| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 246 [Dalších 176 >>]
Linda 2
  • 
9.9.2008 22:38:09
Samostatný porodní pokoj (aby nebyly slyšet současně rodící maminky). Samostatný pokoj pro celou rodinku. Návštěvy lékařů a PA k porodu domů (tj. předem vybraný lékař či PA dorazí kdykoliv - o víkendu, v noci, v rozmezí několika týdnů, kdy může dojít u dané těhotné k porodu). Delší doba strávená s těhotnou při detailní konzultaci nad porodním plánem. Toto považuji za nadstandard a souhlasím s tím, aby to bylo za úplatu či připojištění možné poskytnout. Nikoliv v rámci současného pojištění, to by bylo sice hezké, ale považuji to za nerealistické.
teta
  • 
9.9.2008 22:34:02
bohužel ti neprozradím, kdeže ty české kliniky jsou. Nicméně, jsme v Evropské unii - můžeš si dotyčné vyhledat sama.
A pokud snad i v rámci Unie se ti úkol bude zdát příliš obtížný, věz, že i mimo ni je to možné..
Linda 2
  • 
9.9.2008 22:32:36
S těmi monitory nevím, chodila jsem na ně až v okamžiku, kdy jsem dítě přenášela (přenášela jsem týden a ob den jsem chodila na monitor, takže jsem tam byla tuším 3x). 1x mi dělali monitor při porodu a na jeho základě mě nastřihli, protože sestra hlásila, že klesají srdeční ozvy miminka a musí ven rychleji.
K těm průměrným dobám prohlídky - určitě by se to dalo udělat tak, aby to bylo příjemnější pro maminky (tj. šly na přesný čas), ale pro odbavení co největšího počtu těhulek je nejlepší, aby jich bylo připraveno víc naráz a když některá skončí dříve, hned šla ta další. Nebo když se některá opozdí, tak se to volno vyplní tou další - snad rozumíte, jak to myslím...
Linda 2
  • 
9.9.2008 22:26:43
Tak tohle zní výborně, z toho by se určitě mohli poučit.
9.9.2008 22:14:42
1) demontrace je nástroj k dosažení určitého cíle. Jestliže ty ji vnímáš jako zaměřenou proti porodníkům, marně hledám, kde je tvůj úkor. Asi se bojíš o ty porodníky. To je zajímavý jev, pokud vím, tak v souběžných diskusích se děvčata informují o tom, jestli se k porodu registrovat ve 12. nebo už v 9. týdnu. Obava, že by si porodník ani nevrz, je tedy zřejmě lichá. Pak můžeš mít strach, jestli porodník nesedí doma a nepláče, protože určité ženy formulují názor na způsob prožití porodu na Rodině.cz, potažmo na demonstraci. Vzhledem k tomu, že většina žen přijímá porodnice, nemyslím si, že tvůj strach o duševní stavy českých porodníků je na místě.

2) Nemáš pravdu v tom, že lze v rámci zavedených porodnicových praktik realizovat svoji představu porodu, ale to už ti psaly kolegyně.

3) Odkaz na to, aby si ty, které považuješ za výstřední, zaplatily nějaké nadstandarty, když chtějí primárně klid, je skoro nebezpečná. Ony totiž chtějí daleko levnější věci, než my většinově rodící pokládáme a přijímáme jako samozřejmost. Domarodky by, přitaženo za vlasy, klidně mohly demonstrovat proti přispívání na zdravotní péči, která je drahá a dle WHO zbytečná nebo škodlivá. A vidíš, nedělají to, pouze se skromně dožadují toho, aby jim bylo umožněno pořídit si svůj porod levněji než ty.

Důvody pro útoky na alternativní rodičky jsou zvláštní a nepojmenované. Já jsem ve svých nejlepších létech na Rodině bojovala s Cizinkou. Bylo to v době mého těhotenství. Věděla jsem, že nedokážu rodit doma a věděla jsem, že v krajském městě nemám na výběr, věděla jsem, že na jejich pravdě něco je a že zbytečně, tak říkajíc, ruší mé kruhy. Nechtěla jsem žít s vědomím, že jsem mohla mít lepší porody. Nechtěla jsem to slyšet.

Mají se alternativní rodičky vzdát svých porodů proto, že pro ostatní je proveditelnější strkat hlavu do písku a nechtějí být rušeny ve své odevzdanosti k porodnicovému kolotoči?

Já osobně jsem se se svými porody vyrovnala s vědomím, že když mé děti přežily porodnici, přežijí už všechno:), každýmu to nejde.;)
zuzini
9.9.2008 21:53:09
Jé promiň, já četla, že Ti nic neříká :-)
zuzini
9.9.2008 21:50:33
Vidíš a mně to říká, všechno do puntíku a mé devítileté dceři taky. Dokud jsme k němu nechodily bála se zubaře, u něj se směje. ;)
Táňa, 2kluci
  • 
9.9.2008 21:43:22
Teta a kolipak vám je let? Estli ste nerodila ještě za císaře pána...jooo to byly časy...
Lenelka
9.9.2008 21:42:56
Teto, to ze neplatim primo zdravotnikum neznamena, ze nejsem klient. Ve vetsine zemi funguji zdravotni pojistovny a presto jsou pacienti brani jako klienti. Nemluve o tom, jak porodnice ryzuji za to, ze drzi zdrave matky a novorozence minimalne 72 hodin po porodu... Takze ano, jim jdou me penize a ja mam pravo mit na ne urcite pozadavky, neb jim platim.

Problem v natlaku na kohokoli v oblasti porodnictvi je ten, ze mamky po porodu obvykle nemaji silu a chut se hadat, nechaji si toho vice libit, co by si normalne libit nenechaly. Proto se vse meni tak pomalu.
9.9.2008 21:36:39
Přesně tak, jde o svobodu volby. Proč by se žena nemohla rozhodnout, jakým způsobem chce porodit (tedy pokud se v jejím případě takto rozhodovat lze).
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 246 [Dalších 176 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.