těžko vyšetřuje a dokazuje, takže dítě se může jevit zdravé. Vím, že je to z jiného soudku, ale k zamyšlení to být může. Mj. ta paní doktorka z poradny je opravdu "odbornice" Je mi líto maminek, které si musí vyslechnout , že jejich ani ne roční miminko je díky jim rozmazlené. Prekopovou i koncept kontinua jsem četla a plnně souhlasím. ester |
• |
28.6.2008 15:26:43
Moje mimino-dnes necelých 10 měsíců-je z tohoto těsta. Poslední 2 měsíce vydrží v postýlce až 20 minut, když jsem vedle (třeba vařím). První 3 měsíce jsem ji nosila cca 15 hod denně. Nepřeháním ani v nejmenším. V šátku i v rukách. Bylo to děsný, občas, někdy jsem měla všeho plný zuby(naše domácnost katastrofa, binec, nevařím...), ale celou dobu JI CHÁPU. Myslím, že člověk je stále ještě skoroopice, malý opiče je na matce připlaclé stále, primitivní kmeny mají různé pověry, malé děti se v miminkovském věku předávají z rukydo ruky. Ted už opradu dcerka začíná někdy zuřit, aby si mě "potýrala", jsem to už schopna rozlišit a začínám to vláčení odbourávat, ale doposud jsem byla její otrok vědomě. Jen podstatný rozdíl asi je, že tj moje první dítě, tak jsem si ten přepych být jí otrokem mohla dovolit. Ale jsem zastáncem dítě NOSIT, NOSIT, NOSIT. Chce to však olerantního muže a případné sourozence.
|
Míša |
• |
28.6.2008 14:25:02
No přečetla jsem si to, ale přijde mi to místy moc přitažené ze vlasy a zveličené.
Něčemu dávám za pravdu, pocit osamocení miminka, přirozená touha po blízkosti maminky, neřídit se předem danými pravidly a "dobrými radami" ale řídit se potřebami miminka a svými pocity - tak s tím souhlasím na 100%. Ale ta pasáž o opruzelých miminkách v porodnici -to byla možná pravda dřív, ale teď už snad ne. |
28.6.2008 13:58:22
Ahoj, myslím, že abychom si lépe porozuměly, musely bychom si mnohé vysvětlit a hodně rozvést. Asi si to takhle přesně nemyslela, ale mě z toho příspěvku tak trochu plyne, že 9 uplakaných dětí z 10 nadměrně pláčou jen proto, že mají uplakanou nervozní povahu a žádný jiný důvod ovlivnitelný matkou.
Samozřejmě jsou děti, které ani nervozní matka nerozhodí. Každý jsme jiný a někdo projde bolestivou situací celkem bez následků na psychiku a jiný má doživotní trauma. Takže jsou děti, které jsou klidné a pohodové téměř za všech okolností a pak děti, které jsou nervozní a uplakané za všech okolností, ale drtivá většina je někde mezi a moje děti byly některé ty uplakanější, nervoznější a právě na ty nejvíc působilo to, jak jsem se sama cítila a jak jsem s nimi podle toho jednala. Takže bych to spíš definovala tak, že některé děti(ty povahou dráždivější) vyžadují více péče a více klidu a jistoty ze strany matky, aby tolik neplakaly, než ty druhé povahou klidné děti. Ať si to každá maminka řeší podle vlastních názorů, ale podle mě děti nepláčou jen tak bez důvodu a my dospělí pečující jsme ti, kteří mohou ovlivnit, jak se cítí. A když dítě propláče většinu dne a třeba i noci, pak se asi dobře necítí. Jak jsem ale psala, nejde o to se obviňovat a srovnávat uplakánka se sousedovic kliďasem, ale hledat způsoby, jak dítěti pomoci. |
sojka+07+09 |
28.6.2008 13:52:34
já jsem to měla podobné. Anička byla uřvané miminko, všimli si toho už v porodnici. My jsme tu její povahu doslova přechovali. Stále ji hodně nosíme a mazlíme, ale stal se z ní naprosto nezávislý a nebojácný tvor. A to má po mně genetickou výbavu k úzkosti a depresím. Určitě jsi udělala dobře, když jsi jí nenechávala vyplakat. Možná byla taky zpočátku úzkostná a potřebovala tě. Jenom bych to neoznačovala u takhle malého miminka za tyranství, nebo nedejbože za manipulaci. To že se usměje když jí vezmeš nemusí znamenat hurá zase jsem vyzrála, ale třeba jen to je super, že je ta moje máma u mě, hned se cítím líp.
|
28.6.2008 13:15:59
Mili, temperamentem jsem nemyslela temperamentní miminko, ale obecně povahu, která může být klidná, nebo naopak. Opravdu si myslím, že to není ani půl na půl, myslím, že ta povaha je prostě naprosto dominantní, a vedlejší vlivy, jako je nervozita maminky, ovlivní to dítě, pouze pokud jsou opravdu extrémně silné. Btw. nevím, jestli jsi viděla na CT2 pořad BBC Lidské mládě (dávali to v pátek večer), v díle, který se v ČR nevysílal, tohle přesně řešili a došli přesně k tomuhle závěru.
Z mého pozorování: Nejpohodovější dítě, které znám, se narodilo mamince, která měla první dva měsíce po porodu strašné deprese z toho, že jí dítě zkazilo postavu a příslušně ho za to taky nenáviděla. Pak se naštěstí uklidnila. Klouček je největší pohodář na světě. Druhé nejpohodovější dítě, které znám, se narodilo mamince - workoholičce, která očekávala pouze perfekcionismus a když holčička nešla spát podle očekávání, tak jí hned (třeba ve dvou měsících) hubovala. Dnes je Elišce rok, maminka pracuje na 80% v práci a zbytek zajišťuje chůva. Holčička byla a je fantasticky veselá a bezproblémová. Nejhorší ubrekánek, kterého znám, se narodil mamince - doktorce (obor porodnictví), která je naprostým prototypem dokonalé maminky. Holčička řvala prvních 6 měsíců nonstop jako by jí na nože brali. Prostě nevěřím, že to, jak moc dítě brečí, závisí významně na tom, jaká je maminka. Ty jsi psala padesát na padesát, já bych řekla tak jedna ku deseti. |
28.6.2008 12:44:54
O tom to je.Když dítě brečí,že mu něco je musí si ho máma všímat,ale když řve vzteky,že si něco vynucuje nesmí to dostat ani,když přestane to si logicky dítě řekne :aha takhle to funguje budu řvát a oni mi to dají.Velká chyba.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.