Majka, 8letá Zuzka a 3letý adam |
• |
23.9.2002 21:36:09
Radko, díky za příspěvek. Musím Ti říct, že praštění nejste a že i já jsem se kdysi hodně zabývala tím, kam Zuzku dát. Problém nastává ale s tím, že dítě musíš kamkoli doprovázet ( i kroužky), s sebou za ruku 2,3,4...leté dítě, které nechce vždycky jít právě tam a tak rychle, jak potřebuješ, je taky občas nemocné atd.
Asi Ti to připadá jako výmluvy, ale realita je taková. Kromě toho - já pořád nemám jistotu, že problém je v této škole. Nicméně - hodlám zkusit dát Zuzku na jazykovku (teď po 2. třídě) a uvidíme. Ono totiž taky nejde vyzkoušet 4-5 škol a pak se rozhodnout. V každém případě děkuji za všechny názory. Majka |
17.9.2002 13:17:02
Majko,
na Jižním Městě funguje soukromá škola Klíček (Donovalská ul. 1863) - co to zkusit tam? Na svých internetových stránkách (www.klicek.cz) slibují individuální přístup, počet dětí ve třídě do 15 ... Mimochodem - se kterou školou máte tu nepříliš dobrou zkušenost? (jen pro zajímavost - jsem taky z JM). |
Evelyn1968,2děti |
15.9.2002 22:25:20
Ahoj Majko,
už jsem to tu psala, syn se ve škole taky nudil a ráno pokaždé nadával, že tam musí. Teď chodí na jinou školu ( sice s dojížděním do jiné části města a za cenu toho, že tam musí i obědvat, protože jinak by 30min. seděl na zastávce )ale je to jako bychom měli doma jiného kluka. Do školy se těší, ráno nemůže dospat a sám si připravuje učení. Určitě se zajímejte o jinou školu. Rozdíly můžou být velké a stojí to za to. E. |
Radka |
• |
15.9.2002 22:13:29
Majko, jsme taky na spoustu věcí určitě líní, ale přijde mi dost nešťastné být líná zrovna v případě školy mých dětí a dát je do té první, kterou máme za rohem. Připadá mí, že z tvého vzkazu cítím rezignaci, a to mi přijde škoda, protože špatná škola podle mého může ovlivnit život člověka na dost dlouho. Náš syn sice jde do školy až skoro za dva roky, ale my o tom přemýšlíme již nyní občas - jsme možná praštění, ale pro nás je to fakt důležité, protože on tam bude chodit denně.
|
Majka se školačkou a předškolákem |
• |
15.9.2002 0:12:32
Jirko,
můžeme jen litovat, že podobná škola není na Jižňáku či poblíž. Za 1.rok školní docházky mojí dcery jsem nenabyla dojmu, že klasická škola jí vyhovuje. Proč mi chodí i tento rok (i když je teprve začátek a kromě toho mají novou učitelku) ze školy unuděná, otrávená a vlastně smutná? Je chyba v ní, nebo bych se měla obětovat, vzít ji do Domácí školy (a připravit se tak o vytoužený klid bez dětí aspoň na pár hodin)či zkoušet jinou školu? Musím říci, že jsem na to dost pohodlná a taky nevím, jestli by měla Zuzka mít další traumata z několika přestupů. Ale můžu jen doufat, že se naše školství po malých kousíčkách posune k tomu "svobodnému". Ostatně - existuje ta škola v Jílovém ještě, nebo ji už raději zakázali? Majka |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.