| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes porodíte svoje dítě

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 129 [Dalších 69 >>]
Lusika
  • 
27.8.2008 14:28:04
Ahoj,
já měla tři stehy natržení, za 14 dní jsem mohla sedět na obou půlkách a i před tím to nebylo nějak extra bolestné. Manžel přímo žádal, zda by se mohli nástřihu vyhnout. Odpověď lékařky byla nečekaná, "samozřejmě, udělám co půjde, je to i pro mě méně práce..". Logika, kterou jsme potřebovali slyšet:-).
Ovšem znám holku, co to měla až k zadku. Ta si asi ještě chvíli neposedí.
EVA
Iris
  • 
27.8.2008 13:51:41

Můj první porod byl s nástřihem, druhý bez nástřihu s natžením druhého stupně (rozsah poranění srovnatelný s nástřihem). Po nástřihu jsem tři dny obtížně chodila, 14 dní obtížně seděla, několik měsíců jsme měla mírnou inkontinenci. Po natržení jsem mohla hned bez obtíží hned chodit, po dvou dnech sedět (předtím sedět také šlo, ale trochu to bolelo), bez inkontinence. Navíc sešití se po tom druhém porodu povedlo daleko lépe - můj subjektivní pocit. Pokud se dítě nedusí nebo tak něco, radím bez nástřihu.
Ještěrka
  • 
27.8.2008 13:29:21
Musím říct, že zatím porod nemám za sebou a chystám se tak za tři, či čtyři roky mít miminko, ale podle toho co jsem četla, jsem se upřímně lekla. Snad jsem si i říkala, mám mít snad vůbec děti? Tak jsem ráda, že jste všechny do jedné napsaly, že je to blábol :)
27.8.2008 9:24:29
Děsnej článek, doufám, že ho nečte moc prvorodiček, aby pak neměly zkreslené představy, když jejich porod bude vypadat úplně jinak, stejně jako bude jinak vypadat porod každé z nás!
Ty termíny, kdy co nastane, musí být oholená, musí být prázný konečník... mamky, zeptejte se radši jinde, pokud chcete vědět, co vás opravdu čeká a co je a není nutné!
27.8.2008 9:23:40
Děsnej článek, doufám, že ho nečte moc prvorodiček, aby pak neměly zkreslené představy, když jejich porod bude vypadat úplně jinak, stejně jako bude jinak vypadat porod každé z nás!
Ty termíny, kdy co nastane, musí být oholená, musí být prázný konečník... mamky, zeptejte se radši jinde, pokud chcete vědět, co vás opravdu čeká a co je a není nutné!
adelaide k.
27.8.2008 7:44:12
Magráto, jenže ony ty dobře míněné rady taky vycházejí ze zkušenosti, a to zkušenosti kterouty nemáš.
Pokud dobře čtu tak ti odpovídaly holky které zažily oboje.

I já jsem zažila oboje a za sebe musím říct 1000 bodů pro natržení (ani nevím kde tu jizvu mám, zatímco tu po nástřihu cítím při každé změně počasí).

Tvůj názor ti určitě nikdo v porodnici vymlouvat nebude (spíš je problém domluvit se na nestříhání), ale tím není řečeno že je to opravdu ta lepší varianta
Sarka, tri deti
  • 
26.8.2008 23:35:27
No, zajimalo by me, jak by pani Marie-Claude Delahaye psala, kdyby zazila porod napriklad jako ja (a mnoho dalsich v CR i jinde): bez nastrihu, bez klystyru, bez pripoutani na monitoru na luzku, bez neustaleho kontrolovani delozniho hrdla, bez tlaceni na zadech, bez bezprostrdniho prestrihnuti pupecni snury a bez vysetreni miminka na mamincine brise, ze ano?! Ja si tohle vsechno vychutnala az pri tretim porodu. Prvni byl vyvolany oxytocinem do zily , dalo se to, ale s druhym a tretim se srovnat neda. Druhy porod byl prirozeny, ale opet jsem nejak podlehla "radam" doktorky, at tlacim v leze. Ted jsem si stala na svem a rodila v klece na vsech ctyrech! Jaky rozdil!! Tlacilo TO samo :-) a sestra mela co delat, aby si vse s asistentkou prichystala a holcicku zachytila vcas. Doktorka pribehla az 5 minut po vypuzeni. Sup malou na bricho, pockali jsme na dotepani pupecniku, tatinek prestrihl, ja za dalsi tri minuty (8 minut po porodu) vytlacila placentu, doktorka me prohlidla, dala tri stehy, sestry prohlidli na mem tele malou a sli k dalsim porodum. My v klidu uzivali dalsich 16h nase nove miminko, pak nam dal pediatr zelenou k odchodu domu a stejny den jsme uz lezeli vsichni v nasi posteli doma. Uzasne! Dalsi den prijela sestra prohlidnout miminko a vzit mu krev z paticky. Rodila jsem vsechny deti v Edmonotonu v Kanade. Podle autorky clanku bych rozhodne rodit nechtela!!! Kamaradka rodila ve Francii temer timhle stylem pred necelym rokem! A tri mesice po porodu musela do prace, jinak by ztratila misto. To ja si "uzivala" placene materske dovolene cely rok, pak jsem diky dalsimu tehotenstvi (planovanemu)o misto prisla, ale nijak si s tim hlavu nedelam, ted mam plno prace se dvemi batolaty a miminkem! Ale nijak bych autorku a ostatni francouze neodsuzovala, videla jsem videa porodu prave z Francie ze sedmdesatych let. A vsechny byly velmi prirozene bez zasahu nemocnicniho personalu, dokonce porod dvojcat si vedla matka sama. Tlacila v sede na svem manzelovi, druhe miminko bylo navic koncem panevnim. Zadna sekce, zadne tahani za hlavicku ci nozicky, miminka a maminka jako tym to zvladli na jednicku. Jasne, jsou pak problematicke porody, ale to je jiny pribeh.
Jíťa
  • 
26.8.2008 23:26:56
že někteří to počítají od posledního menzes, a jiní ode dne oplození. Potom se to skutečně liší o 2 týdny.
Iva, 2 kluci
  • 
26.8.2008 23:15:33
To jsou teda bláboly... Že by už došla fantazie, co ještě umístit na Rodinu? Co takhle raději veselé prázdninové historky?
  • 
26.8.2008 21:34:28
Divím se, že se člověk ve svém vývoji dostal až ke stupni homo sapiens sapiens bez lékařského týmu, gynekologického křesla a žiletky na holení. Autorka a její podporovatelé by se měli už OPRAVDU ZAMYSlET ( nad přirozeným porodem zvlášť)!!!!!!!! h.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 129 [Dalších 69 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.