| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 725 [Dalších 695 >>]
MishuI
20.7.2008 21:33:16
Tak na tenhle příspěvek nemohu nereagovat.Když už ta dotyčná byla nevěrná,nechť si nese i následky.Ať má i ty žaludeční vředy,ale ať proboha svým přiznáním nezraňuje chudáka partnera.Tím,že se přizná,očistí sebe.Jí se uleví.Ale co on?Jak se s tím má vyrovnat?Nevědomost nebolí.A jestli ten hřích tíží dotyčnou,nechť.To ona selhala,ať za to zaplatí.:(
  • 
19.7.2008 19:38:35
ahojky Slávko nikdy nepíšu články ale dnes musím. Když jsem před narozením syna měla ke svému příteli (dnes již manželovi) jeden malý úlet otěhotněla jsem. Nevěděla jsem kdo je otcem. Vlastněto nevím do dnes, ale zatím to neřeším. Příteli jsem to oznámila jako hotovku na potrat jsem nepomyslela. A to mi bylo 19 a 3 měsíce. Manžel děti nechtěl. Ale vzal to. Těhotenství jsem měla rizikové a manžel mi to nějak neulehčoval. Když sem porodila byla jsem na vše sama. Když bylo malému 9 měsíců zjistila jsem že má milenku vlastně jí měl od té doby co se dozvěděl o dítěti. Přišla velká hádka a padla otázka je ten kluk můj? a já NE a rozbrečela se.Hned jsem ale řekla že jsem to řekla ve vzteku.Ale myslím že pochopil. druhý den jsem odjela k rodičům a vše jím řekla vzali vše. Po 2 dnech volal přítel kdy se vrátíme? Potřebovala jsem čas. Vrátila jsem se po 3 týdnech a s manželem si vše vyříkali, ale otázka o synovi nepadla. Syn mu není podobný,ale přesto ho má rád, ale je podobný mé mamince. To mě dost zachraňuje při mích pochybnostech.Manžel to asi taky radši nechce řešit. Po roce se vše vrátilo do starých kolejí a začali jseme žít. Často manžel slyší nejen odemě TO SEŠ CELÝ TY to mě dost uklidňuje. Když bylo malému 4 roky otěhotněla jsem znovu a manžel se docela radoval a požádal mě o ruku. Přál si syna a má ho a je celý on.Jo a ještě něco nedělá mezi klukama rozdíly. Ba naopak řekla bych ,že s větším tráví víc času docela se v něm vidí. je to vše na tobě. Pevné nervy a hodně sil
19.7.2008 12:12:46
Ahoj Slávko,
dovol, abych ti řekla, že nejsi sama kdo má stejný osud. Mám dvouročního chlapečka, který byl počat také s někým jiným, než s jeho vlastním tatínkem (nebiologickým).
Ale nezoufej, mimink se začne dříve či později jednomu z vás dvou podobat. Mám to vyzkoušené a pro mě je to velké plus. I jedna moje známá, která má 2 děti, žije už delší dobu s přítelem, a ty dětičky se mu začínají velice podobat. Kdyby jsi si chtěla popovídat, tak mi klidně napiš na mejlík wake28@seznam.cz

Držím moc palečky a přeji hodně zdravíčka a radostí z miminka
Teraza Horáková
19.7.2008 0:40:23
raduzo, takže odešel, chápu-li správně....a žije s novou rodinou,

co mne zaráží je tohle

"Jediné krásné, co se z téhle bolesti zrodilo, byl můj druhý syn, kterého jsem počala ne zcela "férovým" způsobem, protože už jsem věděla, že naše partnerství je u konce a chtěla jsem, aby můj syn nezůstal sám"

to vážně bylo kvůli synovi, nebo tvoje soukromá snaha, udržet manžela??? Syn by nezůstal sám, má Tebe i tátu, pokud se nerozhádáte Vy dva, takže pokus o záchranu soužití? Jeho další dítě se narodila 10 měsíců po Vašem, takže byl nevěrný v šestinedělí a po porodu (neomlouvám, ptám se). Tys věděla i před tím, že jsou problémy???


P.S. pro všechny ostatní, nerýpu, zcela bez ironie, ptám se.

P.S. 1 ) víš, to, co se tu řeší, se nás holek až tolik netýká v tom smyslu, že prostě porodíme (krom záměny holčiček) a otec je vlastně neznámý vždycky.... chápu zraněnost, ale srovnáváš nesrovnatelné, i kdyby Tvůj manžel miminko ututlal, prostě o něm o nevíš, ale nepřinesl ti ho nikdo zabalené s tím, že je Tvoje.

Je-li situace opačná a muž vychovává a miluje miminko muže jiného, a o tom ten příběh byl, a činí tak pár let..... kdy je ten vhodný moment to přiznat, když už se ten moment základní prošvihl??? Protože nebyla síla, strach byl mocnější?
raduza, 2 synové
  • 
18.7.2008 23:59:03
Zdravím všechny a pisatelku příspěvku zvlášť - opravdu nelehká situace, ale máte zdravé dítě a jste rodina a to není vůbec málo!!!
Pročetla jsem pár komentářů a chtěla bych vám nabídnout trochu jiný pohled na problém, zda říci pravdu nebo žít ve lži: mně se stalo něco podobného, ovšem v trochu jiném "obsazení" - nevěrný byl manžel a to v době mého šestinedělí po porodu prvního syna. "Výsledkem" jeho poměru bylo mimomanželské dítě, které se narodilo 10 měsíců po našem...Opravdu "lahůdka", co říkáte?
Samozřejmě se to po sice delší době, ale přece jen provalilo - ne nadarmo se říká, že lež má krátké nohy...Ono ale ve stejném městě a na jednom pracovišti to bylo spíš s podivem a také asi díky mé kardinální naivitě...No nic, prostě to vyšlo najevo a jak bývá obvyklé, můj manžel se zachoval jako "hrdina" a v podstatě nechal "řešení" neřešitelného problému na mě. Stálo mě to skoro rok života, podepsalo se to i na zdraví (ten příspěvek o dopadu zamlčování lži je opravdu ze života - mně se to "vrazilo" na žlučník a slinivku a strávila jsem měsíc v nemocnici, pak 2 měsíce boje a nakone operace a teď mám už zaplaťpánbůh snad klid...)No prostě jen jsem často přemýšlela o tom, kdyby tenkrát měl manžel alespoň tolik taktu nebo soudnosti nebo soucitu nebo čehokoliv jiného, že by nás (= mě a mé děti a moji rodinu atd) ušetřil toho ponížení a bolesti a svůj problém by vyřešil třeba zajištěním toho dítěte a jeho matky mimo naše město a věnoval se své legitimní rodině...tak abychom nebyli přímo konfrontováni s živým důkazem jeho "lásky" ke mně v době, kdy jsem jako manželka "nemohla plnit své povinnosti"...Nevím, jak by to všechno nakonec dopadlo... Jediné krásné, co se z téhle bolesti zrodilo, byl můj druhý syn, kterého jsem počala ne zcela "férovým" způsobem, protože už jsem věděla, že naše partnerství je u konce a chtěla jsem, aby můj syn nezůstal sám. To se povedlo a tak nějak symbolicky se děti staly alfou a omegou našeho vztahu a víc už od něj nečekám a říkám si, že to tak třeba mělo být...Kdo ví?
Pesimistka7 - 2děti
  • 
18.7.2008 11:10:41
že lze situaci řešit UPT? Zaráží mne, kolik žen bere téměř jako normální! fakt, že hodně mužů vychovává "cizí" děti, tedy děti z nevěry. Paradoxem je, že kdyby dotyčná "přinesla" domů pohlavní nemoc, musela by s pravdou ven, ale takhle... Každý svého štěstí strůjcem, ale za sebe bych asi jako první uvažovala o umělém přerušení těhotenství, pokud by to již nebylo možné, potom bych byla nucena, rozhodnout se podle situace. Nechci moralizovat, každý v životě udělá něco, za co na sebe není hrdý, ale nechat nést celý život následky své nevěry partnera, na to bych neměla /a nejspíš ani na tu nevěru/, nehledě na to, že tím o který tu jde je "následkem" je dítě. Nějak nemohu autorku litovat, ačkoliv si trochu umím představit, co prožívá, ale zároveň si trochu umím představit i pocity muže, který začne tušit, nebo se dozví o tom, že dítě, které miluje a od první chvíle není jeho, i dítěte které takové zjištění může špatně nést. Takže, pokud už některé z vás žijí v takové lži, pak asi nezbývá než držet palce, aby se "neprovalila".
Lída+2
18.7.2008 6:51:14
Jen by mě zajímalo co jsi nakonec udělala?

přečetla jsem co se tu píše....každý má nějakou tu pravdu..podle své povahy...nikdo nejsme stejný....tak máme jiný názor....

Já osobně bych lhát nevydržela! Ale nevím jestli by se mi to přihodilo(to budu mocui říci za sposutu let).....nevěra se mi příčí a je mi z ní zle..tak doufám, že se mi nepřihodí....a přesto jsem řeial před 6lety manželův úlet....1......
ája a dvě sluníčka
  • 
17.7.2008 16:23:07
Milá Slávko!
Je to jistě těžká situace, ale neboj se! Chci Tě potěšit a jen Ti sdělit svůj názor na tuto věc. Já sama bych to určitě manželovi neřekla. Chodila bych s tím v srdci určitě také, ale časem by to určitě přebolelo, určitě by se manžel po ničem nepídil. Spíš bych se snažila žít tak, abychom byli dobrá rodina a aby dítě ničím nestrádalo, aby to bylo tak, jakoby to dítě bylo "jeho". Asi bych se to po čtyřech letech nesnažila řešit. ¨Já vím, že je to těžké, ale buď ráda, že je chlapec zdravý, silný, že Vás má rád, že má tátu, mámu, prarodiče a toho si užívej. Také si užívejte společných chvil. Problém otcovství bych neřešila. Někdy je lépe mlčeti zlato a v tomto případě to dle mého platí několikanásob! Opatruj se, myslím na Vás!
ája a dvě sluníčka
  • 
17.7.2008 16:22:07
Milá Slávko!
Je to jistě těžká situace, ale neboj se! Chci Tě potěšit a jen Ti sdělit svůj názor na tuto věc. Já sama bych to určitě manželovi neřekla. Chodila bych s tím v srdci určitě také, ale časem by to určitě přebolelo, určitě by se manžel po ničem nepídil. Spíš bych se snažila žít tak, abychom byli dobrá rodina a aby dítě ničím nestrádalo, aby to bylo tak, jakoby to dítě bylo "jeho". Asi bych se to po čtyřech letech nesnažila řešit. ¨Já vím, že je to těžké, ale buď ráda, že je chlapec zdravý, silný, že Vás má rád, že má tátu, mámu, prarodiče a toho si užívej. Také si užívejte společných chvil. Problém otcovství bych neřešila. Někdy je lépe mlčeti zlato a v tomto případě to dle mého platí několikanásob! Opatruj se, myslím na Vás!
16.7.2008 9:33:39
Jíťo,souhlasím do puntíku.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 725 [Dalších 695 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.