| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 246 [Dalších 196 >>]
kreditka
10.9.2008 10:26:12
Tak co se mě týká, jsem za vyšetření v ČR vděčná, už proto, že jsem měla též stěr na streptokoka pozitivní. Navíc těch 72 hodin v porodnici mi velice prospělo, kdybych odešla dříve tak ani nekojím! Všechna vyšetření v těhotenství jsem ráda absolvovala už pro klid duše, fakt nestojím o to abych kvůli nějakému odmítnutému vyšetření si pak dělala výčitky kdyby se něco stalo s dítětem, je tolik věcí kterým se dá těmito vyšetřeními předejít ~j~
Martina+Brťas+?
  • 
10.9.2008 10:14:51
no, ale ve srovnání trhání zubů vs. porod bych viděla jednu drobnou nesrovnalost. při trhání zubů ode mne nikdo neočekává jinou spolupráci než že budu sedět na zadku a nehýbat se. u porodu jsem to já kdo je "hybatelem děje" :) jinak jako nejsem masochista, jak si možná představujete. a proto už v porodnici ve stavu jakým fungují dnes svoje dítě porodit nechci.
jinak netvrdím že někdo nemá nižší práh bolestivosti... citlivosti... toto je pouze má zkušenost.
cizinka1
10.9.2008 9:06:04
Teto,

takove ceske kliniky nejsou, proto neporadis. Jinak staci skocit pres hranici, v Rakousku a Nemecku je svobodnych PA a porodnich domu dost. Stalo mi to opravdu malo, jedine, na co jsem musela platit byl poplatek 150 EUR za pohotovost slouzit PA, ktera o mne pecovala po cele tehotenstvi, porod a sestinedeli. Zbytek zaplatila pojistovna s radosti, ze jsem tak levna klienka (porodnice stala by o hodne vice, sama o sobe a take proto, ze komplikace by se tam vyskytly s hodne vyssi pravdepodobnosti).

Petice pozaduje zakomponovani do porodnickeho systemu podobnich sluzeb v CR.

Proc posilas nespokojene za hranicemi? Proc te zlobi moznost, ze cast zen chce rodit jinak nez ty? Nemusis na toto odpovedet, jen se zeptej sama sebe, co se ti pri tvych porodech stalo, ze nemuzes o toto tema hovorit jinak nez se zlobou vuci tem, ktere rodi bez strachu, pocitu primusu a podrizeni?
Lenelka
10.9.2008 9:05:04
Jani, ja jsem v te same zemi co Ty a dekuji za to, ze jsem mohla prozit tehotenstvi i porod dle svych predstav a ze jsem po par hodinach po porodu sla domu bez hadek a volani policie a socialky...

Neni to stredovek, je to dle doporuceni WHO. Stredovek je vnitrni vysetrovani v tehotenstvi, monitory pred terminem, nuceni k testum VVV, klistyr pri porodu, holeni, poloha na koze a "povinny" pobyt zdrave matky a novorozence 72 hodin v porodnici.
cizinka1
10.9.2008 8:59:20
Jano,

Zijes v UK, takze anglicky umis. Prostuduj tohle: http://www.cochrane.org/reviews/en/ab000934.html Je to abstrakt analyzy studii o prenatalni pece. Prislo se na to, ze mnozstvi poctu tehotenskych kontrol a testu nema absolutne vliv na vysledek tehotenstvi. Jejich zmenseni melo pouze vliv na mensi spokojenost zen v rozvinutych zemich. Pece PA a rodinneho doktora je stejne efektivni jako pece gynekologa s jeho technikou.

Takze da se rict, ze vetsi cast prenatalni pece v CR je masova zpronevera penez a prizivnictvi na lidskem strachu.

O testech na Str. B se vedou vasnive spory. Je dokazano, ze preventivni ATB zmensuje vyskyt nakazy, ale neni dokazno, ze zmensuje umrtnnost, pri tom ze podani ATB je rizikove samo o sobe take kvuli alergiem. Je to jako bys dala zdravemu detsku obrovskou davku ATB jen proto, ze v jeho skolce se vyskytla spala. Dusledek je snadny se domnivat: dite onemocni s mensi pravdepodobnosti, ale POKUD onemocni, bude mit smulu. ATB nebudou zabirat. Takze zvaz. PA Ti dite po porodu peclive pohlida, jestli nema znamky infekce. Pokud bude blede, letargicke, okamzite jed s nim do nemocnice. Jestli budes mit predcasny porod, odtece ti predcasne plodova voda, neni treba vahat dat si kuru ATB.

Ambulantni pece o novorozence je efektivnejsi. Doma lepe se odpocines, budes moct se stehovat za svetlem a slunickem a tak predejis drastickym formam novorozenecke zloutence. K teto forme prechazi vice zemi, proto ze na to jsou dukazy, ze je zbytecne utracet na rizikovejsi nemocnicni prostredi.


10.9.2008 8:49:00
Teto, v čem vidíš problém při umožnění "alternativních" (osobně preferuji spíše normálních) porodů. Zkus se ještě jednou podívat do slovníku co je to alternativa. Jak by tebe ohrožovalo, že vznikla DALŠÍ možnost průběhu porodu? Vždyť ta původní by přeci byla zachována. A když už jsem tu tolikrát četla že není problém se v porodce na všem domluvit, tak by podle této logiky neměl být problém dohodnout se na tom, že si přeješ průběh podle svého, řekněme "standardního" postupu.

10.9.2008 8:47:19
Bych vyměnila registraci v Podolí na říjen za ten anglickej porod... ;((
10.9.2008 8:41:28
Nehledě na to, že "alternativní" ústavy nejsou ;((
10.9.2008 8:41:06
Teto, on ale žádný takový alternativní ústav nefunguje ...
MarkétaP + 4 dcerky
10.9.2008 8:31:16
Teto, proto taky nepoužíváme pokud možno "alternativní", ale "přirozené" ;)
A stále nechápu, proč by mělo být to, že toho chci méně než je zvykem, nějakou alternativou.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 246 [Dalších 196 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.