| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ráj na vaší zahradě

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 70 [Dalších 20 >>]
29.8.2008 11:16:37
katko,

v tomhle jsem rozhodnutá. Na městské hřiště děti vodit nechci, protože se bojím právě těch ,,nebezpečných předmětů". Nedávno jsme se o tom bavily s kamarádkou, která má dítě a taky ho tam nevodí.
lklasinka
29.8.2008 11:00:36
tohle jsem dělala taky, s oběma, vařila jsem a každou minutky vykoukla, jak si hrají a kde jsou, většinou stačilo je posadit do písku, v lětě k lavoru s vodou
Jíťa
  • 
29.8.2008 10:57:28
Ono taky dost záleží na osobnosti a vyspělosti dítěte a pak taky na okolí bydliště.

Teď máme prcka 13 měs. a nechávám ho samýho na dvoře na písku, zatímco já za oknem žehlím a sleduju ho. Když zakňourá, odhrnu záclonu a zamávám mu. Vydrží tam sám tak 15-30 min. U dcery jsem tu možnost neměla, bydleli jsme jinde a ve výhledu na zahradu mi bránil balkón. Na zahradu prcek ještě sám nesmí, neumí totiž chodit.
lklasinka
29.8.2008 10:54:16
jo ta zámkovka je hrozně baví taky, malý s ní staví koleje, hrady, přistávací dráhy, neuvěřitelné, jenom bývám nepříčetná, když to pak uklízím
Katka,kluci 6 a 10
  • 
29.8.2008 10:54:15
Jé, za slepicema jsem lezla v dětství u babičky v kurníku taky, jenže jsem pak měla v hlavě a po sobě takový breberky (tuším čmelíci se jim říká...)
29.8.2008 10:47:55
Presne tak
a navic, co je vivitelne bezpecne, je pro nase kluky evidentne nepritazlive

letos v lete maji nejvetsi uspech nove "houpacky" - stehovaci popruhy prehozene pres vetve obrovskeho oresaku.
A to mame: klasickou malou houpacku, houpacku lodicku, jako na pouti, a sitovku
ale popruhy vedou
domecek nemaji, usila jsem ze stareho acka pro 4 (davno propoustelo vodu a podlazku sezraly mysi) indianske typy, tatka s dedou sehnali dvoumetrove tyce - a to je dobrodruzo...
piskoviste mame, lec nase drobecky vic zajima: pokladani zamkovky s dedou
a jako naprosto nejlepsi venovni hracka se nam osvedcil kurni se slepicema - mladsi odkaze pul hodiny sedet a koukat na slepici, jak snasi vejce (pak ho uplne horke nese stastne domu, ze uz ho slepicka vyprdla
:-D)
Jíťa
  • 
29.8.2008 10:46:36
Dceru jsem nechávala asi od 3 hrát si samu bez dozoru na zahradě, nebo na ulici před domem (obytná zóna ještě v kombinaci se slepou ulicí). S tím, že musela být vidět z okna. Pokud chtěla jít ke kamarádům na zahradu nebo domů, tak jsem ji obvykle taky pustila samotnou.

Od 5 jsem jí dovolila jít samotné do parku, ale nechala jsem ji tam samu tak max. 5 minut. Pak jsem přišla, chvíli s ní pobyla a třebas si ještě odskočila do obchodu, abych jí to o chvilku protáhla.

Úplně bez dozoru jsem ji začala nechávat v létě než začala chodit do školy.
Jíťa
  • 
29.8.2008 10:46:31
Dceru jsem nechávala asi od hrát si samu bez dozoru na zahradě, nebo na ulici před domem (obytná zóna ještě v kombinaci se slepou ulicí). S tím, že musela být vidět z okna. Pokud chtěla jít ke kamarádům na zahradu nebo domů, tak jsem ji obvykle taky pustila samotnou.

Od 5 jsem jí dovolila jít samotné do parku, ale nechala jsem ji tam samu tak max. 5 minut. Pak jsem přišla, chvíli s ní pobyla a třebas si ještě odskočila do obchodu, abych jí to o chvilku protáhla.

Úplně bez dozoru jsem ji začala nechávat v létě než začala chodit do školy.
katka+katka
  • 
29.8.2008 10:46:18
Máme na zahradě domeček, prolejzačku i skluzajdu. Katku to teda zatím neomrzelo (máme to už několikátým rokem), zve si ostatní děti a vyblbnou se tam. Jsem za to ráda.A musím přiznat, že i pro mě to má výhody, mám jí i ostatní děti na očích a můžu u toho i pracovat. Prostě si na lehátko na zahradě vezmu notebook, doklady a vše potřebné. Záchod a lednička jsou všem k dispozici a jsou blízko:-)
Představa, že bysme museli chodit na hřiště a já s sebou táhla noťase i doklady - to bysme rovnou museli jezdit autem:-)
Jinak sousedi mají zase pískoviště a za to jsem vděčná dvojnásob. U nás se prolejzá a klouže a u nich se staví bábovičky. Jsem ráda, že tam Káču můžu dát bez toho aniž bych musela písek prohlížet, jestli tam nejsou jehly, hovínka nebo jiné poklady (zvlášť potom co děti kamarádek na veřejném pískovišti objevily použitý kondom a tampon - taky použitý).
Pokud jde o pískoviště je to jiné než dříve. Pamatuju, že když se mnou šla máma na písek, tak jsem se prostě rozběhla skočila do písku i s bábovkama, mamka si sedla na lavičku a nic neřešila. Teď to probíhá trošku jinak. Když jsem šla s Káčou poprvé na pískoviště, přišla ke mě maminka, co tam měla chlapečka a povídá - Dejte si jí sem, tady jsem to prohlídla. Celkově je to smutný pohled, když vidím dítě, které stojí před pískovištěm a volá Mamííí, tak už můžu? A matka mezitím hrabe v písku (příp.používá sítko) a hledá nebezpečné předměty.
lklasinka
29.8.2008 10:40:50
taky bydlíme na malé vesnici, i u nás to taky tak nějak funguje, když ho pustím pořád je asi někomu na očích, ale ty nervy, místo co bych šla něco dělat pořád stojím u okna nebo jdu nenápadně na chodník u domu, neudělám nic. taky mám nejradši když všichni přijdou k nám. aspoň to mám pod kontrolou.:-D
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 70 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.