| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš očkovací příběh

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 257 [Dalších 217 >>]
Ananenka
29.10.2008 13:27:05
napsal knížku o praktikách mocných. Je to hodně radikální, ale i kdyby z toho bylo 10% pravdivého, je to hrůza.
O očkování na straně 38.

http://www.knihy.own.cz/totalitni_svetovlada.pdf
rae
  • 
29.10.2008 13:08:07
my máme naopak vynikající paní doktorku - možná mám jen iluzi, protože malá není nemocná - jsou jí 2 roky a měla teď podruhé rýmu s jednodenní horečkou + v roce tzv. šestou nemoc.
Ale k očkování. Už na první dávku tbc v porodnici měla nepřiměřenou reakci - speciální oddělení kalmetizace nám doporučilo očkovat hexavakcínou - v té době placenou 1500,- za dávku x 3 to byla před zvýšením rodičáku docela darda. Dětská paní doktorka obvolala všechny od VZP, přes kalmetizaci a dětské oddělení nemocnice, zda by se pro mne jako samoživitelku dala vyjednat výjimka. Nedala! Popůjčovala jsem si mezi kamarády na 1. dávku, 2. a 3. zaplatila Mudr. sama (objednávala vždy všechny najednou, aby měla jistotu, že lékárna nebude mít výpade a navíc z jedné šarže) a až při aplikaci jsem jí dávala platbu za dávku - po roce už přeočkování hradilo ministerstvo.
I přes nejšetrnější formu očkování měla na 1. a 2. dávku horečnatou reakci - prý byla jediná ze všech takto očkovaných dětí. Neumím si představit, jaká by mohla být odezva na běžné očkovací látky. Navíc mám osobní zkušenost s postiženými dětmi po běžném očkování proti obrně tzv. na lžičku a podobnou zkušenost tu má jeden z pediatrů - takže i naše mudra byla za můj přístup ráda.
myš
  • 
29.10.2008 10:54:39
Je potřeba brát to s rezervou, ostatně i jako informace od lékařů a informace filtrovat a hledat, co by mohlo být pravda a co ne. Nepřijímat nekriticky, ale stejně tak ani neodmítat jen na základě nějakých vlastních dojmů. Různé servery přejímají různé články, takže nemusí vůbec záležet na tom, že je to na serveru jakýchsi esoteriků.

Mimochodem autor není žádný mág s křišťálovou koulí, ale nezávislý americký žurnalista, co psal do nejrůznějších novin, byl i nominován an Pullitzerovu cenu. V tom rozhovoru je hodně věcí, které nejspíš mají reálný základ a pár takových, které jsou poněkud na hraně, pro někoho až za hranou. Esoterického na tom rozhovoru ale není vůbec nic.
Taodvedle
29.10.2008 10:03:18
Jano pod tohle co si napsala se muzu jen podepsat!!! ale taky jsem nechala prvni dcereu ockovat, nez jsem se zacala umet branit, a dala na svuj instinkt a hlavu. nejsem zastanece jen alternativni medizini, jsem spis pro kombinaci obou. ale tyhle reklamy, natlaky, ja opravdu OBCHOD SE STRACHEM. a nejhorsi je ze spoustu matek dava ocovat jeste vice vice a mysli si jak delaji dobre.
Mimochodem mamte tady novehoo pediatra z Nemecka, ale puvodem Cech. tak jsem se s nim pohadala k vuli ockovani, ze me tam nikdo uz neuvidi. zacal pred mymi detma na me nalehat at je dam ocovat, jetli nechci aby umreli. hruza
lili
  • 
29.10.2008 9:40:26
jo a Mileno, také posíláme holčince pusinku do nebíčka
Jana + 2 roky
  • 
29.10.2008 9:22:25
Prosim, prosim, ne podle reklamy...!!
Zadnym smerem, ani pro ani proti....
;-)

Ja nejsem zdravotnik.
Ale ucim matiky a fyziku; tak doufam, ze mi clovek muze verit co se tyce prace s fakty, pravdepodobnosti a podobne.
Taky mi neni 20 nybrz 40 a zatim jedine dite je moc chtene.
Procetli jsme toho hodne, mluvili s mnoha (i detskymi) lekari, tech informaci je fakt moc, clovek se v tom utopi, spousta je jich emocionalnich...

Tady v Nemecku neni ockovani vubec povinne, jsou tu jen tzv. doporuceni od "statni ockovaci komise" (STIKO). V te sedi zastupci farmaceutickych firem plus "nezavisli" clenove.
Ti jsou ale (kdo by se divil, penize svetem vladnou) "externi poradci" tech farmaceutickych firem...
Takze silenej ockovaci plan, do deti se ma naprat co to jde!
Pojistovny plati jenom co je v tom doporuceni, tak se ty firmy snazi aby JEJICH vakcina byla "doporucena".
Na detske lekare je vyvijen decentni natlak, obcas i hrozby soudnim postihem za zanedbani teto "doporucene" "vedecke" pece.
"Vedecke" pisi v uvozovkach, o tech testech jsme se informovali taky, o neexistujicich studiich dlouhodobych nasledku taky.
Mne staci statistiky narustu alergii po zavedeni ockovani (v ruznych zemich)...

Po narozeni dcery jsem duveryplne (- ja naivka) hledala na ceskych lekarskych strankach informace a pomoc. Rikala jsem si, ze v "mych" milovanych Cechach prece zalezi doktorum (i oficialnim mistum) jenom na zdravi lidi i deti.
JA BLBEC!!!
Cely "doporuceny" ockovaci plan z Nemecka byl v Cechach UZAKONEN!!!!!
Kolik a komu tohle vyneslo by bylo urcite na knihu.

A dal se to podporuje manipulaci s city rodicu...
Vyrobou a provokovanim strachu...
Odevzdanim odpovednosti do rukou "bohu v bilem plasti"...
Oni vi, co je nejlepsi....
Pro MOJE dite?!

Vite, kdo ma nejhorsi "proockovanost" v Nemecku?
DETI DETSKYCH LEKARU!
Mame kamarada pediatra, taky 4 neockovane deti.
Mam moznost zblizka pozorovat, jak tyto prospivaji a prodelavaji nemoci - respektive NEPRODELAVAJI nebot se i bez "leciv" velmi rychle uzdravi - ve srovnani s ockovanymi....

A my?
Ockovali jsme jenom proti tetanu.
Kdyz se zacala pohybovat (9 mesicu).
A pristi rok v lete budeme jeste proti spalnickam.

Pokud se neco dceri stane, bude to moje "vina" a odpovednost. JA se taky budu o ni starat nebo si delat vycitky. To vim a beru tuhle odpovednost na sebe.
Rozhodli jsme podle naseho nejlepsiho vedomi a svedomi a diky (jedno komu) za tuhle moznost volby.

To poradi je takhle:
- VEDOMI (potreba informaci, hodi se znalost nemciny a anglictiny, existuje dost knih)
- SVEDOMI (....)
- VOLBA
;-))

PS:
Uzasnej clanek a snad i pomoc ostatnim rodicum v Cechach:
http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=156

PS PS:
Jenom tak par perlicek:
- vite napr., ze davivy kasel je nebezpecny jen (statistika) v prvnich 6ti mesicich - ale "ockovaci ochrana" nastava az po 3. davce? A kdy je ta?!
- Hepatitis B se ockuje u miminek protoze pubertujici by ji treba odmitli?
- ze pathologove v Nemecku zaznamenali od zavedeni "sestiockovani" neuveritelny narust umrtnosti kojencu (krvaceni do mozku) a jsou nuceni o tom oficialne mlcet? (Rozhovor s jednim pathologem, zadny "internet"...)
- proti planym nestovicim se zavedlo ockovani, protoze se "spocitalo" - ano - SPOCITALO - ! ze je to hospodarsky vyhodnejsi: ze nez aby byla maminka tech par dni z prace doma, je levnejsi zaplatit vakcinu. Ze se musi davat dalsi, tehdy jeste nevedeli. Ted je to tedy drazsi - ale kdo by sahal na penize farmakologickych firem...
atd...
Monika.
29.10.2008 8:08:33
Mili, to je zajímavý, jak ten hlavní hygienik v pořadu Sama doma vyzdvihoval pouze přínosy očkování. Já když hledala informace o zrovna šířící se žloutence, tak jsem narazila na článek ve Zdravotnických novinách: http://www.zdravotnickenoviny.cz/scripts/detail.php?id=381354

a tam hlavního hygienika citují: Hlavní hygienik však varuje před očkováním za každou cenu. "Je to zásah do imunity," zdůraznil. Existují závažná onemocnění, u kterých odborníci předpokládají, že se spouštějí právě po očkování. Například chronický zánět střev a roztroušená skleróza.

Až mě to zaskočilo, doposud jsem neslyšela veřejně se vyjádřit někoho z ministerstva zdravotnictví takhle naplno.
Taky mě napadá otázka, jak by mluvil, kdyby na trhu bylo vakcín dostatek.
Edita Bendová
  • 
28.10.2008 22:42:30
Jsem shodou okolností zdr.sestra z Motolské nemocnice a případ malé Mileky mě velmi zasáhl už tenkrát když ke smrti holčičky došlo. Mám 10letého syna a nyní 5měsíční holčičku, slyšela jsem názory na očkování mnohé jak z odborných seminářů, tak z praxe. Problém je v tom že ani pediatři nejsou jednotní a maminkám jde z toho hlava kolem . Jako zdravotník mám určitou úchylku své děti pozorovat ve zvýšené míře a tak i na každé očkování jdu nesvá i když vím že je to pro ně důležité, viděla jsem velmi mnoho reakcí na očkování u dětí a tak pokaždé trpím dopředu! Právě uvažuji o Prevenaru pro dceru ale nevím jak se rozhodnout z hlediska zdravotního bych byla pro ,ale jako máma která dopřeje dceři další ránu do její imunity jsem proti a teď co s tím? Pro NE asi bude rozhodující ta nechutná reklama v Tv a celonárodní masáž a co si budem říkat tak i cena !! Je to dilema pro každou z nás . . . co když si to budu vyčítat, nebo to hodit za hlavu ??? A to jsem zdravotník !!
Kačka,Nikolka a Domča
  • 
28.10.2008 22:20:22
Je to strašné,nechápu jak doktor může být tak nevšímavý a laksní,zvlášť pokud se jedná o malé dítě.Vždyť ti drobečci jsou tak bezbraní.Představa,že by se tohle stalo jednomu z mých zlatíček je hrozná,asi bych toho doktora odstřelila.Hlavně že chtějí zvyšovat platy,nechápu za co.K lidem se chovají hrozně a málokdy pomůžou!Držím pěsti ať už je u Vás vše v pořádku,hlavně ať jste zdraví.Maličké posíláme do nebíčka pusinku.
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
28.10.2008 22:12:34
No chválabohu my máme zatím s naší lékařkou dobré zkušenosti. Loni, když bylo synovi něco přes rok začal kašlat. Nasadili jsme sirup, ale v noci se budil a kašel zněl divně. Hned druhý den jsem ho vzala za lékařkou. Popsala jsem jí, že kašle a má trochu rýmu, byl bez teploty. Už od stolu se ptala zda nekašle, jako když štěká pejsek. Trefila hřebík na hlavičku a byli jsme, jak se říká doma. Dostala injekci na splasknutí otoku hlasivek, který ho dusil a dostalo se nám podrobného varování. Otok se může objevit i při úplně banálním nachlazení. Malé děti mají užší hrtan a k hlasivkám jen malý kousek. Pokud nepomůže chladný vzduch, čípek na splasknutí tak klidně volat sanitku a šup do nemocnice na injekci. Taková zkušenost mě velmi uklidnila, protože to belnéyl hlas praxe.
Nic proti primářům, ale zdá se mi, že čím vyšší šarže, tím menší praxe z běžné reality a tím větší přesvědčení o vlastní nezpochybnitelné pravdě.
Katuka
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 257 [Dalších 217 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.