16.3.2006 13:59:53
Ahojky, strašná zkušenost! Je mi to líto. Snad i proto, že umělé oplodnění mě čeká taky - jiná možnost není. Doufám, že vaše i mé snažení bude úspěšné
|
7.3.2005 11:05:12
No, moc velka tragedie to neni... Ale, vazena, co mi poradite , když mam manzela, ktery ma 2 deti z prvni zenou. Porad jenom slysim: " Radku, to potrebujeme, to potrebujeme". A vy tise mlcite a nic na to nemuzete rict. Ja chodim nakupovat s manzelem detem darky na Vanoce, ja chodim na pout, ja varim v nedeli manzelovi a jeho detem, kdyz jsou u nas na navsteve, ja jsem proste sluzka nikoli matka. Citim se mizerne. Ja mu nemuzu dat dite, ktere bychom jsem vychovavali oba spolu. Byvala s detmi mi krade manzela. Ja vim, ze jsem si ho vzala s detmi, ale jsme u jineho tematu. A pokud bychom jsme nemeli deti ten rok, tak se rozvedeme -nejsem clovek ktery umi zit pro manzelovy deti z prvniho manzelstvi, ono to ani ne jde, proto že ty deti maminku maji, tudiž ja nedostanu sansi byt matkou - DETI UZ JEDNU MAMU MAJI.
A CO JA???????????????????????????????????????????????????? |
Jana Vranova |
• |
27.1.2005 16:46:48
Neni to z me vlastni zkusenosti, ale jedna moje kamaradka prozila neco hodne podobneho. Reprodukcni klinika je rovna Bohu, proste jen opravuje Matku Prirodu (sic), ktera kdesi cosi zanedbala... Velmi neprijemne prostredi nerespektujici intimitu paru, nerkuli pocity zeny. Take odesli a rekli si, ze jim to za to nestoji.
|
berta |
• |
4.9.2004 22:04:13
Ahoj,
zaujala mne ta shodnost s mím osudem - Cytostatika a po té nevytvářející se žádné spermie - žádná životadárná tekutina - opravdu není žádná šance tyto orgány probudit a alespoň trošičku dostat??? Má někdo pro mě pozitivní zprávičku? |
7.6.2004 17:36:25
Donno
úplně tě chápu. Rozhodnutí nemít dítě se dá možná přirovnat k rozhodnutí nemít auto (s trochou nadsázky). Okolí to také většinou těžko chápe. Ale nějak nechápu, proč nahlížíš do diskusí, jako je tato - o porodu a těhotenství. Proč raději nenakukuješ do diskusích stvořených přímo pro tebe? Např. tato http://www.rodina.cz/diskuse290.htm Rozhodli jsme se nemít děti, ale okolí se s tím nechce smířit. Vždyť okno s touto, a podobnými diskusemi, vůbec nemusíš otvírat a ušetříš si tak spoustu času i nervíků a rozčarování :))) Hodně štěstí a zdraví :) |
Donna |
• |
6.6.2004 22:52:37
Pořád tady čtu, jak je dítě smysl života a jaká je to tragédie ho nemít. No prosím, každý ať si svůj smysl života najde sám. Ale co mě opravdu dokáže naštvat a zarmoutit žároveň jsou lidé, kteří tohle nechápou. Kteří si myslí, že ostatní musí nutně sdílet jejich názor, a pokud ne, je s nimi něco v nepořádku, jsou hloupí, zlí, sobečtí a já nevím co. A je potřeba je začít buď litovat, nebo poučovat... ale to je omyl, dámy!
Vy chcete/máte děti, já je nechci a nejsem sama, a nestydím se za to, naopak. Je to moje volba, nejsem kvůli tomu horší člověk než kdokoliv z vás. Proto nechápu, proč ve vás tak vře krev, když se na něco takového zavede řeč. Každý opravdu nemusí chtít děti, je to těžké asi pochopit, ale opravdu mohou mít lidé jiný názor než většina z vás. Je to trochu offtopic, ale nedalo mi to, když to tady čtu. |
petra25 |
• |
21.5.2004 21:05:15
Omlouvam se za neumyslné nedopatreni, ktere jsem zpusobila. Reagovala jsem na dopis Valerie, na ktery jsem se dostala pres "Vyzkouseli jsme asistovanou reprodukci", muj dotaz jsem zde nenasla. Proto jsem take psala 2x Pak jsem si vsimla, ze Valerie sice psala do "Vyzkouseli jsme asistovanou reprodukci", ale ke clanku "Bezdetna manzelstvi".Diskuze je stejna v obou pripadech.Jinak moc diky za radu :-) Hezky den preji
|
sally |
20.5.2004 21:57:27
Petro,
existuje tu rubrika umělé oplodnění, tam by ti holky určitě poradily více. Na stránce s diskuzemi to hledej zhruba urpostřed pod "Chtěli bychom miminko". |
petra25 |
• |
20.5.2004 20:03:54
Ahoj.Po precteni clanku se mi chtelo fakt brecet. Muj muž bere delsi dobu cytostatika, tudis se mu nevytvareji zadne spermie. Pred nasazenim lecby jsme museli spermie zmrazit v Poliklinice na Karlaku.(Ted jsem uplne zpitomela, ani nevim jak se presne ustav jmenuje). Asi nam nezbyvá jina moznost nez podstoupit umele oplodneni, z ktereho mam desivy strach. Nechci plytvat "zivotodarnou" tekutinou",ktere je pramalo, proto chci volit ISCN. Muzete mi prosim nekdo poradit ze zkusenosti nebo doslechu o teto metode a o tomto Ustavu? Pristi cyklus chci najet na STM, nechci ztracet nadeji na prirozenem poceti - co kdyby?:-) Je fakt ze clovek nikdy nevi...
|
petra25 |
• |
20.5.2004 19:37:50
ahoj. Po precteni članku mi bylo fakt do breku. Muj muz uziva delsi dobu cytostatika, tudis se mu uz nevytvareji spermie. museli jsme pred lecbou zajit do spermabanky a odevzdat "zivotadarnou" tekutinu, ktere neni mnoho.Bohužel asi prirozenou cestou to nepujde, tak budeme muset podstoupit umele oplodneni. Mam z toho fakt desny strach. Navíc nechci nic riskovat a tak uvazuji o ISCN. Muzete prosim poradit jake mate s tim zkusenosti?Od pristiho cyklu zacinam s STM, kez by mi to bylo k necemu dobre,ale clovek nikdy nevi...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.