| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Imunita novorozence

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 61 [Dalších 1 >>]
Pole levandulové
29.10.2008 14:42:24
Tak muj syn bude nejspis ta vyjimka, co potvrzuje pravidlo - nebyl kojeny ani den a je velmi zdrave dite. Alergie zadne, nemoci taky ne. Od zari chodi do skolky, kazdy den celodenne, jen cca dva tydny po nastupu mel virovy zanet stredniho ucha, prvni v zivote, nechala jsem ho doma dva tydny. Od te doby chodi opet denne a je zdravy. Doufam, ze to tak i zustane.
Ale je fakt, ze je to ditko otuzile, spi pri otevrenem okne, doma nepretapime a puncochace mel na sobe v zivote snad dvakrat. Plavat chodime dvakrat tydne uz od pul roku, coz asi taky ke zdravi prispeje. Kdyz nekdy vidim deti, co nosi zimni kombinezu jeste pomalu v cervenci, tak se divim, ze to vubec mohou prezit, to co ony maji na sobe najednou, tak on ma tak na tri dny:-).
Katka,kluci 6 a 10
  • 
29.10.2008 14:35:18
To dělá i tady hromada lidí, že ty děti šíleně nabalují. Mě je vždycky líto sousedčiných dětí, když vidím, jak jsou úplně rudé a zpocené - když mají mí kluci tričko, tyhle děti jsou 100% ve větrovce a na hlavě čepičku. Touto dobou už je mladší voděn do školky bu´d v kombinéze nebo v zateplených gatích(pod nimi punčocháče) a bundě. Nevím, co na ně navlíkají, když je minus 10.....
29.10.2008 14:08:19
to, ze se ho nemoci budou drzet jsem myslela tak, ze zrejme jeste i pres zimu, kdy je nemocnost vyssi si "neco" ze skolky donese, prave z duvodu, ze pred tim nebyl vicemene skoro nemocny. chodili jsme na plavco, kde bylo otuzovani, mel i kamarady z baraku, takze to neni dite, ktere by zilo ve skleniku nebo bylo extremne opecovavane, jak o tom pises v pripade italskych mamin, to vubec. ale prave proto, ze nebyval nemocny, tak si ted v tom pestrem kolektivu deti "posbiral", co mohl a holt s tim jeho imunita bojuje. vicemene jsem to cekala. jen jsem zvedava, co na to braska, ale jak jsem psala, zatim se drzi.
dalsi vec je, ze u nas ve skolce dbaji dost na samostatnost deti, co se tyce oblikani. on je sice moc sikovny, oblikne se bez problemu, jen nevi, jak co nakombinovat. a prave proto vzdycky dost trnu, jestli si milacek oblikl na ven, to co mel nachystane, nebo vybehl jen v teplackach, pripadne, jestli si oblikl strample nebo svetr pod sustakovku atd... chapu, ze ucitelky nemuzou ohlidat vsechyn deti, co maji oblecene na prochazku, proto vzdycky vyhlizim, v cem uvidim - bydlime blizko u skolky. ;)
Ananenka
29.10.2008 13:57:49
Mám dva syna - první nekojený - do čtyř let téměř nemarodil (asi 1x), nenocný byl až po nástupu do školky. Je štíhlý a do současné doby (14let), až na některé infekty zdravé dítě.
Mladší - plně kojený do 8 měsíců s příkrmem, do jednoho roku - od malička nenocný, začal asi od 3 měsíců a chytlo se ho, kde co. Dnes 10 let, má problém s mírnou nadváhou a bývá častěji nemocný než jeho bratr.
Tak ať je to s kojení, tak nebo tak u nás to podle výzkumů prostě nevychází.
Díky Bohu za kojení, když to jde, tak kojit, kojit a kojit a pro maminky, které kojit z nějakého důvodu nemohou - není to žádná tragédie - za to trápení to nestojí - znám z vlastní zkušenosti!
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
29.10.2008 13:36:15
No to me povidej, ja ziju v Italii, a tady ty maminy jsou snad jeste horsi nez v Cechach :-) Jednak jsou vsechny pomerne starsi (35 - 40) tedy mluvim o holkach s kterymi jsem absolvovala predporodni kurz. Vsechny jsme byly poprve tehotny. Prakticky vsechny, hlavne ty starsi, jakmile venku trochu fouka, nebo prsi, tak se nehnou z domu. Kratce po porodu bylo uplne na dennim poradku, ze jsme se domluvili, ze odpoledne pujdeme na prochazku s mrnatama; me mala chtela usnout, tak jsem si ji rovnou pripravila do kocarku (vzdyt spat venku na cerstvym vzduchu dela lip) a v tom zvonil telefon a tam mi hlas rika: "Vis on mi ted usnul, takze nemuzu jit ven." No zasnu jeste ted. Nebo je hezky, ale fouka trochu vitr, teda zadna vichrice, ale jen tak pofukuje, rekneme tak na vetrovku. A ta ho navlikla malem do zimni bundy. Kluk furt spocenej a takze porad jenom nemocnej. No hotovo.
Jinak nestovice by byly dobry je radsi chytit, at si to ty deti odbydou, kdyz jsou maly. No snad se vam podari.
Jinak dekuju za stejny nazor na vec :-) papa
Babsi+2
29.10.2008 13:22:37
Magdi, já zírám. Někoho takového (se zdravým selským rozumem) bych v mém okolí ráda viděla.
Mám pocit, že kolem mě jsou spíše maminy, co dítě chrání před nemocema-zimní bunda v září, odstup od dětí s rýmou apod. Chápu, že některé děti jsou nemocnější ale přeci o to víc by se měly otužovat, ne?!
PS: sháním neštovice. Ač jsou obě děti v kolektivu, nějak se nám vyhýbají.
Pavlína, 2 malí kluci
  • 
29.10.2008 13:16:51
Jen tak na okraj ke Tvým argumentům o kojení: já mám taky kamarádky, co kojily/nekojily.... A taky znám pár lidí, co kouří a dožili se vysokého věku a taky pár co nekouří, žijí zdravě a jsou vážně nemocní. Proto se ohledně kojení v článku používá formulace větší pravděpodobnost onemocnění a menší pravděpodobnost onemocnění.... A o škodlivosti kouření a prospěšnosti kojení snad nemusíme diskutovat....
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
29.10.2008 12:46:55
Vsak psali ve clanku a i bez to kazda matka vi, ze kazde dite je jine. Jak charakterem, tak i co se tyce imunity.
Kazdopadne muzes mit pravdu, ze je to vsechno kvuli podporeni kojeni. Ale musim rict, kojeni je to nejspravnejsi na zacatku zivota maleho novorozence. Matky, ktere z nejakeho duvodu kojit nemohou, je mi jich sice lito, ale urcite by se nemely citit vinne. I kdyz materske mleko je porad lepsi, jiste ti mali drobecci nebudou hlady.
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
29.10.2008 12:41:30
Jiste lepsi odpoved imunologa, ale z me zkusenosti: Co se tyce starsiho syna, ve skolce deti onemocni pravdepodobne hodnekrat prave proto, ze si "zvykaji" na nemoci, se kterymi se do teto doby nedostaly do styku. Neznamena to tedy, ze by se ho nemoci mely drzet i dale. Je pravdepodobne, ze ve skole uz tak casto nemocny nebude. Ja jako mala, ve skolce jsem byla jen v poslednim rocniku, kde jsem nebyla vubec nemocna a v prvni tride to byla nocni mura, protoze jsem naopak byla porad marod.
Co se tyce miminka, pokud je kojeno tak neni pravdepodobne, ze to od sourozence nebo maminky chytne. Samozrejme je porad lepsi davat si pozor, aby deti navzajem k sobe moc necuchaly. Moje holcicka, kdyz byla uplne mala (kojila jsem ji do dvou let, z toho plne do 8 - 10 mesicu) tak nechytla skoro nic. Nejakou rymu a kasel jen v prechodnem obdobi ci v zime a to, kdyz uz byla o neco starsi (tak jeden rok). Cekam tedy, ze prave ve skolce si ty nemoci vybere, v co i doufam, protoze v prvni tride skoly, kde se uci psat by to byl velky problem.
29.10.2008 12:36:43
Tak já si myslím, že to, že jsou kojené děti více chráněné, čili že mají lepší imunitu, je spíše modní záležitost, aby se podpořilo kojení. Jinak si neumím vysvětlit případy svých kamarádek, které se zdravě stravovaly i v těhotenství i v období kojení, a měly nemocné děti např. ve 2. měsíci, ve 4. měsíci šílená zahleněnost a dávivý kašel...

Tyto články už mě docela i štvou. Jak se má asi tak cítit matka, která kojit nemohla? Jakože dítěti nedala to nejlepší? Mezi mými kamarádkami jsou i dvě, které kojily jen jeden měsíc a obě holky jsou naprosto normální, zdravé, marodí málo a vždy v obdobích, kdy je nemocnost velká.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 61 [Dalších 1 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.