La Pepa |
2.10.2008 13:45:11
pohádky před spaním vyprávím asi od 1,5 roku (přes den jsme si je prohlíželi v leporelech), klasické české (Perníková chaloupka a asi dalších 6 skvostů), zezačátku se totiž dcera při zozsvíceném světle nezklidnila. Asi od necelých 2 let čteme pohádky a chodíme i do knihovny, poslouchá soustředěně, jen to nesmí být příliš dlouhé. Myslím, že soustředění napomohlo i to, že máme pár pohádek na kazetách a ty poslouchá v autě, stejné pohádky, ale z knížky pak nadšeně přijímala i v našem podání
Nejlepší je opravdu asi Křemílek a Vochomůrka, dcera moc nemluví a tohle jí krásně rozvíjí slovní zásobu. Akorát kluk už by chtěl číst taky, ale knihy ničí, takže je to vždycky boj, jestli bude číst s námi, nebo bude v "kleci". Zlaté časy, kdy jsme ho kojila a četla u toho holce pohádku, usnuli oba zároveň a byl božský klid |
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
2.10.2008 13:36:19
U nás je to jako u vás. Synek chvíli neposedí a vydržet poslouchat pohádku neumí ani ve 26 měsících. Pořád se po knížce sápe, chce si s ní hrát, listovat, ale poslouchat to ne.
Mám obavu, že je to i o povaze - on neposedí nikdy, tak proč by seděl u knížky. |
2.10.2008 12:39:17
Ja Dani ctu od 1,5 kazdy den a kdyz ji byly 2,5 umela nektere knizky nazpamet.Zacla jsem s knizkama s tvrdymi listy,protoze ty papirove trhala.Cteni je super a rozviji detem inteligenci,slovni zasobu a predstavivost.Ceska klasika je opravdu hrozna.V jedne pohadce o Cervenych streviccich bylo,jak jedna holcicka byla moc pysna na svoje cervene strevicky,ze nechodila do kostela.Buh se na ni rozzlobil a ona pak musela porad tancit.Poprosila tesare,at ji usekne nohy a on ji pak udelal drevene....kdyz chtela jit do kostela,tak strevicky i s useknutyma nohama tancily pred kostelem....horor!Cteme ale hodne O misovi Pu a zviratkach a Disney princeznach.Slova jako umrit a zabit v textu nahrazuju "jit spinkat" a "udelat aui"a funguje to.
|
2.10.2008 12:37:47
Ja Dani ctu od 1,5 kazdy den a kdyz ji byly 2,5 umela nektere knizky nazpamet.Zacla jsem s knizkama s tvrdymi listy,protoze ty papirove trhala.Cteni je super a rozviji detem inteligenci,slovni zasobu a predstavivost.Ceska klasika e opravdu hrozna.V jedne pohadce o Cervenych streviccich bylo,jak jedna holcicka byla moc pysna na svoje cervene strevicky,ze nechodila do kostela.Buh se na ni rozzlobil a ona pak musela porad tancit.Poprosila tesare,at ji usekne nohy a on ji pak udelal drevene....kdyz chtela jit do kostela,tak strevicky i s useknutyma nohama tancily pred kostelem....horor!Cteme ale hodne O misovi Pu a zviratkach a Disney princeznach.Slova jako umrit a zabit v textu nahrazuju "jit spinkat" a "udelat aui"a funguje to.
|
Alena a 1 princezna |
• |
2.10.2008 12:21:35
My jsme začaly tak v 20 měsících. A byla to knížka s říkadly. Kosek říkadla a obrázek. Byla to skvělá hra, já jsem kousek četla a ona doplňovala. Hlavně se tak naučila sedět a poslouchat. Teď jsou ji 3 a čteme každý večer před spaním klasické pohádky, ale ty klasické žádně morbidní.
|
Michaela Pecharová |
2.10.2008 11:34:51
Počkejte až povyroste. já jsem jako straší dítě četla pohádky bratří Grimmů - to byla soda Nejlepší bylo, jak někomu "omylem" urazili hlavu víkem od truhly a pak nasadili zpátky na tělo a zavázali šátkem, aby se na to nepřišlo... Ještě dlouho ji nechám u mamky v mé bývalé knihovně spát
|
huhu, holky 5,5 a 3,5, 10tt |
• |
2.10.2008 11:22:49
u nas ted frci Neznalkovy pribehy. Ale pekne byly i Pipi Dlouha Puncocha, Vceli medvidci, Medvidek Pu... Nejhezci na tom je, ze si vlezem do velky postele, kazda holka se tuli z jedny strany a cteme, holky se ptaji, kdyz je neco zaujme - je to fajn.
|
Hana |
• |
2.10.2008 10:55:18
Tak Ransomeho příběhy Vlaštovek a Amazonek jsem dětem přečetla postupně všechny a děti nadšeně poslouchaly. Bylo to tak ve věku 5,6 a 9 let. Teď už je nejmladší druhák a čtou si všichni sami. Třeba prostřední přečetl když byl ve druhé třídě tak za půl roku všech sedm dílů Narnie. Hana
|
petra |
• |
2.10.2008 10:45:59
Tak moje dcerka u čtení vydrží, sedí, kouká na obrázky do knížky a ni se nehne.
Takhle čteme už od asi roku a půl, nejdřív krátké říkanky a teď ve třech letech je hitem křemílek a vochomůrka. Slečna by vydržela celou knihu najdenou, to spíš aktem ale je, že nečteme každý den, jen když má dcerka čtecí náladu. |
Lída+2 |
2.10.2008 10:35:33
Od roka jsem četla takovou knížku večer před spaním na každý den třeba jen 8 řádečků..to se mus trašně líbilo a okolo 2 roku jsme to vyměnili za klasickou knížku....
Odpoledne jsme čítávali jiné...,ale to jsem četla dokud ho to bavilo a jak chtěl pryč tak se toho nechalo.... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.