| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věříte na obrázky?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 127 [Dalších 27 >>]
Rybka
  • 
26.11.2008 19:42:09
Jo, jasně. Kdybys takovou holku viděla někde venku na lavičce jak si povídá s obrázky tak co si pomyslíš? Že je to nějakej blázen. Tady se oháníte autismem, tím jak je úžasná atd. Chodíte kolem horké kaše a co si skutečně myslíte byste nikdy s ohledem na autorku nenapsali. Ta holka není normální a s tím jestli ji má někdo rád to nemá nic společného. Ono to zní lépe, když se řekne autista než když se řekne blázen.
Tvoje horší já
26.11.2008 19:32:25
Moc nechápu, co sleduješ svým příspěvkem. Nebylo to ani chytré, ani vtipné.
Pavla S. + 3berušky a chlap
26.11.2008 19:05:19
Rybko, Maceščinu životní cestu se třemi osvojenými dětmi sleduji už dlouho. Míša není cáklá, což se o Tobě evidentně říct nedá.

Míša mi přijde neskutečně úžasná. I přesto (nebo právě proto), že je autistka. Z celého Maceščina článku cítím, jak moc ji miluje a jak je ráda, že ji má. Míša asi bude mít v životě určité problémy, ale to jí nikterak nebrání v tom, aby byla dokonale šťastná. Uplatnění si určitě najde, pevně věřím, že zůstane u umění v jakékoliv podobě, a stejně pevně věřím, že bude výborná, protože talent a cit pro krásno nepochybně má.
26.11.2008 18:45:20
Nedávno jsem psala seminární práci na dětský autismus. Sama nemám žádnou psychiatrickou diagnozu, ale můj přítel měl v období střední školy několik psychotických atak a je diagnostikovaný schizofrenik, už deset let je v pořádku, ale má také svůj svět, mě je v něm dobře, protože mám sama od dětství různé mimosmyslové zážitky. Oba fungujeme, pracujeme a máme i VŠ vzdělání, někdy jen působíme na okolí trochu divně.
Ono totiž neznamená, že světy které nevnímáme neexistují... naše vědomí je velmi omezené. Ať žijí obrázky. Děkuji za vše co dýchá jinými dimenzemi.
26.11.2008 18:34:57
Rybko, ta holka není cáklá, ta holka je autistka, jestli teda víš, co to je~a~

Rybka
  • 
26.11.2008 18:20:43
No,ta vaše holka je teda pěkně cáklá. A ještě se tím chlubíte. Aspoň, že hezky maluje.
Jaspi
26.11.2008 17:47:54
Nejen plyšáci... :-). Povídáme si ostatníma hračkama, nikdo s nima nesmí házet, nikdo je nesmí poškodit. Bolelo by je to. Povídáme i s autem. Obrázky jsou nádherné, Johnny mě uchvátil ~x~
Martina, 2 kluci
26.11.2008 16:22:07
Jano, autistické rysy nás má spousta :-)
Můj manžel, můj starší syn...
Když jsem viděla film "Sněhový dort", ani jsem nedýchala a na konci mi tekly slzy, protože postava autistky říkala přesně stejné věty jako náš Honzík, nechápala přesně stejné věci jako náš Honzík...
Maceška píše, že ji Míša obohacuje...cítím to stejně - není nad to, když vám někdo milovaný ukáže, že existuje úplně jiné vnímání světa, než se všeobecně "má"...tyhle zkušenosti se mi v mém učitelském povolání hooodně hodí.
brzobohatka
26.11.2008 16:20:26
"... autista dokáže soustředit na činost, na kterou zástupy "normálních" lidí nemají trpělivost. Musí přece být možnost jak jejich zvláštní schopnosti využít."

Jetli je Míša dobrá na kopírování předloh, tak by mohla jít na restaurování. Např. na Vyšší odbornou školu uměleckých řemesel v Brně. ~x~
26.11.2008 16:10:28
To je hezký :-)
Nevím, jak takové dítě připravit na vstup do života a společnosti, postižené dítě nemám. Ale hodně mě v tomto směru oslovuje film "Forest Gamp"
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 127 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.