| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš očkovací příběh

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 257 [Dalších 227 >>]
lenka
  • 
29.10.2008 23:02:58
zdá se...
Renata
  • 
29.10.2008 18:29:19
Jako dítě jsem prodělala vážnou autoimunitní nemoc, naštěstí (doufám navždy) zcela vyhasla. Je velmi neobvyklé, že nemoc sama od sebe přestala probíhat, přesto mám doživotně kontraindikovaná všechna očkování. U nemoci není jasné, jakou má dědičnost, vzhledem k tomu, že stejnou má matka, možné to je. Moji lékaři mi vždy říkali, že je nutné na to upozornit u dětí, zejména kvůli očkování. No, a co se nestalo, všichni lékaři mých dětí nevědí, o čem hovořím, dědičnost přece není prokázaná, vulgo není pravděpodobná, očkování nevadí vůbec ničemu...

Nejsem vyloženě proti očkování, ale naprosto nesouhlasím s tím, že máme dobře propracovaný systém. Kdybych sama jako lékařka nebojovala jako lev u každé dávky o posun - A MĚLA JSEM K TOMU DŮVOD - oba kluci atopici, starší měl řadu reakcí na očkování, kdybych na tom netrvala, očkovalo by se zcela standratně. Není v pořádku, že rodiče neznají rizika očkování a tím nevědí, jaké příznaky u dětí vyhledávat a sledovat, není v pořádku, že pediatři a další odborníci nepostupují jednotně v hodnocení stavu dítěte před očkováním a nedodržují kontraindikace. A vůbec není v pořádku, když jeden lékař za druhým naznačuje, že za stavem dítěte může být očkování a nikam se ta informace nepředává, vedlejší projevy nejsou monitorovány. Co si potom má člověk myslet o jakémkoliv vyjádření hlavního hygienika, když ví, že nakládá s informacemi podle své aktuální potřeby.
Dana,dvě holky
  • 
29.10.2008 18:03:22
Tak už jsem to našla-je to od str.39.No,nevím,nevím...
deli
  • 
29.10.2008 18:02:00
..jak můžeš Mili napsat že píše bláboly.....jsi prostě nechutná........
deli
  • 
29.10.2008 18:00:13
Olino

a kam by tedy sakra mělo dítě s pásovým oparem být jako umístěno ?? JAK chceš děti separovat? CO to meleš?
deli
  • 
29.10.2008 17:59:30
a propo.........odpověz Miladě olino,ne?
deli
  • 
29.10.2008 17:55:47
o tématu, kterému EVIDENTNĚ nerozumíš..........
Dana,dvě holky
  • 
29.10.2008 17:53:32
No,tak o očkování jsem tam zatím nic nenašla,ale stejně jsem stále více přesvědčena,že se budu více řídit svým selským rozumem.
Odkaz si někdy ráda celý přečtu-jen mě to asi utvrdí v přesvědčení,že "prachy a moc jsou nade vše".Je to fakt hrozné!
Jinak dnešní den byl super,celý jsem ho věnovala hrám se svými dcerami,protože mám dovolenou!Občas si říkám,že bych nejraději bydlela někde v hájence,kolem pár lidí a svatý klid.
MM, 2 kluci
  • 
29.10.2008 17:36:36
... očkování naši kluci nemají a asi ani mít nebudou (alespoň zatím). Myslím že ta povinné bohatě stačí (malého, 2 a půl roku, stejně ještě čeká MMR).

Obecně si čím dál tím víc myslím, že by asi bylo lepší kdyby rodiče nebyli k očkování nuceni - jako tomu v ČR dosud je - , ale existovala by jenom jakási oficiální doporučení jako např. v Německu. A rodiče by se měli co nejdůkladněji informovat a pak rozhodnout, co kdy očkovat.
Dana
  • 
29.10.2008 17:36:19
Tak to jsem ráda,že jsem si prosadila alespoň určitou výjimku při očkování proti obrně.Myslím,že hodně lidí si myslelo,že když je to jen na lžičku a ne injekce,takže to skoro očkování není.Ale já v té době četla velmi seriozní článek,že dítě,obzvláště při tomto očkování,musí být úplně zdravé-žádná rýma,prostě nic.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 257 [Dalších 227 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.