| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Táta na mateřské

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]
12.9.2008 0:11:49
Nadhled, co se týče pocintanejch triček, jsem ani u jednoho manžela (velice rozdílné typy) nezažila, zato mě je to fakt jedno.

Cítím se dovednějším společníkem pro dítě než otcové a příklad s trikem uvádím jako argument k tomu, že ženská má ve vztahu k dětem "ještě něco"

Aby bylo jasno, i mě se dotýkají válející chlapi a reklama na Albert:)
luca
  • 
12.9.2008 0:08:36
Ale jo, aspoň někteří, hold, když musí...
12.9.2008 0:04:21
No, chlap neumí řešit 55 věcí koordinovaně najednou, zase často umí vidět věci s větším nadhledem, rozlišit významné od blbostí, nelpět na detailech ("už sis zase pocintal tričko zmrzlinou";) a zbytečně tak různými kravinami dítě nestresuje.

A už vůbec nemluvím o "věčných hračičkách", což je zpravidla výsada chlapů, což?
12.9.2008 0:01:02
Ivule, navrhuji se rvát o kratší pracovní dobu.
11.9.2008 23:57:08
Mě osobně mateřská dovolená na fulltime nevyhovuje a zařídila jsem se podle toho. Když mám být ale k sobě upřímná, tak opačný model - já v práci na fulltime a manžel na mateřské - by mi nevyhovoval stokrát víc. Děsí mě, jak málo času bych v takovém případě mohla být s děckem. Vlastně se čím dál častěji podivuju, proč to těm chlapům ještě nezačalo vadit. Proč se ještě oni nezačali rvát o svoje částěčné úvazky a částečné úvazky svých manželek? Rozumíte tomu někdo? Mně by totiž uspořádání půl na půl přišlo nejpřirozenější a pro mě osobně zcela vyhovující..
11.9.2008 23:54:23
To je hezkej příspěvek.
11.9.2008 23:50:09
Mno,

já si myslím, že žehlení košil není tradiční ženská práce. každý, kdo si potrpí na košile, si je vyžehlit dovede.

Kdysi jsem coby snoubenka z lásky chtěla pečovat o košilový arzenál vrchního z restaurace. Neměla jsem šanci. Přestože uměl žehlit košile (a asi umí dodnes) není nadán tím, řešit koordinovaně 55 věcí najednou, jak je pro ženský běžný.

A taky, neumí tak děcko "přečíst".

Ppozn. Mluvím o pracovitých, ochotných mužích, řekla bych i feministech.

Ženská je jiná a, nemůžu si pomoci, je to OK.

Je pravda, že to není v kurzu a naše éra se vyznačuje tím, že se to popírá.
11.9.2008 23:46:19
Možná ani tak nejde o to, že by byly out proto, že jsou doma s dětmi a baví je vařit a starat se o rodinu. I když já asi neznám nikoho, kdo by nejpozději při třetí MD rychle po sobě jdoucí nezačal doma šílet - a to jsou zcela statisticky průměrné ženy a "mamky", žádné dírkované inženýrky.
Podle mne jde spíš o to, že doba nám neustále podstrkuje nějaké nové možnosti a snaží se nám vnutit, že kdo nemá plazmovou telku s úhlopříčkou půl kilometru a nejezdí na dovolenou do Zimbabwe je šílenej chudák. A někdo se na to holt chytí. Je velký rozdíl jít do práce třeba jen na částečný úvazek, aby člověk nezmagořil, nebo jít do práce proto, abych měl co nejrychleji tu půlkilometrovou telku. To je pak člověk neohrabanej automaticky, atavismus neatavismus.

;)
11.9.2008 23:43:31
Když jsem po svatbě (no možná ještě před ní) strčila manželovi do ruky žehličku v přesvědčení, že rovnoprávnost musí být, velmi rychle jsem si ji zase přebírala zpátky, neb se mě (pravděpodobně ještě v zamilovanosti) zmocnily mohutné obavy, aby si miláček neublížit, když tu žehličku drží jako prase kost.
Záhy došlo k tomu, že miláček odcestoval pracovně na několik měsíců do zahr. a v zahr. mu jaksi nezbylo nic jinéhé, než si žehlit sám, neb se zmačkaná nevyžehlená košile neslučovala s jeho pracovní pozicí a kariérní dráhou, na kterou si vyhlížel. No nemusím dodávat, že po návratu z pracovního pobytu v zahraničí byl můj miláček takovým odborníkem na žehlení košilí a podobného ošacení, že jsem neměla šanci se s ním poměřovat. Z čehož plyne poučení, geneticky nebo nějak podobně podmiňovat vlohy ženského pohlaví k domácím pracem je pěkná ptákovina a je to akorát o tom, že všechno se každý učí někdy poprvé.
11.9.2008 23:39:14
Ale jo,
ale já znám dost žen, co, jak připouštíš dle možné teorie atavisticky daleko dovedněji a rychleji obstarají prádlo a buchty. Jenže najednou je čapne rapl, protože se dočtly, že jsou za dobou a nutí se do akcí, které jim tak neodsýpají, zatímco jejich manžel doma řeší, co znamená ono zkomolené batolecí slůvko pronášené v úpěnlivém řvaní, které už hodinu trvá:)

Myslím si, že společnost je velmi liberální k různým formám rodinného uspořádání a netřeba se hecovat v tom, že chlap je za každých okolností (vyjma trapných objektivních podmínek z článku) totéž co žena a naopak.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.