| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 725 [Dalších 665 >>]
tinas
14.7.2008 9:33:11
Lízo,
odpovídala jsem Zubatac,na to jestli bych se rozvedla,kdyby manžel ujel. Napsala jsem,že ano a,že můj muž tenhle můj postoj zná vlastně od seznámení.
Líza
14.7.2008 9:27:18
Jenže tady se rodiče nehádají...
tinas
14.7.2008 9:25:31
Víš Lízo,
já si myslím,že někdy je pro děti lepší,když se rodiče rozvedou a děti mají dvě domácnosti,než,když jsou rodiče spolu,hádají se a děti jsou toho svědky. Moji rodiče se taky rozvedli a já jsem ráda,že to udělali.
Já bych byla pro střídavou péči a nebo bych byla i ochotná v zájmu dětí nechat je u manžela. Je to o tom,že on jim dokáže zajistit vyšší životní standard než já. To je prostě fakt a navíc tím,že se s ním rozejdu já nepřestává on být milujícím otcem. Naše děti miluje a já vím,že se v tomto směru na něj můžu spolehnout. Nejsou to moje nebo jeho děti,ale naše děti.
Líza
14.7.2008 9:07:10
Tinas, jak bys to udělala, rozvést se tak, aby se "nerozvedly" i děti? Přinejmenším děti přijdou o společnou domácnost, a ať už by je měl v péči jeden z vás nebo byste měli střídavou péči, tak je dost naivní si myslet, že děti rozvodem nepřijdou o rodinu a že je to nijak nepoznamená.
Tatchud 29 let, syn 2roky+4měsíce
  • 
14.7.2008 8:55:51
Já to taky neberu jako něco odvážného, právě proto mne zarazilo, že všichni "kamarádi" ho v tý blamáži nechali jen proto, aby se na ně za tu nepříjemnou pravdu nenaštval a nerozhádali se spolu. Odvážný nejsem - spíš mi lidi říkají že jsem nepříjemně tvrdě upřímný a málokdo to stráví. I proto jsem měl vždy trochu větší problém se sháněním zaměstnání - řekl jsem o sobě i věci, které jiní zatajili. Proč? Asi jsem blbej, ale stejně by se na to v mém případě přišlo a já osobně už bych jako zaměstnavatel potom takovému zaměstnanci nevěřil. Buď mne zaměstnavatel vezme takového jaký jsem, nebo ne, ale každopádně - nebudu se muset přetvařovat, já to neumím. Praktikuju to i u kamarádů - berte mě takovýho jaký jsem, nebo mne pošlete do háje. Nepotřebuju mít 50 kamarádů - stačí mi dva pořádný, na který je ale opravdu vždy spoleh. V případě partnerství je to pro mne ještě přísnější - pravdu si říkáme ať je jakkoli nepříjemná (pravda se dá říct drsně ale i jemně a výsledek je stejný - pokud budu např. manželce chtít říci že přibrala (jakože to je to poslední co by mi na ní vadilo - ženská má bejt krev a mlíko), tak jí neřeknu: "Jsi tlustá jako prase", ale řeknu to šikovně ve vhodnou chvíli jinak a výsledek bude stejný). Je fakt, že s ostatníma se ale tak nemažu a nějaká úcta k starším u mne neplatí - ta se nezískává věkem automaticky, ale chováním a dobrými názory. Např tchýni jsem vyhodil z baráku i s tchánem - chovali se jak neměli, no a od tý doby je klid a vycházíme spolu v normě - jen už pro ně nejsem "jejich mladej".
tinas
14.7.2008 8:25:07
Sylvo,
doteď jsem to měla v OP a teď naposledy mi dali vybrat jestli zapsat děti a manžela nebo dát znovu krevní skupinu. Vybrala jsem si děti,protože mám z ÚHKT papír s potvrzením krevní skupiny.
Prý to,ale teď zase jde,tak jak půjdu měnit OP zase si to tam nechám dát.

Já jsem si tu krevní skupinu nechala zjistit už někdy kolem 18,abych to měla. Nikdy nevíš,co se může stát.
14.7.2008 8:18:18
Tinas, to se ještě dělá? Já ji tam taky kdysi měla, ale při poslední změně po narození druhého děcka (r. 2004) mi ji už zapsat odmítli, že prý už se to nedělá. Já se tedy nijak nepídila po tom, jestli je to pravda, nebo jestli si jenom úřednice ulehčuje život, protože až tak důležitý mi ten údaj nepřipadá. Popravdě stejně moc nevěřím tomu, že by se lékaři spolehli na údaj o skupině v občance a testy nedělali.

Jinak třeba můj manžel nezná ani skupinu svoji, natož aby si pamatoval moji nebo dokonce znal zákonitosti kolem jejich dědění (je normální inteligentní chlap, bez problémů vystudovaný gympl, bez problémů se dvakrát dostal na vejšku, na které s dobrým prospěchem při zaměstnání studoval do doby, než z ní zdrhnul, když ho práce, kvůli které studoval, přestala bavit, poté si udělal dva učňáky... no,je takový v profesi trochu nestálý ;o)... jedna z těch vejšek měla něco společného s biochemií, ptž ji studoval v době, kdy v jakési firmě patlal mastičky na vrásky či co)
tinas
14.7.2008 8:01:01
Kirkland,
já jsem si třeba nechala svojí krevní skupinu zapsat do OP pro případ nehody. Navíc třeba s manželem máme úplně stejnou skupinu i podskupinu,takže mi klidně může dát krev pokud by to bylo potřeba.
Lékařům to ušetří práci a pak díky papíru nemusím mít testy znovu a znovu,když jdu na nějakou operaci.
Nevím,jak to máte doma vy,ale manžel s dětmi k doktorovi taky chodí a tak není zcela nemožné,že by třeba při předoperačních vyšetřeních skupinu zaslechl.
tinas
14.7.2008 7:53:57
Já bych se rozvedla a manžel můj postoj v tomhle ohledu zná už z dob,kdy jsme se seznámili. Nechci být s někým,kdo mě podvádí. Chci být s někým,kdo stojí o to být se mnou.
S manželem bych se rozvedla já a ne děti! Rozhodně neuznávám vyřizování si účtů prostřednictvím dětí. Děti nejsou náš majetek a mají právo mít otce i matku. Manžel k nim má naprosto stejná práva i povinnosti jako já.Když jsem byla těhotná chodil manžel se mnou i na gynekologické prohlídky o tom,že bude u porodu není potřeba ani diskutovat. Ty děti jsou prostě od začátku jeho stejně jako moje a oba máme stejná práva v rozhodování o výchově.
Nejsem zastáncem slepování vztahů za každou cenu. CO je z musu nemá podle mě valnou hodnotu,tak proč si dělat násilí?
Prostě nevěru neuznávám a nejsem ochotná jí tolerovat.
Ivett, možná těhotná
  • 
14.7.2008 3:03:04
Bude to tak dva roky zpátky, kdy jsem někde četla, že až třetinu dětí nevychovávají jejich biologičtí otcové (a pochybuji, že ta třetina dětí v ČR není milována). Ve většině případů se sice jedná o doplněnou rodinu. A v jednom průzkumu o nevěře uváděli také šílené procento žen, které byly nevěrné, otěhotněly a manžel ani neví, že vychovává cizí dítě. Vůbec to není tak ojedinělé, jak si myslíš. V dnešní době bych řekla, že to ani není neobvyklé. Aspoň mě tvůj článek nijak nevyvedl z míry. Pravda může přinést problémy, i když mám stejně pocit, že tvůj muž to určitě ví, jen se o tom nechce bavit. Tak to respektuj! Nejspíš si chce uchovat naději, že možná jeho je (tu bys mu zhatila). Jinak jsem taky proti nevěře, ale na to ses neptala. Doporučuju na to zapomenout, přivodíš si zdravotní potíže. Zkrátka uvěř, že je to dítě tvého manžela (koneckonců možná i je a trápíš se zbytečně). Přeju klidný a spokojený život.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 725 [Dalších 665 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.