| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezdětná manželství

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]
  • 
9.4.2004 4:03:57
No já nevím, jestli je v tomto případě člověk odkázaný jen na lékařskou péči.
Příklad 1 - moje žena. S bývalým partnerem rok nemohla otěhotnět a když se jí to podařilo, ve 3. měsíci o to přišla a on se s ní rozešel. Potom já, chlapec (tehdy opravdu!) nezkušený jsem dal na její "zaručené" počítání neplodných dní a za měsíc jsem věděl, že se musím ženit. Oba jsme měli "zmeškáno"(bylo nám 27, což za komunistů bylo opravdu moc), tak nám to tolik nevadilo. Sice měla rizikové těhotenství, ale kdo ho dneska nemá. Později jsme si ještě pořídili holčičku, taky na první pokus. Tedy změna partnera stačila - jsem na to hrdý :-))
Příklad 2 - Maminka dělala (dávno před revolucí) na sociálním, tehdy se tam dělalo něco jiného než dnes. Rozhodovala o tom, komu z bezdětných žadatelů bude přidělěno dítě do osvojení. Při tom se zjišťovaly o rodině všechny možné drby a i dále se vedly záznamy. Zajímavé bylo, že často po tom, co bezdětní manželé dostali dítě, po nějaké době se jim povedlo i vlastní.
Co z toho plyne?
Ta neplodnost může mít spoustu příčin. Může být neplodný jeden z partnerů, ale mohou být oba zdraví a jen se k sobě (geneticky, chemicky ???) nehodí. Potom je, dámy, otázka, jestli nezkusit jiného partnera. Vím že je to proti přesvědčení některých, ale je to často efektivnější, než ztrácet roky života léčením. Další možnou příčinou neplodnosti je psychika. I to je asi důležité, i když si to málo kdo připouští. Proto je bezdětná rodina "úspěšnější" když už nějaké (třeba adoptované) dítě má. Už to není takový stres, už na tom tolik nezáleží a najednou to jde. Sex by měl být potěšení a ne stres z toho, kdy už to konečně vyjde. Možná i nějaký ten milenec je úspěšnější než manžel jen proto, že doma je to "povinnost", kdyžto tady často propukne stav oboustranné zamilovanosti a hormony se bouří :-))
Nejsem sice na tyto věci odborník, ale ledacos člověk odpozoruje a potom si ty souvislosti dává dohromady. Snad mě za ty názory neukamenujete.
Vláďa
Eva, čekatelka 27měsíců
  • 
16.3.2004 14:58:45
Myslím, že se to nedá pojmout všeobecně. Všechno je o lidech - v tom to je!
Platila jsem si soukromého lékaře asi 4 roky, kapacita, spoustu titulů, ukázkový vědec studený čumák. A když jsem chtěla otěhotnět a potřebovala jsem poradit, tak mi po půl roce řekl, bez vyšetření, že jsem neplodná. Okamžitě jsem ukončila péči a přešla k lékařce kterou mi doporučila kamarádka. Vypadala sympaticky, ale poslala mi na základní vyšetření. Což nikam nevedlo. A utekly celkem dva roky. Ukončila jsem péči.
Začala jsem být moudřejší, a po průzkumu trhu jsem se objednala do CAR, Apolinářská ul. (VFN UK). Výsledky komplexního podrobného vyšetření jsme měli za měsíc za sebou. Víme, že jsme zdraví a teď budeme zkoušet další možnosti. Podle ultrazvuku se dá určit termín ovulace. Momentálně čekám jestli to vyšlo. Ochota a péče kterou mi věnují jsem ještě nikde neviděla a děkuji jim za to. Tam jsou lékaři, odborníci na pravém místě -kteří se snaží pomoci těm kdo chtějí miminko a vřele doporučuji i ostatním párům!
  • 
18.2.2004 7:14:29
Vážená Katko,
začátek vašeho příběhu se velmi podobá tomu mému, veškerá vyšetření od svého gynekologa jsem měla. ISCARE jsme s manželem navštívili poprvé v srpnu 2002, říjen 2002 1. inseminace, prosinec 1. IVF, duben II. IVF, teprve poté nám bylo navrhnuto imunologické vyšetření. Chyba se našla, mám antispermatické protilátky,ktéré neumožní oplodněnému vajíčku zahnízdění. Jsem velmi ráda, že jste optimistická, a že termín Vašeho objednání je pouze dva měsíce. První termín jsme dostali za 4 měsíce, druhý již za 5 měsíců, a nyní jsme se koncem ledna objednávali za červenec /takže více než 5 měsíců/, léky, které je nutné brát 2 měsíce se pak užívají měsíců pět. Do Prahy Podolí to máme 120 km, ráno vyjíždíme v 6,00, v 8.00 proběhnou odběry a na řadu k lékaři jsme se teď 2x dostali okolo 12.00.
Přeji Vám, aby výsledky pro Vás dopadli co nejlépe, a abyste toto imunologické vyšetření již nemusela vícekrát absolvovat. Chápu je o toto vyšetření je veliký zájem, ale proč se dělá jen v jediném zdravotním zařízení v republice.
  • 
10.2.2004 16:56:53
Tak to je síla, nevím, jestli už se vám to podařilo, nebo jestli se stále pokoušíte o mimi.My to s manželem zkoušíme už 1,5 roku a zatím nic. Od podzimu jsme v péči ISCARE IVF v Praze Hloubětíně a rozhodně si nemůžeme stěžovat na poskytovanou péči, přívětivost personálu - vše v pohodě, všechno nám nejdřív podrobně vysvětlili,popsali i finanční stránku věci (doposud jsme nezaplatili nic). Absolovovali jsme nejdříve 3x asistovaný styk - to se nám zatím nepovedlo, a teď čekáme na výsledek inseminace. Manžel byl se mnou v ordinaci při každém UZ i při samotné inseminaci.Sperma mohl muž přinést z domova potřebnou dobu před zákrokem a rozhodně ho neposílali nikam na WC. Jsme naprosto spokojeni, teď už chybí jen 2 proužky na testu, ale věřím, že to vyjde, jsme oba naprosto zdraví.
24.11.2003 14:14:13
No, abych se přiznala, popis tohoto způsobu "početí" je naprosto příšerný... Nedivím se, že tato "maminka" už nechce takové oplodnění nikdy zažít. Doporučila bych změnit CAR, protože já jsem také byla na IUI a byla jsem naprosto spokojená. Doktorka nám vysvětlila, co nás čeká, seznámila nás s riziky, byla milá a příjemná nejen ona, ale i ostatní personál, a ačkoliv musel být manžel v práci, tak se mnou byl přítomen jenom v myšlenkách, cítila jsem se docela dobře. Sice jsem musela chvíli přetrpět bolístku při zavádění insem. katetru do dělohy, ale byla jsem s přístupem personálu i lékaře spokojena.
Karen
  • 
13.10.2003 15:25:21
Májo,
díky za odpověď. Možná se budeme v Pronatalu potkávat. Chceme to ještě chvíli zkusit přirozeně. Jedna moje známá po nepodařeném jednom umělém oplodnění nakonec počala přirozeně. Mám ještě trochu času(zkoušíme to rok).Tobě přeju hodně trpělivosti a ať Vám to konečně vyjde. Držím palce!!!
  • 
13.10.2003 9:33:45
Ahoj Karen, také jsem si kladla tyto otázky. Nikdo se s námi o tom nehodlal bavit. Prý se stává, že se embria rozpadnou a je to "samozřejmě" nekvalitou embrií.Pořád si pamatuji jak jsem tam ráno před transferem volala a na recepci mi řekli, že nemusím jezdit. Chtěla jsem vědět co se stalo, tak mě přepojili do laboratoře. Nevěřila jsem vlastním uším jak embriolog nadával cestou ke sluchátku. Samozřejmě mi nedal žádnou odpověď- prostě se rozpadli.
Měla jsem stále silnější pocit, že v Hloubětíně chtejí na našem neštěstí vydělávat, tak jsem se rozhodla pro změnu centra.
v Pronatalu mám pocit, že opravdu chtějí pomoci nám a ne jen svým kapsám. Zatím tam nejezdím dlouho, ale pomohli už mnoha párům, keří měli poslední šanci. Tak věřím, že změna a můj dobrý pocit nám také pomůže.
Přeji hodně stěstíčka při rozhodování a brzy kulaté bříško.
Mája
Karen
  • 
12.10.2003 17:35:21
Ahoj,
rozhoduji se, kam půjdu pro rady, také nemůžeme dlouho počít dítě. Prosím Tě, v čem je přístup ISCARU a Pronatalu jiný? Je to normální, že se embria po rozmrazení rozpadnou? Jakou záruku Vám dali? Nerozumím tomu, ale to by se přece dalo reklamovat? Nebyla to nakonec jejich chyba, která Vás stála další peníze?
  • 
11.10.2003 17:10:37
Ahoj, navštěvovala jsem ISCARE v Hloubětíně. Mám za sebou 2xIVF+ ICSI a jednou KET. I já jsem do početí miminka investovala spoustu peněz a dnes mohu říci i času. Snažíme se 6 let,zatím marně. Pojišťovna sice hradí každému bezdětnému páru tři "pokusy", ale je mnoho párů, kterým nestačí "základní verze".Manžel má málo pohyblivé spermie, proto musíme využít ICSI(injekční metoda pro vstříknutí spermie do vajíčka= 12000,-) , oplodnilo se nám 8 vajíček z toho mi 3 zavedli a zbytek dali zamrazit=3500,-.Po šestiměsíční pauze, mě lékař pomocí hormonů stimuloval k provedení KET(transfer zamražených embrií). Nakonec jsem na KET nešla, protože mi celkem chladně zdělili, že se mi všechna embria po rozmražení rozpadla. Další stimulace byla zase o něco drahší. Musela jsem doplácet injekce PUREGON 120,-/jedna ampule( potřebovala jsem jich 28ks.)Což máme dohromady 3360,-+12000,-+3500,- na jeden pokus. To nepočítám cesty a léky, které se také doplácejí. Je mnoho páru jako jsme my, kteří nemají šanci bez zákroků NEHRAZENÝCH pojišťovnou. Připravujeme se na poslední IVf pojišťovnou hrazené. Nejeli jsme na dovolenou, zřejmě nepojedeme ani příští rok. Jediné na co šetříme je další šance mít dítě.Všechny mé kamarádky, které mají děti mi říkají jak jsou drahé, já vím své a děti nemám.Ještě jednu informaci: začala jsem jezdit do Pronatalu, ceny za nehrazené zákroky jsou podobné, ale přístup je na rozdíl od ISCARU profesiální. Věřím, že to bude změna k lepšímu a snad se dočkáme toho vytouženého cíle.
15.9.2003 11:31:39
Milá Radko!

Uvažovala si někdy nad tím, co by bylo, kdyby tvá matka měla stejný
názor na děti a rodičovství, jako ty? Nebyla jsi taky náhodou dítě?
Zeptej se matky, proč vás chtěla.Co tvůj bratr, má snad stejný názor
jako ty? Koho by si v té škole prosím tě učila? Nám takový dojem, že ty
určitě (doufám!!) nejsi pedagog!!! A nebo jestli ano, tak těch dětí je mi
vážně líto! Máš manžela? On sdílí tvé názory?

Alena

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.