• |
25.10.2008 15:30:39
Opravuji, syn má 9kg a 74cm (47 měl při narození) :-)
|
• |
25.10.2008 15:26:43
Mám 9,5 měsíce starého syna, který také neplazí, neleze, nechce být na bříšku. Já, ani můj sourozenec stejně jako manžel a jeho sourozenec jsme nelezli, všichni jsme zdraví, nemáme potíže s páteří. Se synem chodíme na rehabilitaci, neurologii, plaveme, doma se přes jeho obrovskou nechuť snažíme cvičit. Začali jsme brát ecephabol..., syn byl naprosto zdravý, donošený, má 9kg a měří 47cm. Mně se jeví jako lenoch, nechce používat ruce, bříško má silné dost, z pololehu se posadí, když chce, tak se otočí, jenže se mu většinou nechce. Jsem přesvědčená, že mu v podstatě nic není, jen to není tabulkové mimino, nemá ještě žádný zoubek a možná předčasně projevuje svojí vůli. Snažíme se s tím něco dělat, ale rozčiluje mě, že se někdo pozastavuje nad úplně zdravým dítětem, byť pohybově o 2 měs pozadu. Nedramatizuje se to příliš?!
|
• |
21.9.2008 23:06:07
Zdravím, možná už krásně lezete a snad i chodíte, ale musím podotknout, že moje holčička začala předpisově lézt až v 11 měsících. Narodila se o 3 týdny dřív, ale bývala vždy ve všem pozadu (zvedání hlavičky, přetáčení na břicho atd...) a to nejen o ty předčasné 3 týdny. Na neurologii nám řekli, že cvičit nemusíme, protože sama to nezvládnu, jsem zdrav. postižená a babička je už na to slabá. Veškerý pohyb jí jde jako ostatním dětem, ale v pozdějším věku. Nevím, zda by se jí cvičením ta motorika urychlila, ale i přes pasivitu začínáme chodit /13 měsíců/. Osobně jsem ráda, že to takhle zvládá, opravdu těžko by se nám s ní cvičilo.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.