| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 246 [Dalších 156 >>]
9.9.2008 16:12:54
MMCH ještě k tvému případu mě napadlo. Můj gyndař měl objednávací čas tuším po 10 minutách a já do jeho ordinace taky přicházela "připravená" od sester. Nejdřív jsem byla u nich, změřily mi tlak, puls, váha, moč, dohodly jsme odběry na příště, pokecaly o aktuálních těhuzáležitostech a teprve pak jsem si šla sednout do čekárny a čekala na svůj čas. Takže ono objednávat "na čas" nutně neznamená, že čekací doba neúměrně narůstá, ptž zajišťuje všechno sám. K sestrám jsem se speciálně neobjednávala, ale ono se to odvíjelo od objednávky k lékaři, takže ani jim nevznikal před čekárnou nátřesk.
9.9.2008 16:08:17
Lindo 2, ale nakonec se na ten monitor dostane každý, že ano, nikoho nepošlou domů? Ptám se asi hloupě, nikdy jsem na monitoru nebyla, zde se nedělá.
Pokračuji v myšlence- za dost dlouhou dobu je možnost udělat si statistiku jak dlouho trvá vyšetření jedné těhotné. Pokud si na základě toho nastavíš intervaly objednání, nevidím problém. Tím že objednáš čtyři lidi na stejný čas se evidentně ničemu nepomůže, jak je vidět z mnoha zkušeností. Stojí tomuto řešení podle tebe něco v cestě?

9.9.2008 16:08:03
Lindo, tak pokud se ani nenamáhali v těhuporadně objednávat, tak pak bych o nějaké organizaci ani nemluvila MMCH že by zvládli těhulí míň, to je diskutabilní. Třeba můj bývalý gynekolog je toho názoru, že naopak, při rozplánování péče se klidně zvládne stejně těhulí, ptž tu péči jim věnovat musí ať je má objednané nebo ne... ale když se s něco "sesype" a musí řešit něco akutního, tak s rozplánovanou péčí se to líp a rychleji zvládne. Mno, je to jeho názor, ne moje svatá pravda ;o) nicméně i já osobně dávám přednost těm ordinacím, ve kterých se objednává. MMCH sama jsem byla tak naivní, že jsem se v prvním těhotenství nechala 6 týdnů před termínem odeslat do nemocniční poradny, a pak jsem tam trpěla hodiny v čekárně. Stěžovala jsem si na vedení nemocnice a co tak mám odezvu z těchto stránek, tak tam jakýsi systém objednávek zavedli. I když tedy nevím, jestli stále ještě funguje, tak dalece jsem se po tom nepídila.

9.9.2008 15:58:10
Nadstandartní péče?

V čem spatřuješ u přirozeného porodu nadstandart?
Linda 2
  • 
9.9.2008 15:51:10
Tak samozřejmě že neměli ty těhule objednané na přesný čas, třeba čtvrthodiny, to by bylo pro maminky příjemnější, ale to množství lidí by za ten den odkontrolovali podstatně menší. Ale pamatuji se, že např. vybírali těh. průkazky a sestry zaznamenávaly údaje dopředu, to samé vyšetření moči - protože kdyby člověk přišel na řadu a pak tepr se toto řešilo, zvládli by ještě mnohem méně lidí. Třeba na gynekologii chodím k paní doktorce, která (na hranici zákona) si nechá platit. Lidi má objednané po půl hodinách a většinou jdu na čas, max. zpoždění 10 minut. Žádné fronty se tam nekonají, ty jsou jinde - tam, kde je to zdarma (tedy na pojišťovnu). Já jsem pro, aby bylo možné za nadstandardní péči platit, ale to už se snad chystá bez ohledu na tuto demonstraci.
9.9.2008 15:50:40
Podle mě je to skutečně problém konkrétních porodnic a konkrétních lidí.

Ano, pokud problém českého porodnictví zredukuješ na banální klystýr, holení nebo kyselý ksichty, tak ano, máš pravdu, to je problém jednotlivých porodnic, či spíš jejich zaměstnanců. Bohužel, on je ten problém mnohem větší. Zkus si vybrat, že budeš rodit doma. Zkus si založit porodní dům. Nebo zkus jenom třeba požadovat, aby za tebou po porodu docházela domů porodní asistentka placená pojišťovnou (ano, na to máš právo a v některých oblastech to lze... většinou ale pojišťovnu žádné PA vůbec nemají nasmlouvané, takže utřeš) nebo požadovat ambulantní porod - obojí jsou věci, které NĚKDE jsou možné, ale kdybys měla vypsat, kde ne, tak by z toho byl hodně dlouhý seznam :o(

Navíc v souvislosti s demonstrací jde též o to, aby zástupci porodních asistentek a ženských hnutí byly ministerstvem přizvány do debaty o podobě českého porodnictví. V tomhle dost těžko stačí pranýřovat nějakou porodnici, to jde zcela mimo ně.
9.9.2008 15:30:23
A já si myslím, že na informovaný zákrok má zcela neoddiskutovatelné právo v pražské porodnici(nemocnici) i eskymačka, která neumí česky.
Linda
  • 
9.9.2008 15:26:16
Samozřejmě že ne! Důležité informace a zásadní rozhodnutí musí probrat s každou rodičkou, tedy když je na to čas. Ale dál trvám na tom, že polovina nedorozumění a stížností je i z neschopnosti komunikace ze strany naší - ze strany matek. Mně se to osobně stává docela často, že mi něco vrtá hlavou ex post, ale snad je lepší si toho doktora najít a zeptat se ho, než tvrdit veřejně na internetu, že u mého porodu spěchal na oběd. To je nefér.
9.9.2008 15:08:37
Libíku, také o tom přemýšlím, vidím za tímto fenoménem několik důvodů:
1) spousta lidí neumí pochopit psaný text
2) cpe do textu něco co tam nikdy nebylo, a na svou vsuvku podrážděně reaguje
3) podle mne nejdůležitější- přijde mi, že pro někoho je obrovský problém připustit, že by mohla vzniknout situace, že by za své činy zodpovídali oni sami, a ne nějaká vyšší autorita, na kterou lze v případě průšvihu přenést vinu. Z toho strachu, že by se dostali do situace, kde by se museli samostatně rozhodnout, raději brojí již proti možnosti volby.

9.9.2008 14:53:11
1) vyšel článek s pozvánkou k demonstraci s odkazem na informace o hnutí za aktivní mateřství
2) ženy, které se s obsahem neztotožnily, začaly nadávat a zesměšňovat celé hnutí.

Proč?

Hrozí snad někomu povinnost rodit alternativně? Zatím je to tak, že povinost rodit klasicky hrozí i těm, které na to mají jiný názor.

Co vás vede k útokům? Zajímá mě to jako komunikační fenomén, osobně už zřejmě rodit nepůjdu a mé 3 porody se mě do snů nevkrádaj v negativním ani v pozitivním smyslu.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 246 [Dalších 156 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.