| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš očkovací příběh

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 257 [Dalších 197 >>]
Monika
  • 
28.10.2008 18:53:30
Ty jsi tak mila a laskava. Ten prispevek nebyl zamereny proti tobe. Samozrejme me mrzi, ze ti zemrelo dite, ale proc spoustet masovou hysterii!
Líza
28.10.2008 18:52:38
No to jseš fakt dobrej výzkumník, když nevíš, že se dá imunita vyšetřovat.
Monika
  • 
28.10.2008 18:52:02
Nastesti vim, co imunita je, jelikoz pracuji primo v oboru. A ne, nejsem lekar ale vyzkumnik. Proto ty vykriky.
Olina
  • 
28.10.2008 17:50:27
ještě rok dva polepšovny a můžeš mezi lidi.
deli
  • 
28.10.2008 14:36:30
olino...
Líza
28.10.2008 13:57:58
Já bych k tomu jenom dodala, že vnímat to tak, že ten zánět musel být způsoben spalničkovým virem z vakcíny, a pokud nebyl, nebylo to způsobeno očkováním, je příliš zjednodušující.
Milenka byla v kontaktu s herpetickou infekcí a očkování mohlo být takovou zátěží pro její imunitní systém, že nezabránil tomu, aby se encefalitida rozjela. Klidně herpetická encefalitida. Ale kdyby měla Milenka dost klidu a času na to, sama infekci zvládnout, došlo by k té encefalitidě taky?
Na tohle není samozřejmě jednoznačná odpověď, stejně jako nikdo jednoznačně neodpoví na to, zda skutečně její nemoc, která skončila tak tragicky, skutečně byla vyvolána nevhodným očkováním v nevhodnou dobu. Přinejmenším je to ale velmi podezřelá souvislost, kterou není možné vyloučit, a jestli Milina aktivita přiměje víc rodičů k tomu, aby víc hlídali očkování svých dětí a víc se nad ním zamýšleli, je to jen dobře.
kreditka
28.10.2008 13:56:22
Já to ale tak nemyslela, že Prevenar ochrání před epidemií, měla jsem na mysli to, že můžeme být rády, že se neustále vyvíjí nová očkování a máme tu možnost naočkovat dítě podle svého přesvědčení (vyjma povinných vakcín). Ta moje kamarádka lituje, že tehdy očkování na pneumokoka nebylo, děti má očkované na kde co, tudíž by zřejmě zvolila i toto očkování a dítěti to mohlo zachránit sluch...ale to je prostě kdyby, na to se nedá hřešit.
hrúda
28.10.2008 13:56:03
V případě vaší dcerky evidentně došlo k několika vážným pochybením, což je prostě síla. Očkováními počínaje, průtahy kolem toho zda jsou příznaky, které později měla, dosti vážné nebo ne, konečně asi i to, že jí měli do toho Motola převézt dříve... Je to alespoň můj názor, dostali jste se do mašinérie něčích doměnek a pokusů. A díky tomuto kolotoči byl bohužel ztracen život Vaší dcerky. Doufám, že se na mě nebudete za tuto úvahu zlobit, rozhodně bych Vás nechtěla jakkoli ranit. Nejsem věřící, nicméně jsem v myšlenkách s Vámi a Vaší rodinou... držte se.
kreditka
28.10.2008 13:51:09
Já taky nepíšu, aby se vše nechalo na lékařích, nikde nepíšu aby maminky nescháněly info, nikde taky nepíšu, že kdo chytí pneumokoka ohluchne, necpi mi něco co jsem nepsala.

Jen píšu zkušenost ze svého okolí, kdy dítě skutečně ohluchlo, kamarádka mi teď svým způsobem závidí, že jsem mohla malou naočkovat Prevenarem a tím ji alespoň částečně ochránit, ona tuto možnost neměla.

Mimochodem nechci dělat reklamu na Prevenar, to jestli ho někdo dítěti podá je čistě jeho věc.
28.10.2008 13:37:24
Když jí byl herpesin nasazen, tak se zdálo, že postup nemoci se minimálně zpomalil, dokonce krátce předtím, než byl vysazen, se mi subjektivně zdálo, že se malá i lepší, začala si opět stoupat a lézt po 4 a nevzpomínám si, že by v těch dnech měla záchvaty. Nejpozději do 24 hodin po vysazení se projevila změna k horšímu, za dva dny po vysazení už docházelo k epileptickým záchvatům. Jestli by léčba, pokud by pokračovala, dokázala Milenku bez následků uzdravit, je těžko říct, bez následků asi ne, protože především byla nasazena se značným zpožděním, což je v tomto případě dost rozhodující.Přesto si myslím, že naději minimálně na přežití jí to dávalo a možná i na postupný návrat k dobrému stavu za pomoci rehabilitace.
Důvod, proč byla léčba herpesinem obnovena až v Motole(5dní po vysazení) je dost tristní, ale podle mých zkušeností nejen s Milenkou bohužel v mnoha našich nemocnicích(ne ve všech!) dost obvyklý, totiž že se léčí pouze přes týden, o víkendu se jen udržuje stav. Prostě lékaři rozhodli o tom vysazení v pátek, v sobotu večer jsem už při vizitě na zhoršení upozorňovala, ale sloužící lékař byl z jiného oddělení a neznal Milenčin případ, takže to prý rozhodnou až obeznámení lékaři. To samé mi řekl i v neděli při večerní vizitě, kdy jsem ho upozornila na často se opakující epizáchvaty. Takže řešit zhoršení se začalo až v pondělí a vzhledem k diagnostické bezradnosti lékařů k okamžitému opětovnému nasazení herpesinu nedošlo, kromě toho při pondělní vizitě zrovna žádný epizáchvat Milenka nepředvedla, takže jsem měla pocit, že si myslí, že jsou má tvrzení přehnaná.Až v úterý ráno byla konečně lékařka svědkem několika záchvatů(stav se totiž zhoršoval velmi prudce) a najednou se u nás na pokoji střídali lékaři různých specializací podívat se na Milenku, ta už kromě těch záchvatů znovu začala být víc paralyzovaná, nemohla už zase stát a postupně ztrácela i schopnost sedět. Nakonec mi ošetřující přišla oznámit, že už neví, co s námi dělat a vyjednali nám převoz do Motola, kam jsme dorazili až večer, takže herpesin jí byl znovunasazen až ve středu ráno. To už EEG ukazovalo obrovskou epilept. aktivitu, když nám asi týden předtím dělali EEG v Plzni, ještě tam epilepsii vůbec neprokázali.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 257 [Dalších 197 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.