Dana,dvě holky |
• |
28.10.2008 13:21:45
Velmi zajímavý článek.Díky za odkaz.Věřím,že na tom něco bude.A je mi z toho na nic!
|
Dana,dvě holky |
• |
28.10.2008 13:05:35
Mám stejný názor.
|
hrúda |
28.10.2008 12:45:18
Co jsem tak pročítala, hodně nechápu, že i přes vaše upozornění na náhlé zhoršení stavu, byl lék opět podán až několik dní poté. To je taková ta představa některých lékařů, že už vědí všechno a nic nemůže být jinak. Můžu se zeptat, jestli Vám bylo řečeno, zda byla šance, že by se stav holčičky podařil zvrátit nebo postup nemoci alespoň zastavit, pokud by léky nebyly vysazeny?
Jinak pokud se mohu vyjádřit k jakési masáži pediatrů v této diskuzi, teď nemyslím přímo Vás Mili, například naše lékařka je proti jakémukoli očkování navíc a věřím, že by s ní byla domluva i ohledně posunutí běžných očkování. Maličko mě tu mrzí to paušalizování od některých. Samozřejmě je stále plno lékařů, kteří považují své stanovisko za nejdůležitější, ale neplatí to naštěstí o všech. |
28.10.2008 12:30:23
Ano vysvětlili, kromě herpesvirů, na které je primárně určen, působí virostaticky i na některé další druhy virů. Právě proto byli dost překvapení, že ho Milence v Plzni vysadili jen na základě toho, že v likvoru herpes objeven nebyl, ale přitom jinak výsledek všech provedených vyšetření likvoru ukazoval na virový zánět a herpesin je podle toho, co nám řekli, vlastně jediné virostatikum, které mohou použít nejen na herpes ale i na další druhy virů.
|
hrúda |
28.10.2008 12:16:19
Dobrý den Mili, Vaše ztráta je hrozná, nepředstavitelná. Nicméně mám dotaz, vysvětlili Vám nějak lékaři v Motole, jakto že malé zabíraly léky proti herpes virům? Protože spalničky mají jako původce jiný druh virů. Děkuji za případnou odpověď.
Jinak přeji mnoho sil do dalších dní, týdnů... Ať jsou vaši synové jen a jen zdraví. |
28.10.2008 12:01:10
Myš, holka, tys to přesně vystihla za mě, v podstatě souhlasím s každým slovem.
Včera v Sama doma hlavní hygienik opět zdůtazňoval potřebu osvěty, aby se rodiče nebránili očkování, mluvil konkrétně o očkování proti spalničkám. Musím říct, že mě teda dost znechutil. Osvětu bychom skutečně potřebovali, ale zcela opačnou, mnohem větší informovanost o rizikách a vhodnosti či nevhodnosti očkování u konkrétních dětí jak mezi rodiči tak mezi pediatry. Z toho, co jsem se včera dozvěděla právě o vakcíně proti spalničkám, mi vyplývá, že právě tato vakcína je opravdu riziková a že benefit z očkování v tomto případě riziko nevyváží. Hodně nejspíš záleží i na tom věku v době aplikace, nedozrálost hematoencefalické bariéry u malých dětí a přitom injekční způsob aplikace očkování živými viry, tak to mi přijde ze všech těch možností vzniku té encefalitidy u Milenky jako nejpravděpodobnější, když k tomu přičtu ještě to oslabení imunity. |
myš |
• |
28.10.2008 11:37:27
Mili, to co se vám stalo je strašné. Už jsem tady tvůj příběh zahlédla a musím říct, že na tebe i tvou holčičku musím často myslet. Mám teď dítě v podobném věku a procházíme vším tím očkováním a nelíbí se mi moc představa, že se o rizicích nikde nic člověk nedoví, neinformovaní pediatři to do dětí perou hlava nehlava a u některých vakcín není možnost volby na rodičích.
Osobně mě dost udivuje, že je dostupných tak málo informací o vedlejších a negativních dopadech očkování. Z očkování se udělala jakási modla, která se až fanaticky obhajuje bez ohledu na možná negativa. Podle mého za tím stojí obrovský byznys a peníze farmaceutických firem. Jsem pro očkování, ale v rozumné míře, ve vhodném věku, případně pouze v rizikových skupinách u některých chorob. Myslím, že by se v Čechách měl k očkování značně změnit přístup a změnit očkovací kalendář a rodiče by měli mít mnohem větší právo rozhodování, tak jak je to v některých jiných zemích. Dost pochybuju o tom, že ti, kteří očkování v dnešní formě tak fanaticky obhajují by v tom pokračovali, kdyby tou obětí bylo jejich dítě. |
myš |
• |
28.10.2008 11:28:30
Zajímavé počtení na dané téma, je to ve Slovenštině. Nevím, jak moc je to pravdivé a jestlis e tomu dá věřit....no udělejte si vlastní názor....
http://www.cez-okno.net/node/495 |
Raďulka |
27.10.2008 23:32:59
Hm, mojí kamarádce zase totálně ohluchl syn potom, co do něj po porodu zbytečně cpali antibiotika, kvůli dilatované ledvinné pánvičce.
Tak si vyber co je lepší, jestli nechat vše na lékaři, který opravdu může být velmi nevzdělaný v problematice nemoci zrovna tvého dítěte, anebo si hledat info i jinde a nejen u lékařů. Třeba moje dcera má pneumokoka ve výtěrech poslední rok a půl a neohluchla. A mimochodem, já jsem si před pár dny prodělala zápal plic, ke kterému mi zrovna ten její pneumokok dost pomohl... Takže ono to není vždy tak jasné, že kdo ho má ohluchne, jak se nám snaží nabulíkovat reklama na očkování |
saskia |
27.10.2008 23:18:34
holky, ja si myslim, ze at uz clovek ockuje, nebo ne, tak kazda z nas chce proste jen to nejlepsi! Kazdy se rozhoduje na zaklade svych zkusenosti a informaci. Ja bych chtela vedet, jak to bude vsechno za 10 let. mejte se fajn, at uz jste proti, nebo pro.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.