| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 725 [Dalších 685 >>]
Teraza Horáková
15.7.2008 18:05:25
Dětem v tomhle nelžu - Když se ptají, jestli něco bude bolet, nelžu. Řeknu že ano, ale že to zvládneme, nebo že ne. Prostě bych neměla na to jim sdělit, že určitě injekce nebude, když vím, že bude... ale čekám, až se zeptají. Myslím, že kdybych jim lhala, budou se bát mi věřit.
15.7.2008 17:09:16
škoda, že nemám čas si všechny příspěvky dočíst, ale pro zakladatelku: chci se zeptat, jak přesně můžeš vědět, že to dítě není manželovo? někdy se člověk trápí tím, co ani není pravda, jinak pokud ses rozhodla neříct, tak neříkej - je to Tvé právo, a ke lhaní to je skoro filosofická otázka, pochopitelně, že někdy člověk lže...i dítěti, "mami bude to bolet"? dokonce i umírajícímu se lže...akorát radím neříkat fakt nikomu, dostala jsi největší dar v životě a zároveň docela trest, budeš se každou chvíli bát, že to praskne-to fakt nezávidím, ale obdivuji Tě, že si se rozhodla i tak přivést dítě na svět...jinak muži dokážou být výbornými otci i dětem, které nejsou jejich a děti jim tuto lásku vrátí a to je to o čem život je...

jinak hlášky mužů na této stránce o nevěře žen neberu naprosto vážně, protože jinak je celá "rodina" plná příběhů o mužích co zahýbaji o sto šest, takže si já skoro neumím představit věrného muže /fakt takoví někde jsou???/, ale znám dost věrných žen...
Jíťa
  • 
15.7.2008 16:01:56
Budeš se divit, ale my se kdysi na výši kapesného dohodli a to na 200,- Kč. Dcera to utratí za ptákoviny, manžela to štve. Pak remcá, že je to moc a že on v 70. letech vystačil s padesátikorunou.

Máš nějaký tip, jak to řešit, když ani jeden nechce ustoupit? A dceru zvát k diskuzi nemá smysl, jakákoliv částka je málo.
15.7.2008 14:22:51
Teda já taky nestačím zírat na zástupy spravedlivě rozhořčených... "Život ve lži", co to vlastně přesně je? Umí někdo prožít celej život "v pravdě"? Základní slušnost, jistě. Respekt, jistě. Nejsem cynik, ale jsem stoprocentně přesvědčená, že každý má právo na uklouznutí a jsem dokonce přesvědčená i o tom, že nevěra nemusí být ve vztahu zdaleka tím nejfatálnějším. Vztahy se nevyráběj v Hollywoodu a kromě ideálů si do nich každej nese igelitku pořádně napěchovanou vlastní minulostí, která nebývá jednoduchá a často může nepřímo zapříčinit větší či menší krize. Tím chci říct, že existuje kupa mnohem rafinovanějších "little white lies", které vztah rozkládají zevnitř, v pomalejším tempu sice, ale s o to nezvratitelnějšími následky. Na danou situaci podle mýho neexistuje jednoznačný recept, pro každýho je únosný něco jinýho: někdo má na to, prožít zbytek života s kamínkem v žaludku, někdo preferuje rychlý řez a riziko rozpadu vztahu. Hodně taky záleží na osobně partnera, na celkový historii toho vztahu, na příčinách nevěry, na celkovým zázemí rodiny, na materiálním zabezpečení... Proto bych si netroufla z fleku radit to nebo ono, když se "pachatel" ponoří do sebe, nakonec sám nejlíp přijde na to, která varianta jeho rodinu nejméně ohrozí, a o to by tu snad mělo jít především. Nebo snad upřednostníte ideály šustící papírem před klidem vlastního dítěte? Karel Čapek leda že by to ocenil... (nic proti němu, nic proti ideálům, slepá oddanost však vede mnohdy k fanatizmu...)
Jíťa
  • 
15.7.2008 10:26:59
jen mě tak napadá: Jak si můžeš být jistá, že ti je manžel věrný? Pokud zná tvůj nekompromisní postoj k nevěře, byl by blázen, aby se ti s tím, v zájmu důvěry mezi partnery, přiznával. On vlastně má možnost si ze dvou zel vybrat to, které se mu bude zdát menší - buď ti bude lhát, čímž ochrání vaše manželství, nebo se ti přizná (přece pravda je pro tebe tak důležitá) a odejde od vás. Jinou možnost nemá.
Jíťa
  • 
15.7.2008 10:19:19
tinas, přeji ti, aby ti život nikdy nenafackoval a tys nemusela svoje radikální názory nikdy revidovat.

Promiň, připadáš mi strašně naivní. Čistě hypoteticky: Manžel ti ublíží nevěrou, ty ho stále ještě miluješ, přesto zachováš chladnou hlavu a v klidu se rozejdete, aniž by to nějak výrazně poznamenalo děti...
Buď jsi absolutní stoik, kterého nic nerozháže, nebo neskutečná naivka!
Lenka Nová, 2 malé děti
  • 
15.7.2008 0:04:09
I já jsem z těch, co před časem museli volit. Ze začátku mi to přišlo jasné a jednoznačné, občas zahryzalo svědomí ve smyslu - a co když se stane nějaký úraz a já nebudu dost vhodný dárce(nebo nebudu zdravotně schopná) dát dítěti šanci žít dál??? Nakonec si ale říkám jen to, co tu už zaznělo: Kdyby se to stát nemělo, nestalo by se to, zaplať pámbůh, že je v pořádku, co by jiní dali za tak skvělé a úžasné dítko? Jsme na něj hrdá a ať je čí je a měl by takový být i manžel - šťastný a spokojený s tím co má.

A podle jakých si studii je prokázáno, že otců co vychovává nevlastní dítě a neví o tom je asi 10% - takže holky netrapte se víc než je nutné!! S kým by byli nevěrní muži, kdyby nebyli nevěrné ženy?

Držím vám všem takovým palce, ať je život co nejkrásnější a užijte ho na plno se vším, co vám dal a nenechte si nic vzít!!!
Lenka Z.
14.7.2008 22:51:35
Nevěrná nejsem, nikdy jsem nebyla, ani to nemám v plánu, ale mám zkušenost s partnerovou nevěrou. V našem případě byla bohužel opakovaná, což náš vztah neustál. I když bych si to dřív nikdy nepomyslela, po těchto zkušenostech souhlasím se zatloukáním. Samozřejmě jen pokud se jedná o ojedinělý úlet. Přiznáním ulevíte svému svědomí, ale veškerou tíhu a trápení hodíte na partnera. Pokud někdo ujede, ale pak toho lituje a chce zůstat s partnerem, měl by mlčet. A stejnou chybu už neopakovat. Nebo to říct a odejít. Ale říct to a chtít zůstat je strašně sobecké a partnerovi to jen ublíží a už nikdy to bohužel z hlavy nevymaže. Pisatelka udělala chybu a teď si ji holt musí nést v sobě do konce života. Ale neměla by to trápení házet na druhé. Teď už může jen doufat, že to nikdy nepraskne. Přiznávám to nerada, ale vážně platí, že co oči nevidí, to srdce nebolí. ;((
Magda , 2 děti
  • 
14.7.2008 22:29:38
Slávko, nemyslím si, že dobré je to říct.Souhlasím s Libíkem.Urovnej si to v hlavě.Nejsi sama, která to takhle má.Určitě je dobré mít to s kým probrat.Nějakou kámošku, mámu, někoho komu můžeš věřit.Já to vím o spolupracovnici.Ona to nese dost v klidu a ještě toho druhého chlapa ždímá o peníze.Malá má 5 let a její manžel asi taky tuší, ale ona to nepřiznává.Vyhrožoval jí i testama, jenže asi má sám strach z pravdy.Fungujou jako běžná rodina i vy budete až budeš mít sama v sobě klid.To co prožíváš ty teď bys hodila na manžela.
14.7.2008 21:28:26
Nechápu jak si přišla k dítěti.Nevěrou? A proč si nevěrná,když si svého muže vážíš a máš ho ráda.Nechápu!!!
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 725 [Dalších 685 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.