| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemám vůbec žádné kamarády!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 86 [Dalších 46 >>]
7.12.2008 15:12:04
Díky, to vím.... mě se to vrací už ted, když vidím tu změnu, jak je štastný, jak 3 roky této školy (1. - 3.třídu) bez problémů dohnal... dřív byl i často nemocny - psychika má vliv i na imunitní systém... ted jsou i nemoci pryč... :-))
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 15:05:56
Gratuluji a přeju, aby vám klučina dělal jen radost!! Těch peněz rozhodně nelitujte! Všechno se vám tisíckrát vrátí (nemyslím finančně)!!!
7.12.2008 15:00:16
právě jsem napsala příspěvek o mém nadaném 11 ti letém synovi, kterého dostal kolektiv již ve 3.třídě ZŠ až na neurologii do nemocnice (je hodně citově založený a denodenní posmívání dětí a to že i kamarádi z 1 - 2. třídy se od něj na radu ostatních odvrátili, velmi těžce nesl... )
Letos se hlásí na 8leté matematické gymnázium, a doufá, že tam budou děti, kteří jako on mají přehled... a matiku a počítače milují....jak je možné, že i zde je šikana nadaných... o které gymnázium a město se jedná, napsala bys mi prosím? Můj mail Renataron@seznam.cz
7.12.2008 14:42:15
Můj syn ve 2. třídě s IQ přes 140 byl na základě testů přijat do MENSY ČR, ve třetí třídě během roku - 1 hod odpoledne udělal s učitelkou matematiku 5. třídy ZŠ, měl obrovský rozhled a vědomosti oproti ostatním 30 dětem ve třídě, která byla složením dost podprůměrná a hrdinou byl ten, kdo dostal kouli, poznámku, pomluvil, či ublížil druhému... ve třetí třídě dostala šikana dětí, za jeho odlišnost, mého syna do nemocnice na neurologii... začal omdlévat, oči v sloup, necítil končetiny, bylo podezření na epilepsii.Týdenní testy v nemocnici nic takového naštěstí nepotvrdili, jde o afektivně respirační paroxismus, dle psychologa bylo nutné změnit školu, učitele....Bohužel žádná z 5 mnou oslovených škol v Brně nechtěla přijmout nadané dítě, se kterým by učitel dělal po odpol. ve 4. třídě v matice 6. - 7.tř....a rozšířil i učivo v ostatních předmětech...řekli mi, že i jejich kolektiv ho asi jako nového a jiného nepřijme....

a tak chodí 2.rok do soukromé školy, kde je dětí ve třídě 17, děti se zde berou do 1. třídy na základě přijímacích testů , všichni jsou nadprůměrní, někteří i nadaní, v matice má i 2 skoro konkurenty....což je nadšený , všichni se letos hlásí na gymnázia a všichni se jako každý rok dostanou....škola má jen první stupen. Konečně si tu našel kamarády, kteří mu rozumí, úžasně se za lonský školní rok změnil, je z něj humorista, bavící ostatní, smějící se a štastný.Takže nelituji těch 50 000 kč, které mě 4.a 5. třída základní školy mého syna stojí a které jsem si musela půjčit, nebot jsem samoživitelka, pracující ve školství - v mateřské školce s hluboce podprůměrným platem. Otec mého syna odmítl čímkoliv přispět...

JE LI TU NĚJAKÁ MAMINKA Z BRNA S PODOBNÝM SYNEM MEZI 10 - 12 LETY, KTERÝ SE LETOS HLÁSÍ , ČI UŽ CHODÍ V BRNĚ NA MATEMATICKÉ GYMNÁZIUM NA JAROŠKU,ALE NENÍ TO PODMÍNKOU :-) PROSÍM, NAPIŠTE, RÁDI SE SEZNÁMÍME....TAKOVÝCHTO DĚTÍ JSOU PRÝ JEN 2% A VELICE TĚŽKO SE VZÁJEMNĚ HLEDAJÍ....
Beruška
  • 
7.12.2008 14:26:10
Vzhledem k tomu, že se mě toto téma týká, rozhodla jsem se sem taky něco připsat.
Já jsem z kolektivu dost vybočovala už od školky. Nejdřív kvůli znalostem, i když je fakt, že ve školce to nikomu nevadilo a na základce taky moc ne, přestože mi říkali šprtko. Horší to bylo na osmiletém gymplu, kde jsem dnes v sextě. Spolužákům vadily moje odlišné záliby, preference a názory. Dokonce jsem se opakovaně setkala se šikanou, problémy při kolektivní práci a podobně. Minulý rok mě naši chtěli dát do jiné třídy, ale já jsem nechtěla, i když si to teď občas vyčítám, na druhou stranu, v té době jsem se bála, že by mi nový kolektiv provedl totéž a že bych se stejně se spolužáky dál ve škole vídala.
Teď už to není zas až tak hrozný, ve třídě mám 3 kamarády, nicméně u jednoho začíná být problém, že jeho kamarádi přesvědčují, aby se se mnou přestal kamarádit a bohužel to dost zabírá... :(
Jestli můžu něco lidem s podobným problémem či jejich rodičům doporučit: Najít lidi s podobnými zálibami a názory. Já už od jedenácti let jezdím na tábory zaměřené pro nadprůměrně inteligentní děti, vídáme se i mimo ně, hrajeme spolu amatérské divadlo a pořádáme mnoho dalších aktivit. Fakt jsem se tam našla. Je fakt, že to asi postavení vás nebo vašeho dítěte ve třídě o moc nezlepší, ale když se bude cítit pod psa, bude mít alespoň kam uniknout.
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 13:55:47
Souhlasím, důležité je nebát se promluvit. Ale stejně důležité je taky nebát se mlčet, když se člověku nechce mluvit. Mlčet je lepší než za každou cenu plácat nějaký blbiny. Já taky někdy nemám chuť být středem pozornosti, zvlášť, když přijdu mezi nové lidi. Když mě manžel zpočátku bral mezi své přátele, prý si mysleli, že jsem zakřiknutá a že se s nima asi nudím. Ve skutečnosti jsem se velmi bavila, já hrozně ráda pozoruji cvrkot, co ostatní vypráví. Je mi fuk, že během večera skoro nepromluvím, většinou se rozkecám až později.~b~~b~~b~
Barry
  • 
7.12.2008 13:34:39
ja jsem si taky prozila sva desna obdobi ve skole, ale mne to "outsiderstvi" naopak ani moc neposililo, nebo to u sebe nejak neporozuji:o) Muj problem je, ze jsem introvert,takze jsem se ve tride stydela promluvit, rict svuj nazor a to mi zustalo. Kdyz mam naladu na spolecnost, tak se podle svych pratel chovam jako extrovert, ale jindy, kdyz nemam zrovna moc chut se bavit a seznamovat se a jsem zrovna ve spolecnosti,tak me chytne takovy ten velmi neprijemny pocit, ze se ted na me vsichni urcite divaji, ze si s nikym nepovidam a ze jsem chudinka apod., proste myslenky, ktery me napadaly, kdyz jsem jeste studovala. Napr. ikdyz jsem mela vzdycky dobry znamky, bala jsem se, ze kdyz se me ucitel na neco zepta a ja odpovim spatne, budou si vsichni myslet, jak jsem hloupa, tim jsem byla v zacarovanym kruhu a mela takovy strach, ze kdyz se me ucitel na neco zeptal, byla jsem tak vystresovana, ze jsem rekla nejakou kravinu, ktere se vsichni samozrejme zacali smat:o/ A bohuzel tento strach promluvit a rict nekdy nazor, ktery se zrovna neztotoznuje s ostatnimi, mne zustal do dnes. Muj manzel je naprosty opak me, je velmi spolecensky,zdrave sebevedomi, zabavny, a on mne v techto chvilich dost pomaha. Uci me vykaslat se na to, co si o mne budou ostatni myslet, nebat se promluvit a rict svuj nazor apod..no, je to takovy muj osobni terapeut:o) on si sam na zakladce prosel sikanou a to ho nejspis naucilo se povznest nad to, co si o nem ostatni mysli. treba se k tomu jendou dopracuju:o)
MarkétaP + 4 dcerky
7.12.2008 11:35:01
Moje dcera měla ve školce ve tříde loni černošku mluvící německy a anglicky, za ten rok brebentila i česky, ač ji to doma neučili, a dcerka se s ní hodně kamarádila. Letos už bohužel odjeli zpět do Států.
7.12.2008 10:31:35
Wendulko,

vidíš to nějak moc černě. Nemám děti ještě ve škole, zatím kluka ve školce, je tam pár cizinců – několik Vietnamců, poloviční Švédka, taky někdo rusky mluvící. Můj syn má ve třídě Vietnamce a vůbec jsem si nevšimla, že by to někomu vadilo. Náš Filip ho má v okruhu bližších kamarádů a mluví o něm pěkně. Hlavně na něj udělalo dojem, jak umí skládat letadla. Od té doby s ním „ká“ (kamarádí). Jo, ten kluk skoro neumí česky. Náš Filip je zatím celkem prototyp „hvězdy“ (narozdíl od dcery - ta je nesmělá a trochu baculatá - takže vodím do kolektivu, organizuju pohybové aktivity...). Zkus se před příjezdem do Čech taky trochu zbavit předsudků a připustit, že problém Tvého dítěte může být i trochu jinde.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 86 [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.