Emilka. |
9.9.2008 12:02:56
Martino, to, že ty jsi epi nepotřebovala neznamená, že u druhých je to stejné.
|
teta |
• |
9.9.2008 12:00:44
No, zrovna to odnášení zdravého dítěte, na které se tu zhusta žehrá - je snad problém v tom, že někdo chce ten ulepenej (a kdoví od čeho, že...) uzlíček UMÝT?! Nebo snad paní matinka chce dítko, dle hesla přírodě blíž, sama olízat? Totiž i ta zviřátka si novorozence čistí...
"Sadisti" mě napadli po přečtení úvodního článku a jeho odkazů - přišlo mi, že by se matka měla do porodnice chystat a priori s myšlenkou, že se jim musí BRÁNIT. Těhotenství a porod není vskutku nemoc - nicméně je vhodné rodičce při něm trochu POMOCI. A to očekávám od lékařů a sester, a toho se mi vždy též dostalo. Včetně informací...a pokud mi snad ještě nějaké chyběly, stačilo se zeptat. Úplně stejně jako při tebou popisované návštěvě pediatra. |
Beezi,V+J |
9.9.2008 11:57:56
Teto, pokud by strana a stejně tak i současné, stáletotalitní, porodnictví pískaly "dostavit se do porodnice, vydržet pár kontrakcí a příslušným otvorem vypustit dítě", pak bych s tím já a jistě i velká většina dalších nespokojených neměla problém. Vtip je v tom, že lékaři to prostě vidí jinak. Nejsem to já, kdo by to dítě tím otvorem měl vypustit, ale oni, kdo ho musí porodit za mne a ze mne. Po mě se chce, abych to vydržela (nejen ty kontrakce) a pokud možno jim do toho moc nekrafala.
Takže, jestliže pro tebe je pokrokem ve zdravotnictví epidurál, pro mě by pokrokem bylo, kdyby lékař dokázal během porodu zůstat stranou a zasahovat pouze v momentě, kdy je ho OPRAVDU potřeba. Což jistě není ani zdaleka tak často, jak se nám vehementně porodníci snaží namluvit. Čímž odpovídám i na tvoji otázku - stejně jako s dítětem nesedím u pediatra dnes a denně preventivně proto, že přece během růstu a dospívání ho může potkat spousta problémů a nehod, ale jdu tam až teprve, když začne marodit nebo si rozbije hlavu, stejně tak bych uvítala, kdyby porodník do mého porodu zasahoval až v momentě, kdy nastane patologie. A k pediatrovi si nenosím "ošetřovací plán" nicméně předpokládám a vyžaduji, aby mi průběžně sděloval a konzultoval se mnou, co mému čumáčkovi je a co s tím on, lékař, bude dělat. Je to dostatečně srozumitelné? A dovolím si prosbu na tebe - mohla bys, teto, prosím odpovědět na otázku, kterou tu položila Libik? Viz - http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=9973556 Děkuji. |
martina+Brťas+? |
• |
9.9.2008 11:44:35
no, to musel být eňoněno porod, když jediná vaše tužba byla po utišujících prostředcích (epi). to po čem jsem toužila a nadále toužím já bylo abych žádnej oblbovák nedostala. ono to totiž ani není potřeba. pokud vám teda někdo nezačne píchat vodu a následné veselé činnosti logicky navazující... to pak fak bolí....
|
9.9.2008 11:38:15
´Jíťo - tak mému dítěti o život šlo a mně taky - jenže tam, kde se mnou jednali jak s kusem hadru, protože jim do toho přece nebudu krafat a oni mě nebudou poslouchat, beztak jsou všechny rodičky potížistky a hysterky.
A zažila jsem aspoň jeden porod, kde jsem byla svéprávný člověk. Ony se ty problémy a bolesti snáší o dost jinak, když je člověk informován, co a jak a proč a dokonce - já sama rozhodla konečnou fázi /samozřejmě, ještě pořád bylo na výběr/ - zda císař či tzv. normální porod. Doma bych rodit nechtěla, ale proč to nedopřád těm, které to chtějí a jsou OK. To mi připadá jako - já si vytrpěla bolest a ponížení, tak proč to má mít někdo jinak a dokonce líp |
jana38 |
9.9.2008 11:32:40
Lindo, no ale to není důvod, aby postoj "Nechám to na vás pane doktore" dopředu předpokládali u všech, ne?
|
Lenelka |
9.9.2008 11:28:29
Lindo2, budes se divit, ale predcasnych porodu je stejne v zemich, kde se vnitrne nevysetruje jako v zemich, kde se toto provadi. Je to k nicemu. Monitory to same.
|
Lenelka |
9.9.2008 11:26:45
Ivo, promin, ale zatezovy test vyvolava kontrakce, ne? Pri kontrakcich se meri tep miminka a podle toho se pozna jeho stav. To se tu deje taky a to drive nez nastoupi ty opravdu zatezujici kontrakce. Takze to, co pises, je nesmysl, na to, ze Tve mimi na kontrakce reaguje spatne, by se prislo i tady.
|
Lenelka |
9.9.2008 11:24:01
Lindo2, Marketa uz odpovedela za me, ta novorozenecka umrtnost je snizovana predevsim prenatalni diagnostikou a potraty postizenych deti v tehotenstvi. A ty jsou v ateisticke CR podstatne castejsi nez v jinych statech EU. Ja rozhodne proti tomu nic nemam, to je na kazde zene, ovsem zkresluje to ta zazracna cisla, kterych CR dosahuje, pokud se neuvedou vsechny faktory, ktere k tak nizkemu cislu novorozenecke umrtnosti vedly!
|
9.9.2008 11:16:26
pardon, to nepatřilo sem
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.