| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Táta na mateřské

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]
teta
  • 
11.9.2008 12:09:13
No, "ty děti" si pořizuje i chlap, ne? :-)
11.9.2008 11:43:50
líčení, jak tatínek pekl sekanou i s papírem. To tedy trochu nechápu. Z toho popisu pak mám pocit, že se předpokládá, že žena se už rovnou rodí s uměním vaření, případně tahle schopnost je jí nějakým způsobem implantovaná při porodu svého dítěte. U nás doma jsme se vařit učili oba dva. Takže nějaký manuály by v našem případě nebyly potřeba. Úplně by mě drásaly dotazy typu - kde má malý věci, kde je kuchařka apod. To snad ve své vlastní domácnosti by měl vědět každý. Nebo ne?
Marta
  • 
11.9.2008 11:28:42
Podle mě může být reklamních kampaní kolik chce, ale pokud ve většině rodin vydělává více muž, tak těžko může zůstat doma s dětmi.

Věřím, že můj manžel by byl doma i rád a vše zvládnul, ale vzhledem k tomu, že můj plat by stačil tak na splátku hypotéky a nic víc, tak mu tuto radost jistě dopřát nemůžeme.

Je fajn, že je možnost volby, ale předpokládám, že bude tatínek na rodičovské dovolené zůstavat stále spíše výjimkou.

fisperanda
11.9.2008 11:08:19
To záleží na tom, jakýho máš chlapa. Můj manžel by to zvládl. Dovede se o dcerku postarat, dovede jí uvařit, převlíct, zabavit, stará se o ni skvěle. Chtěl zůstat na mateřské a věnovat se jí, ale finanční situace to neumožňuje, musí prostě vydělávat. Vím ale, že by to zvládl. vím, že když někam odjedu na tři dny, o malou bude skvěle postaráno a vůbec nemám strach. Když jsem odjížděla naposled na delší dobu pryč, a chtěla jsem navařit dopředu, odmítl to s tím, že přece nebudu celej den vařit, že přece není žádný trdlo, co neuvaří obědy a večeře. A upřímně - nevzala bych si chlapa, kterej se nedovede postarat o dítě.
11.9.2008 11:03:57
Libiku,
myslis jo? Ja vim, ze bylo proste smesne, kdyz chlap vykonaval zenske prace, takovy byl povazovan za podpantoflaka.
Kdyz jsem vyrustala, vsichni lide z celeho bloku veseli pradlo na dvore, kam bylo z nasehop kuchynskeho okna dobre videt. Jedinej chlap, kterej kdy to pradlo vesel, byl nebohy pan Rybar. Moje matka, ac v mnoha smerech emancipovana, to pokazde jizlive komentovala a nerekla m u jinak, nez Santala. Ja to proste nechapu, pri tom sama porad nadavala, ze ji doma otec s nicim nepomuze.

A jinak mas recht, muj muz byl na materske, on to s detma umi lip nez ja, ale ten bordel. A jidlo porad do kola to stejny - tedy ne pro mne, to samozrejmen nenachystal nic, ale pres den pro dite.
MarkétaP + 4 dcerky
11.9.2008 11:00:49
Libíku, i před dvaatřiceti, můj tatínek byl se mnou doma od mého roku do dvou, zatímco si dodělával malý doktorát a maminka už dostudovaná vydělávala ... obávám se, že zvládal i ten úklid a management, protože mu to nedělá problém dodnes (i postarat se sám o dvě malé vnučky). :-D
Katka,kluci 6 a 10
  • 
11.9.2008 11:00:02
Držím ti palce. A jsem zvědavá, kdy tu přistane první pohoršený komentář na téma "proč si ty děti vlastně pořizuješ...."
MirkaV
  • 
11.9.2008 10:59:33
Tak u nás táta teda opravdu managera rodiny neděla.Bydlíme totiž v domečku s prababičkou, která ráda a dobře vaří, takže o jídlo se nestará, občas zamete, vyluxuje a dělá věci kolem domu (dřevo, uhlí, ovoce ...), já o víkendu uklízím a po večerech žehlím, a po telefonu dělám managerku, ale musím se manžela zastat, nesnáší když mu někdo řekne, jo tak to máš leháro, když jenom hlídáš. Každé dopoledne (pokud to počasí dovolí) chodí nejmíň na hodinku na procházku, pak si hrají, malou nakrmí a dá ji spinkat a pak má tak hodinku až dvě na práci a pak už mě vyzvedne v práci a pěči o malou přebírám já. Jo ale kde má malá jaké oblečení, plínky, čajíčky a jídlíčko, a jak jí oblékat a třeba léčit, když má teplotu tak to teda ví.
11.9.2008 10:58:51
Já si myslím, že hlavním důvodem je to, že ženy prostě většinou vydělávají méně než muži. A pak také to, že spousta žen si prostě neumí představit, že by děti nechaly doma s mužem. Jejich mateřský pud jim to "nedovolí". A také jsem si všimla, že se na takovou ženu, která jde do práce a děti nechá manželovi, kouká jako na "studenou kariéristku" a na špatnou matku. A to je chyba.
11.9.2008 10:46:39
bylo naprosto normální, když šel táta na procházku s kočárem, případně uvařil, vyluxoval a vypral, či jinak sdílel péči o krb.

Co si mám myslet o obsahu a radách, když je článek uveden nesmyslem.

Jinak, tam kde funguje táta jako šéf domácnosti, by mě zajímalo jestli dokáže takové ty zasadní věci, jako rozhodnout, co uvařit, když zjistil, že maso zavání, svléci dítě, pokud se oteplí, zajistit náhradní akci, když odvolají plavání z důvodu karantény, jestli vždy ví, kde hledat oblečení, když dítě podvacáté vymete louži ap.

Dle mého na tak náročnou roli, jako je "manager rodiny" chlap nestačí:)
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.