| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Imunita novorozence

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]
29.10.2008 22:19:32
Jiřko, reagovala jsem na tuto část textu, kde mě právě přímo oslovuješ: "...(jinak Niobe, to, že kojení je skutečně prospěšné pro imunitu, ale i budoucí zdravotní stav dítěte je prostě výsledkem mnohaletých výzkumů, tzn., že ta čísla jsou prostě objektivní. To, že v okolí máš kojené děti nemocné a nekojené zdravé je pouze zkreslený obraz tvého úhlu pohledu."
29.10.2008 22:18:24
Mato, připomněla jsi mi, že když se malá v roce sama odstavila, že jsem na chvíli zpanikařilo, co jako budu dělat, jestli ji budu vařit mlíko :-) No do pětí minut jsem se zastyděla při představě, že některé maminy to tak dělají od samého začátku, že prostě v noci musí vstát a ne si jen dítě vzít do postele.
29.10.2008 22:16:01
Jiřko, ještě jednou chci vyjádřit, že se mi Tvůj postoj velmi líbí a taky jsem to tak z Tvých odpovědí na kojeni.net cítila.
Jediné, o co mi šlo, bylo, že taková propagace, jaké v dnešní době je, prostě daným maminkám i ubližuje, prostě když jsem se s těma kamarádkama bavila o kojení, rychle převedly řeč jinam a až o dost později a až s pocitem provinění řekly, že kojily jen měsíc, ale co už, že ted vidím, že jsou jejich holky zdravé...

Souhlasím s Tebou, že ta propagace se musí ubírat jiným směrem a děkuji, že se touto tématikou zabýváš.
Jiřka + 2 kluci
29.10.2008 22:14:54
Niobe, kdepak, kojení není žádná záruka, že dítě bude zdravější, chytřejší, štíhlejší atd., pouze je vyšší pravděpodobnost, že tomu tak bude. Nic více, nic méně. :-) A já jsem přeci taky nepsala, že říkáš něco o tom, že kojení neni pro mimi to nej. Když jsem reagovala přímo na Tvůj názor, tak jsem Tě přímo oslovila. Nesmíš chytat slovíčka a hledat útok na svou osobu, trošku si toto téma bereš osobně. :-) Ale to není nutné, snažila jsem se to pojmout víceméně obecně.
29.10.2008 22:11:41
Já jsem někde psala, že kojení není to nejlepší pro mimina? Že to nemá pozitivní vliv na zdraví? Já jsem psala, že to zase nevidím tak dramaticky, jakože dítě na umělé výživě se automaticky rovná více nemocné dítě, alergik. A myslím, že mé zkušenosti z okolí není pokřivený úhel pohledu, je to právě důkaz, že kojení není záruka.
Mata_
29.10.2008 22:08:12
Je těžké hodnotit oblékání v jiném státě. Vzpomínám na únorový pobyt v Portugalsku, kde jsme chodili v krátkých rukávech a dokonce se i vykoupali v Antlantiku, zatímco okolo nás chodili v zimních bundách, čepicích a rukavicích. Pro někoho je prostě zima 10 stupňů pro jiného -10.
Nyní žiju v NL a jsem ta "zmrzlina" věčně nabalená. Nejsem zvyklá na vítr a vadí mi. Zatímco se Holanďani koupou v moři, často nesundám dlouhý rukáv. Na druhou stranu pokud klesne teplota pod nulu, všichni si stěžují jaká je zima, často nefouká a já jsem spokojená jaké je krásné zimní počasí.

Jinak jsem rozhodně zastáncem kojení. Neumím si představit, že bych vařila mléko. Starší dceru i syna jsem kojila 20 měsíců, nejmladší už skoro dva měsíce marně přesvědčuju, že naplnit bříško se dá i jinak než od mámy. A kašel a rýmu měli děti prakticky od podzimu do jara loni i předloni, letos začali také. Teď kašle i nejmladší a to je prakticky plně kojená. Nikdo neví, jak moc by byli nemocní bez kojení.
Imunita je zatím oříšek, který věda nerozlouskla. Jisté závislosti jsou vypozorované, ale přirovnala bych je pranostikám o počasí.
29.10.2008 22:06:52
Jiřko, ale můj vztah ke kojení je kladný. Tvojí práce si moc vážím, Tvé stránky mi nejednou pomohly.

Já jsem jen odpovídala na první dotaz v této diskuzi a vyjádřila jsem názor na tyto články a diskuze.
Prostě se až často mluví o jednom tématu stále dokola a v podstatě bez sebemenších novinek.
papinka
29.10.2008 21:47:14
Je to jednoduché - virus varicelly - tj. neštovic je jen jeden, po kontaktu s ním tělo vytváří paměťové protilátky, které přetrvávají dlouhodobě a transplacentárně jsou předány miminu.
Virů chřipky je celá řada, základní dělení A,B,C dále podtypy mezi kterými dochází k vzájemným kombinacím a výměně antigenů. TJ. málokdy se setkáme s úplně stejným virem- i očkovací vakcína je každý rok jiná. Hladiny protilátek jsou navíc nízké a nepřetrvávají dlouhodobě.
29.10.2008 21:13:46
Mě to přijde docela pochopitelné. Když matka prodělala někdy dřív neštovice, tak dítě od ní dostane protilátky během těhotenství a těmi je pak nějakou dobu chráněné. Ale s tím konkrétním kmenem chřipky se matka těžko mohla setkat před těhotenstvím, když se ta chřipka šíří až v době po narození dítěte. A kojení proti téhle nákaze moc nepomůže.
Magda & 2
  • 
29.10.2008 21:02:00
Chtela jsem se zeptat, podle ceho oblikate deti? Ja se snazim kouknout vzdycky na predpoved pocasi nez jdeme ven, obcas i vylezu na pavlac, ale ne vzdycky se mi podari odhadnout, jaky je venku vlastne pocasi...Ja zastavam nazor, ze je lepsi mit v zasobe neco navic a pripadne dite doobliknout nebo svliknout, kdyz je nabaleny vic nez je aktualni situace. Hlavne letosni nastup podzimu byl docela divoky, teploty se furt docela rychle stridaly...obcas jsem z toho jelen. Taky mame dost chladny byt a obe deti nesnasi byt v noci prikryte. Kdyz ke mne 3,5 lety syn rano prijde, je uplne studenej, to mi neprijde moc v pohode, ale nevim, co mam delat - na noc dostava pod pyzamo tilko a ted na podzim jsem nasadila i leginy. Jinak obe deti se docela drzi, mivaji jenom sezone rymu nebo kaslik, ale nijak zvlast to nelecime, i chodime pravidelne ven. Kdyz jsou zdrave, tak v podstate za kazdeho pocasi, i kdyz prsi treba na jenom hodinku.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.