| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě? Dříve jen majetek, dnes rovnoprávná bytost!

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 231 [Dalších 151 >>]
kreditka
27.11.2008 14:21:54
A může za to opravdu jen to školství??? Nemohou za to i rodiče, kteří chrání své "mazánky" a z cesty za vzděláním jim poctivě uklízejí všechny případné překážky? Co zmůže učitel se zlobivým děckem, pokud nemají o nápravu zájem rodiče??
kreditka
27.11.2008 14:18:28
No učební obory se neotvírají protože není zájem! Firmy mají naopak o učně zájem velký, ono dnes sehnat schopného řemeslníka je kolikrát nadlidský výkon. Proč by se navíc děti hrnuly do učebních oborů, když potom budou v budoucnu hůře placeni...Dnes se prostě jede na prachy a ty jako zedník či tesař sice nějaké vyděláš, ale za cenu celodenní dřiny v parnu i mrazu. S maturou mají děti alepoň šanci získat nějaké to "teplé" místečko v kanclíku s určenou pracovní dobou a nesedřeným tělem.
27.11.2008 14:18:27
Kreditko, ale to jsou jednotlivé případy, není to většina. Chápu ale, že i ty jednotlivé případy dokážou sakra znepříjemnit učitelům život. Jenže kolikrát jsem slyšela, že rodiče, kteří dokážou vypustit z pusy - učitelka je kráva, potřebovala by přes hubu - jsou kolikrát ti, kteří doma své děti mlátí jak žito. Jenže uznávají zásadu - svoje děti si budu mlátit sám a ostatní mi do toho nebudou kecat. A taky tomu říkají přísná výchova. Dítě je doma pak jak oukropeček a za prahem bytu nebo domu je to sígr první velikosti.
27.11.2008 14:13:18
Já nevím, tohle se mi stalo jen jednou, když byl malý hodně malý. Byl prostě unavený a do toho obchodu nechtěl. Jenže já tam potřebovala. Nechala jsem ho vyválet, stála opodál a jen hlídala, aby na něj někdo nešlápl. Uklidnil se poměrně rychle, protože byl mokrý a byla mu asi zima. Očistila jsem mu kapesníkem obličej, ruce, vzala ho za ruku, koupila tu nejnutnější věc a šla s ním domů. Už tehdy chápal, že ho nemůžu pochovat, protože je špinavý, že musí jít pěšky a nemohu ho nést a že do toho obchodu bylo nutné zajít a vůbec to netrvalo dlouho. Uznávám, že nemám extra vzteklé dítě, protože to už nezopakoval. Ale můj postup by byl zřejmě stejný. Nevím. Vím jen zcela jistě, že bych ho neoplacávala. K čemu, stejně už byl špinavý a mokrý.
kreditka
27.11.2008 14:13:05
Myslím tím to, že se v poslední době rozmáhá mezi dětmi agrese vůči učitelům s podporou rodičů. Dříve byly tyto problémy taky, ale ne v takovém měřítku. Jestliže dítě bezdůvodně napadne učitele a rodiče místo aby potrestali dítě začnou problém svádět na učitele, školu atd. zatímco dítě je nedotknutelné je to cesta do pekel. Samozřejmě tím netvrdím, že pravda je vždy na straně učitele, ale přeci jen každý z nás chce kolikrát vidět své dítě lepší než kolikrát ve skutečnosti je.~m~
27.11.2008 14:07:48
Přítel je učitel na ZŠ a když děti napíšou špatně písemku, může za to on, poznámky jsou k ničemu, rodiče většinou nezajímají, zvýšit hlas se nesmí, děcka ví, že si můžou dovolit cokoliv a celkem nic se jim nestane... špatné známky, špatný pedagog, rodiče napíšou petici...děti využívají situace. Dnešní středoškoláci dělají hrubky i ve vyjmenovaných slovech, úroveň maturantů je hrozná... co dodat...
27.11.2008 14:07:23
Žabátko, ale to taky není chyba těch dětí. To je chyba systému. Je tlak /ale nevím, od koho/, aby co nejvíc dětí mělo alespoň maturitu, skoro vymizely učební obory s maturitou, všechny děti se co nejvíc cpou do škol. Uznávám, že spousta z nich by dřív neměla šanci. Ale to je ta snaha zvýšit vzdělání národa. Možná nejsou učební obory, protože firmy jsou soukromé a ti učni by pak neměli kde vykonávat praxi. Pak taky požadavky zaměstnavatelů - vyučení neuznávají, ke všemu chtějí maturitu. Divíš se pak, že úroveň středního školství oproti 20let zpět poklesla?
27.11.2008 14:02:03
Salíku, prvně, hysterické dítě nemá smysl bít, ani mu nic vysvětlovat. Prvotní je ho zklidnit. Na každé dítě v každém věku platí něco jiného, musí se přemýšlet a zkoušet. Ale hlavně s chladnou hlavou. Promiň, asi to zní jako mentorování, ale mě trochu už rozčiluje, jak to, že takovou základní věc někdo neví.~g~
27.11.2008 13:59:16
No, já teda pocity utlačování měla. Tehdy jsem to samozřejmě neuměla přesně konkretizovat a specifikovat /ovšem i kdybych to uměla, bylo by to úplně jedno/. Učitel měl absolutně a vždy pravdu a nediskutovalo se. Protože jakákoli i nevinná námitka byla brána jako odmlouvání a vzdor a to se neodpouštělo. Dětem bylo neustále zdůrazňováno, že musejí být zticha a poslouchat. Je pravda, že se to víceméně každé dítě naučilo, ve svém zájmu. Ale dusilo mě to. A to nebylo jen ve škole, to bylo úplně všude. Jsem ráda, že dnes to je jinak.
Cita
27.11.2008 13:57:27
Xantipo, nemůžu než souhlasit..
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 231 [Dalších 151 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.