| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sestra nebo bratr?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6166 z 66 
Jíťa
  • 
7.7.2008 12:52:46
Je potřeba si uvědomit, že zatímco rodiče si soužití zvolili dobrovolně, děti neměly na výběr, tak bych jim to ještě víc nekomplikovala společným pokojem.

Další oblast problémů může být výchova. Ale to je samo téma tak složité, že by to vydalo na vlastní článek, ne-li přímo knihu.
Každé dítě bylo dosud nějak vychováváno a i když se rodiče ve většině věcí shodnou, problém nastane právě v maličkostech, kdy každý z rodičů preferuje jiný přístup a tady nastávají problémy:
- dosud dítě smělo, ale odteď už nesmí
- obrácená varianta - dítě nesmělo, ale najednou smí
- nebo děti jsou vychovávány stejně jako dosud, takže jedno smí a druhé nesmí a navzájem si to závidí
JEDNA MOŽNOST LEPŠÍ NEŽ DRUHÁ!
Jíťa
  • 
7.7.2008 12:42:06
Toto je velmi citlivé téma.

Myslím, že nejlepší by bylo, aby děvčata měly každá svůj pokojíček - pokud je byt malý, tak alespoň jeden pokoj rozdělit na polovic buď příčkou, nebo nábytkem, tak aby každá měla své soukromí. Společný pokoj přináší spoustu dalších třecích ploch (úklid, svícení večer, posle apod), kterých i bez toho bude dost.
7.7.2008 11:28:39
Zajímavý článek. Zajímalo by mne, jak se řeší vztahy mezi nevlastními sourozenci. Ve všech článcích o sourozencích, o věkovém rozdílu mezi sourozenci se vždy řeší děti stejných rodičů. Ale dnes, kdy se každý druý vztah rozpadá, je sposta rodin poskládaných různě. Tak jak je to tam? Jak se vyrovnají dva jedináčkové s tím, že je rodiče strčí k sobě do pokojíčku? Nedovedu si to představit, plánuju takové harakiri v praxi, ale docela se toho bojím. Holky 10 a 7 let, mají všechno, na co si vzpomenou a všechno se točí kolem nich, to jim přece nemůžeme udělat:-)). Poradíte? Koralka
Maja
  • 
7.7.2008 11:02:37
Zrovna včera byla rvačka o počítač. Starší upravoval webové stránky třídy, přitom to řešil on-line se spolužáky. Tedy z mého hlediska užitečná činnost. Ale měl počítač delší dobu než mladší. Když starší na chvilku odběhl. mladší mu tam vlezl a hrál si tam on-line naprosto stupidní panáčkovou hru, prostě jen proto, aby ho tam nepustil, byla to evidentní schválnost, chtěl provokovat. Tvrdil, že teď má na počítač nárok zase on. Tak co teď? Zasáhnout? Hrozilo, že starší vypění a bude situaci řešit násilně. S tím mladší počítal, protože to by pak byl starší potrestán. Prostě na sebe strašně ječeli, malej se při tom ale docela bavil.
To jsou chvíle, kdy jsem naprosto zoufalá a jenom doufám, že z toho rychle vyrostou. :-( Má taková situace vůbec nějaké "správné" řešení?
PS: Vyhodila jsem mladšího od počítače s tím, že starší má hodinu, aby si to dodělal a pak počítač uvolnil. Mladší vypěnil a vypustil z úst sprostou nadávku (je mu 12 let a občas mluví jak dlaždič), takže dostal facku (moje chyba, ale "píčo" mi fakt řikat nebude). Mladší se rozbrečel a starší mi oznámil, že ať se do nich už nepletu, že si to vyřídí sami. Takže totální rodičovské selhání.
Přitom jsou to naprosto skvělí kluci, výborně se učí, jsou se mnou rádi a dobrovolně, pomáhají mi se vším, prostě si nemůžu na ně ani trochu stěžovat. Jenom občas jsou situace, kdy mám dojem, že mi ty děti někdo vyměnil. :-)
Sima + 2
  • 
7.7.2008 10:26:51
I já, je mi ze vzpomínek smutno. Dnes mám dvě dcery a doufá, že se do budoucna vystříhám toho, abych ze starší udělala pečovatelku a nutila ji do toho, aby byla úspěšná a že jí nebudu vyčítat, když se jí něco nepovede, protože je přece "velká a má mít rozum"
7.7.2008 10:01:58
K tomu to článku můžu pouze dodat, že souhlasím. Rodiče v nás vyvolali takový boj, že i když jsme dospělí, tak neustále mladší bratr je nejlepší a já jsem jakoby nula. On umí podle nich všechno a já nic. Je to smutné, alespoň pro mne. Snažím se na svých dětech neudělat stejnou chybu. tento článek mi ukázal, jak to udělat ještě lépe.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6166 z 66 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.