| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 246 [Dalších 186 >>]
teta
  • 
10.9.2008 8:29:57
Alternativní rodičky nechť se nevzdávají vůbec ničeho. Jejich alternativní porody jim nikdo nebere.
Jen snad...ať si najdou alternativní ústav.
Pokud snad chtějí zavést svoje alternativní metody všude, doporučovala bych nahlédnutí do slovníku cizích slov, a to na výraz "alternativní".
MarkétaP + 4 dcerky
10.9.2008 8:27:37
Vidíš, a mně by to takhle naprosto vyhovovalo - nevíš, proč mi nutí pod pohrůžkami postižených dětí a umírajících novorozenců něco, co nepovažuji za přínosné (a Britové zjevně taky ne)?

Streptokok B ohrožuje převážně nedonošené děti a děti při dlouhém porodu s odteklou plodovou vodou, plošná ATB profylaxe pro každou B pozitivní ženu není nijak přínosná, proto nejsou mimo ČR preventivní stěry považovány za nutné.
10.9.2008 7:21:42
Zenske vy ani nevite jak se mate dobre.Ja jem rodila v Cesku a byla jsem spokojena kralovsky.Ted me ceka porod tady v Anglii a vazne se teda tesim.Za cele tehotenstvi 1 ulrazvuk,gynekologa jsem tady nikdy nevidela,2 krevni testy.Kdybych si nevymohla preventivni ster,tak by mi neprisli na to,ze mam streptokoka B...Tady vas vykopnou ve stejny den,kdy rodite i po 4 hodinach.Miminko ani poradne nekontroluji ulrazvukem jen zkouseji kycle rukama....stredovek.Ja teda nevim.Chapu,ze kazda nemocnice asi neni tak super,jako ta,kde jsem rodila ja,ale Ceske porodnictvi je podle meho nazoru na hodne vysoke urovni.
Sylvie
  • 
10.9.2008 4:23:00
Můžete rodit, jak se vám jen zlíbí...jen s drobným omezením - POKUD se dostavíte do zařízení, kde platí určité standardy, musíte se jim podřídit.


NESMYSL. Nemocniční standardy v ŹÁDNÉM PŘÍPADĚ nemohou být nadřazeny zákonům. A v zákoně je, že zdravotník na mně smí vykonat toliko ty výkony, ke kterým má ode mne informovaný souhlas. Pokud mu souhlas odmítnu dát, má celkem smůlu a výkon na mne vykonat nemůže, i kdyby byl lege artis. Vzhledem k tomu, že přirozené porody jsou (i) o tom, že se neprovádí zbytečné výkony, tak nějak nevidím žádnou možnost, jak by mi to nějaké standardy mohly zakázat


Ovšem - je to skutečně to nejdůležitější v jejich životě? To nemají nic lepšího, čím by mohly oprávnit svoji existenci?
Ano, zdraví mé a mých dětí považuji v životě za hodně důležité. Proto se o něj budu aktivně zajímat a dle svých možností a svého přesvědčení budu pokud možno eliminovat ty vlivy, které považuji za škodlivé. Pokud ty si svého zdraví nevážíš a je ti jedno, co ti s ním kdo jak provede, je to tvoje věc. Ale proč ti tak vadí, že jiní lidé to vnímají jinak - to fakt nechápu
9.9.2008 23:26:58
Míšo, coby věrný šmírák domácího porodu, jsem ti karmu věnovala již před hodinou:), hezký, užitečný .
Beruška9
9.9.2008 23:18:17
Libiku, tleskám nad schpností sebereflexe a doufám, že mnohé další se časem posunou.

http://mrowetz.blog.respekt.cz/c/49299/Bludy-pana-prednosty.html

Budu moc ráda, když si jedna z nepřesvědčených uvědomí, že opravdu může být i z úst těch, kteří se snaží pomáhat, hodně mylých informací.
9.9.2008 23:06:34
Lindo2, to je mi líto, že si neumíš představit, že by pro někoho byl porod krásný zážitek. Pro mě byly oba mé porody krásné. A to nenosím batikované sukně a neobjímám stromy. S realitu taky problém nemám :-)
9.9.2008 22:55:21
Lindo, koukám, že jsi u domácího porodu obden, když umíš srovnávat, proč to neřekneš hned?
Linda 2
  • 
9.9.2008 22:52:36
Teto, vzhledem k současné převaze "přirozených matek" zde na Rodině tě musím podpořit :-). Vyšel článek s výzvou k účasti na demonstraci a podepsání petice. Teoreticky by tu tedy opravdu žádné komentáře být neměly: každý by si jen zvážil, zda petici podepíše/nepodepíše a zda se demonstrace zúčastní/nezúčastní. Pokud už tady ale komentáře píšeme, tak je jasné, že tyto jsou souhlasné i nesouhlasné a je to v pořádku, od toho je to diskuse.
Jo a taky s tebou souhlasím, že některé ženy přikládají porodu opravdu přehnaný význam - asi je to těmi časopisy nebo je to dneska prostě móda, ale mám z toho stejný pocit. Jasně že je to důležitý a silný zážitek, když si máma poprvé pochová své miminko, je to neopakovatelný okamžik, ale přesto to tady některé přehánějí. Popisovat porod jako krásný zážitek (jako kdyby porod v porodnici byl horor a porod doma či v jiném nádherném prostředí procházka růžovým sadem) - to je přehnané a odtržené od reality.
zuzini
9.9.2008 22:38:28
Takže podle Tety, když nemám na super truper kliniku, musím držet hubu a krok :-DRvRvRvRv, ó co se tu ještě nedozvím.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 246 [Dalších 186 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.